Πέμπτη 5 Μαρτίου 2009

ΥΠΑΡΧΕΙ ΛΥΣΗ ΣΤΟ ΑΦΓΑΝΙΚΟ ΖΗΤΗΜΑ ΤΗΣ ΠΑΤΡΑΣ;


Του Αλέξανδρου Χρυσανθακόπουλου
Άνθρωποι με κρυμμένα ή ανύπαρκτα έγγραφα ταυτότητας, που κάποτε ήταν Κούρδοι και στην συνέχεια έγιναν Αφγανοί και τώρα είναι Χαζάροι και αύριο κανείς δεν ξέρει, κατακλύζουν την Πάτρα. Ούτε τα γεύματα της εκκλησίας, ούτε η φιλανθρωπία των πατρινών δεν φτάνουν να καλύψουν τις μόνιμες και αυξανόμενες ανάγκες των 3-5000 χιλιάδων λαθρομεταναστών που ζούν με το όνειρο της Δυτικής Ευρώπης.
Ας δούμε τις προτεινόμενες λύσεις: Α) η λύση που προτείνει ο Δήμαρχος «να τους δοθούν ταξιδιωτικά έγγραφα για να φύγουν». Αμέσως άλλοι 20.000 λαθρομετανάστες θα καταφτάσουν στην Πάτρα και θα ζητήσουν και αυτοί ταξιδιωτικά έγγραφα και αν τους δοθούν, θα έλθει στην συνέχεια όλη η Ασία και η Αφρική μαζί!! Απορώ : «ο λαϊκισμός έχει όρια;»
Β) η λύση που προτείνει η κυβέρνηση «δώστε μου χώρο να φτιάξω ένα στρατόπεδο», είναι απορριπτέα από τους λαθρομετανάστες και βρίσκει σε πολεμική ετοιμότητα τους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής!! Εξάλλου τα στρατόπεδα είναι ξεπερασμένη και αναποτελεσματική μέθοδος!!
Γ)Η Κυβερνητική απραξία: «Να μείνουν τα πράγματα ως έχουν και ότι γίνει»!!
Η μη λύση είναι οριακή!! Έρχονται και θα προκύψουν επιδημίες, βιαιοπραγίες και λοιπές αναμενόμενες από την απελπισία και την ανάγκη παρενέργειες…
Δ) Η προσωρινή ανακωχή : «Να μαζευτούν και να πάνε στους καταυλισμούς της Αθήνας», μα πάλι θα επιστρέψουν στην Πάτρα…
Ε) «Να επιστραφούν στην χώρα προέλευσης τους, που ελλείψει εγγράφων είναι η Τουρκία, ως τελευταία χώρα διακομιδής!! Να σταματήσει κάθε χρηματοδότηση και διαπραγμάτευση της Ε.Ε με την Τουρκία όσο ξεφορτώνει τους 200.000 περίπου λαθρομετανάστες το χρόνο στην Ελλάδα»… είναι η δυσκολότερη και αποτελεσματικότερη επιλογή…….
Είναι άνευ αξίας το παιχνίδι του Υπουργείου Εσωτερικών της Περιφέρειας της Δυτικής Ελλάδος και του Δήμου με την κολοκυθιά των ευθυνών!!
Η δική μου θέση είναι ξεκάθαρη:
1) η Πάτρα να μην είναι πλέον παράνομη πύλη εξόδου λαθρομεταναστών, γιατί αν συνεχίσει τέρμα ο τουρισμός, το εμπόριο, οι μεταφορές. Η Ιταλία σύντομα θα κλείσει τα λιμάνια της για πλοία από την Ελλάδα….
2) ενημερώνονται οι λαθρομετανάστες για την αυστηρή και τελεσίδικη απόφαση
3) όσοι επιθυμούν να ζητήσουν πολιτικό άσυλο να το πράξουν
4) όσοι θέλουν να παραμείνουν περιπλανώμενοι να γνωρίζουν ότι ενδεχόμενη σύλληψη τους θα σημαίνει επιστροφή τους στην Τουρκία..
5) ουσιαστικότερη τροφοδοσία, ρουχισμό και ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης όσο παραμένουν στην Ελλάδα.
http://www.metharros.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου