Δευτέρα 20 Σεπτεμβρίου 2010

Η πολιτική υποκρισία και το ψέμα, δεν είναι άλλο ανεκτά, κ. Σαμαρά.

Χθες άκουσα λιγάκι τις απαντήσεις του κ. Σαμαρά στην ΔΕΘ, την οποία σήμερα μπορείτε να την διαβάσετε εδώ: http://www.nd.gr/index.php?option=com_content&task=view&id=65563&Itemid=92 . Σε μια ερώτηση από τον κ. Β.Ζήση, τέθηκε το ερώτημα:

«Τι σας κάνει να πιστεύετε ότι με αυτή τη Νέα Δημοκρατία και όσα κουβαλά μαζί της μπορείτε να σηματοδοτήσετε το τέλος της παρακμής και την αρχή μιας νέας εποχής, ειδικά για τους νέους ανθρώπους...»

Καταγράφω τις χαρακτηριστικές φράσεις του κ. Σαμαρά:
- «Εγώ αυτό το οποίο του λέω, είναι ότι πρώτον θα του πω την αλήθεια όσο και αν αυτή πονάει. Θα του πω ότι ναι, πράγματι αυτή τη στιγμή, δεν έχω τα λεφτά που ίσως πίστευα ότι κάποτε θα είχα για να σου δώσω.»

- «Αυτό είναι το σημαντικό. Ότι το κύτταρο το νευρικό του νέου θέλει να είσαι και εσύ μέσα στα πράγματα. Να του λες την πραγματικότητα και να τη συνδιαμορφώνεις μαζί του, ακούγοντάς τον. Και να μην υπάρχει ο κυνισμός του εύκολου ψέματος.

Αυτό πια το έχει εξοστρακίσει από μέσα του ο νέος. Όσο και να θέλει και ο τελευταίος βουλευτής υποψήφιος να βγει και να αποθεώνει τη γνωστή ξύλινη γλώσσα, ο νέος τον καταλαβαίνει και παίρνει φόρα και φεύγει πριν εμφανιστεί καν

Χρειάζεται, λοιπόν, σκληρή αλήθεια που βγάζει και αίμα, να έχει γωνίες, να θίγει συμφέροντα. Αλλά τουλάχιστον να του το πεις. Να ξέρει ότι δεν του λες ψέματα. Θεωρώ ότι αυτό είναι το κορυφαίο. Και από εκεί και πέρα, να μην υπάρχουν και άλλα ζητήματα τα οποία τα βλέπει και τα καταλαβαίνει.»

Πόσο δίκιο έχει αυτός ο άνθρωπος σκέφτηκα....

Παρακάτω όμως απαντώντας σε μια άλλη ερώτηση είπε ο κ. Σαμαράς:
- «Το είπα και πριν: Ο κος Καρατζαφέρης και τα διάφορα εξαπτέρυγα συστεγάζονται πλέον με το ΠΑΣΟΚ. Σαφέστερος δεν μπορώ να είμαι.»

Αναρωτήθηκα. Αν ο νέος σήμερα κατά τον κ. Σαμαρά «θέλει αλήθεια που βγάζει και αίμα, να έχει γωνίες, να θίγει συμφέροντα»,  γιατί ο κ. Σαμαράς λέει και επιμένει σε ένα τόσο βαρύ ψέμα δημοσίως, που δεν θίγει αλλά ευνοεί τα δικά του συμφέροντα;

Παρακάτω ο κ. Σαμαράς επιμένει:
- «Μιλήσατε για ευρύτερη Κεντροδεξιά. Εγώ δεν τη βλέπω. Εγώ επαναλαμβάνω, θεωρώ κεντροδεξιά τη βάση. Δεν υιοθετώ αυτές τις θεωρίες περί πολυκατοικίας, όπως τις είπατε. Στο κάτω – κάτω, από αυτή την πολυκατοικία ο κύριος Καρατζαφέρης έχει φύγει. Συστεγάζεται πλέον στην πολυκατοικία με τον κύριο Παπανδρέου. Σε άλλη πολυκατοικία.»

Από που βγάλατε εσείς το συμπέρασμα κ. Σαμαρά πως ο Καρατζαφέρης συστεγάζεται πλέον με τον κ. Παπανδρέου;.. Γιατί, παρότι δεν έχω ιδιαίτερα καλή μνήμη, θα μπορούσα να σας απαριθμήσω τον τελευταίο χρόνο αρκετά από όσα αποδεικνύουν, πως περισσότερο εσείς συστεγάζεστε με τον κ. Παπανδρέου παρά ο κ. Καρατζαφέρης. Αν κάνω κάπου λάθος, συγχωρέστε με:
  1. Προεκλογικά έβλεπα τον κ. Καρατζαφέρη να προσφέρει χωρίς κανένα αντάλλαγμα στήριξη στον κ. Καραμανλή, ώστε τον ένα χρόνο που είχε στην διάθεσή του να τον αξιοποιήσει χωρίς φόβο και να πάρει μέτρα - τα οποία δεν θα μας οδηγούσαν σε αυτό το σημείο που είμαστε σήμερα. Αντίθετα, ο Καραμανλής προκάλεσε εκλογές όπου τις έχασε με τραγικό ποσοστό, δίνοντας την αυτοδυναμία στο ΠΑ.ΣΟ.Κ. το οποίο με την σειρά του μας οδήγησε κατευθείαν στο ΔΝΤ.
  2. Μετά θυμάμαι, στο θέμα του «λαθρονομοσχεδίου» ο Καρατζαφέρης έκανε ότι μπορούσε από το χέρι του για να μην περάσει (συλλογή υπογραφών), σε αντίθεση με εσάς που κάνατε την τυπική και «αντιπολίτευσή» σας. Μέχρι και σε συστράτευση σας κάλεσε, προκειμένου να οδηγηθούμε πάλι σε εκλογές με αφορμή την εκλογή του ΠτΔ, αλλά εσείς αρνηθήκατε. Ο ΛΑ.Ο.Σ έκρινε το νομοσχέδιο του ΠΑΣΟΚ αντισυνταγματικό, αλλά εσείς συμφωνήσατε με το ΠΑ.ΣΟ.Κ πως είναι συνταγματικότατο!
  3. Στα πρώτα οικονομικά σκληρά μέτρα που περνούσαν από την Βουλή στις αρχές του χρόνου, άκουγα πάλι κατηγορίες πως ο ΛΑ.Ο.Σ στηρίζει το ΠΑ.ΣΟ.Κ και πως η Νέα Δημοκρατία είναι αντίθετη με τα μέτρα. Αυτό όμως που είδαμε όλοι έκπληκτοι, είναι ότι η Νέα Δημοκρατία, υπερψήφισε περισσότερα (κατά 1) άρθρα του ΠΑ.ΣΟ.Κ απ' ότι ο ΛΑ.Ο.Σ.
  4. Έβλεπα εδώ και μήνες το ΛΑ.Ο.Σ να ζητάει από εσάς να κάνετε συζητήσεις και να κατεβείτε μαζί ενάντια στο ΠΑ.ΣΟ.Κ όπως και εσάς να κλείνετε ερμητικά τις πόρτες στο ΛΑ.Ο.Σ, προτιμώντας ξεκάθαρα να μην συνεργαστείτε για να αντιμετωπίσετε τον "υποτίθεται" αντίπαλό σας.
  5. Είδα το ΛΑ.Ο.Σ να στηρίζει επί το πλείστον δικούς σας συνδυασμούς για τις ερχόμενες εκλογές, χωρίς να ζητάει κανένα αντάλλαγμα , και εσείς να υποβιβάζετε και πρακτικώς να χαλάτε συνεργασίες με αστείες δικαιολογίες όπως η οικογενειοκρατία. Για εσάς κύριε Σαμαρά, είναι οικογενειοκρατία ο αδερφός ενός περιφερειάρχη, αλλά όχι ο γιος ενός (πρώην) Υπουργού σας;
  6. Σας άκουσα έκπληκτος, αντί να καταδικάζετε κάθε μορφή παρανομίας εσείς για να προστατευτεί το κόμμα σας και οι επιλογές σας να την δικαιολογείτε, αναφέροντάς μας αορίστως, πως αυτά τα κάνει και το ΠΑ.ΣΟ.Κ. Πιο συγκεκριμένα είπατε τα εξής τρομακτικά πράγματα:
    «Αλλά δεν ακούστηκε τίποτα για αντίστοιχα παραδείγματα που υπάρχουν. Για παράδειγμα, στη Δράμα, για παράδειγμα στη Μαγνησία, όπου ο ομόλογος του κ. Ψωμιάδη από πλευράς υποψηφιότητας, του ΠΑ.ΣΟ.Κ. Αν είναι ο κ. Ψωμιάδης μπλεγμένος άλλο τόσο και εκείνος σε μία αντίστοιχη υπόθεση. Αλλά για αυτόν δεν είπε κανένας τίποτα. Σιωπή νεκροταφείου.
    Επομένως, δεν υπάρχει κάτι για εμάς το μεμπτό.». Κ. Σαμαρά, το γεγονός πως όπως πιθανόν παρανομείτε εσείς, παρανομεί και το ΠΑ.ΣΟ.Κ, πιστεύετε ότι αποτελεί στοιχείο αθώωσης και για τους δυο σας; Αυτή η δήλωση αν δεν είναι λογική σύμπλευσης με το ΠΑ.ΣΟ.Κ ακόμα και σε θέματα δικαιοσύνης, τι είναι;
  7. Περί του περιβόητου μνημονίου κ. Σαμαρά. Μήπως εσφαλμένα νομίζετε πως ο ΛΑ.Ο.Σ. υπερψήφισε το Νομοσχέδιο επί των άρθρων του; Γιατί τα πρακτικά λένε ξεκάθαρα πως καταψήφισε όλα τα άρθρα που αφορούσαν τα μέτρα του ΠΑ.ΣΟ.Κ, και ψήφισε μόνο αυτά που ενεργοποιούσαν τον μηχανισμό δανειοδότησης (1, 6, 7). Αντίθετα μάλιστα όπως επιβεβαιώνει εκπομπή βουλευτή, η Ν.Δ. ψήφισε υπέρ στα «9 στα 10» άρθρα του νομοσχεδίου του ΠΑ.ΣΟ.Κ που αφορούσαν μέτρα για το μνημόνιο, παρότι είπε "ΟΧΙ" του ψηφίσματος επί της αρχής. Μας ξεκαθαρίζετε και εσείς ποια ακριβώς άρθρα του Νομοσχεδίου υπερψηφίσατε;
  8. Επίσης γνωρίζω πως ο ΛΑ.Ο.Σ ήταν αντίθετος με το ΠΑ.ΣΟ.Κ σε διάφορα μέτρα, όπως η αύξηση του Φ.Π.Α., το ασφαλιστικό, του νόμου με τα αυτοκίνητα (που η κυβέρνηση μας χρέωσε άλλα 200 εκ.) και ένα σωρό άλλα. Εκεί δυστυχώς δεν γνωρίζω την δική σας θέση.
  9. Μήπως ο ΛΑ.Ο.Σ, κ. Σαμαρά συμφώνησε με το ΠΑ.ΣΟ.Κ στο να γίνουν εξεταστικές εν μέσω κρίσιμης οικονομικής κατάστασης; Η Μήπως το ΛΑ.Ο.Σ ήταν το μόνο αντίθετο και πρότεινε πρώτα να πάνε στον εισαγγελέα οι υποθέσεις;
  10. Επίσης κ. Σαμαρά. Αυτοί που καλύπτουν τους πρώην πρωθυπουργούς τους, και δεν τους αφήνουν να πουν την αλήθεια στον Ελληνικό λαό, μήπως είναι ο ΛΑ.Ο.Σ και το ΠΑ.ΣΟ.Κ; Εσείς και ο Παπανδρέου κ. Σαμαρά εμποδίζετε την αλήθεια. Ποιος λοιπόν είναι αμοιβαίο εξαπτέρυγο ποιανού;
  11. Μήπως στα τέλη Αυγούστου κ. Σαμαρά ο ΛΑ.Ο.Σ υπερψήφισε το Νομοσχέδιο του ΠΑ.ΣΟ.Κ υπερ των λαθρομεταναστών (κατά το ΛΑ.Ο.Σ) στα πλαίσια κύρωσης συμφωνίας του ΟΗΕ, ή μήπως η Νέα Δημοκρατία; Γιατί εγώ έχω ακούσει ότι ο ΛΑ.Ο.Σ. το καταψήφισε σε αντίθεση με εσάς που το υπερψηφίσατε.
Αλήθεια κ. Σαμαρά, αν όλα τα παραπάνω για εσάς σημαίνουν ότι το ΛΑ.Ο.Σ στεγάζεται με το ΠΑ.ΣΟ.Κ και όχι εσείς, τότε νομίζω δεν αξίζει να σας παίρνει κανείς σοβαρός νέος στα σοβαρά.

Αναρωτιέμαι... Για πιο λόγο λέτε πως ο ΛΑ.Ο.Σ. είναι εξαπτέρυγο και συστεγάζεται με τον Παπανδρέου-ΠΑ.ΣΟ.Κ, κ. Σαμαρά; Μήπως με αφορμή το μνημόνιο; Αν κατηγορείτε τον κ. Καρατζαφέρη και το ΛΑ.Ο.Σ. πως συστεγάζονται με το ΠΑ.ΣΟ.Κ επειδή είπαν «ΝΑΙ» επί της αρχής στο νομοσχέδιο ενεργοποίησης του μηχανισμού στήριξης, τότε θα έπρεπε να κατηγορείτε και τον εαυτό σας. Γιατί ότι θέση εξέφρασε ο ΛΑ.Ο.Σ για το θέμα αυτό, εκφράσατε και εσείς. «ΝΑΙ» στον μηχανισμό στήριξης, «ΟΧΙ» στα μέτρα του ΠΑ.ΣΟ.Κ. Διαφωνείτε;.. Αν όχι εξηγήστε μας σε εμάς τους νέους:

Α. Γιατί η Νέα Δημοκρατία ψήφισε υπερ του Μνημονίου στην Ευρωβουλή, όπου θα μπορούσε να το σταματήσει εκεί εάν ήταν κατά του;

Β. Γιατί οι Ευρωβουλευτές της Νέας Δημοκρατίας κάνουν τις παρακάτω δηλώσεις και δεν υπάρχει αντίδραση από το κόμμα αλλά αντίθετα προωθούνται και σε Δελτία Τύπου σας;
  1. «Η Νέα Δημοκρατία δεν αρνήθηκε το μηχανισμό στήριξης ποτέ. Το αντίθετο μάλιστα. Ευχαρίστησε τους εταίρους μας για τη βοήθεια που παρέχουν στην Ελλάδα»
  2. «Κάθε ερμηνεία που εμφανίζει τη Νέα Δημοκρατία να βρίσκεται σε αντίθεση με την ύπαρξη του μηχανισμού στήριξης για την Ελλάδα ή για οποιαδήποτε άλλη χώρα της Ένωσης δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα.»
  3. «Η ΝΔ ουδέποτε αντιτάχθηκε στον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Στήριξης της Ελλάδας. Είχε άλλη αντίληψη για τα μέτρα που θα έπρεπε να είχαν εφαρμοστεί»
  4. «Επαναλαμβάνω, η ΝΔ δεν αντιτάχθηκε στον Μηχανισμό Στήριξης Ε.Ε.-ΔΝΤ. Σεβόμαστε και το τελευταίο ευρώ των εταίρων μας και τους ευχαριστούμε για την στήριξή τους.»
  5. «Ως έλληνας ευρωβουλευτής θέλω να εκφράσω την εκτίμησή μου για τη βοήθεια που έλαβε η χώρα μου από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Στήριξης, ο οποίος σε συνδυασμό με σκληρά αλλά ως επί το πλείστον αναπόφευκτα μέτρα απέτρεψε το άμεσο αδιέξοδο στο οποίο οδηγείτο η ελληνική οικονομία... »
  6. «δεν καταψηφίστηκε η συμφωνία με Ε.Ε. και ΔΝΤ, αλλά τα μέτρα λιτότητας που παρουσίασε η ελληνική κυβέρνηση»
Γ. Πως κατηγορείτε το ΛΑ.Ο.Σ ως εξαπτέρυγο του ΠΑ.ΣΟ.Κ με αφορμή το μνημόνιο, όταν εσείς ο ίδιος έχετε κάνει τις παρακάτω δηλώσεις:
  1. «Το καταψηφίζουμε! Όχι γιατί αρνούμαστε τη χρηματοδοτική στήριξη, που το ΠΑΣΟΚ κατέστησε απαραίτητη πλέον. Αλλά διότι διαφωνούμε με την πολιτική που μας οδήγησε ως εδώ…»
  2. «Είπα «όχι» στα μέτρα που μας πρότειναν. Αυτό το ερώτημα τέθηκε στη Βουλή. Δεν μας ρώτησαν αν πρέπει να πάρουμε τη βοήθεια του μηχανισμού στήριξης. Εδώ που μας έφεραν δεν υπάρχει άλλη λύση.»
  3. «θα σεβαστούμε, παρά τις διαφωνίες μας, τους όρους που θα ψηφίσει η ελληνική Βουλή, γιατί η ελληνική πολιτεία έχει συνέχεια. Θα εγγυηθούμε τα χρήματα που θα δώσουν οι εταίροι μας και το Διεθνές Ταμείο»
Γιατί λοιπόν κ. Σαμαρά, κατηγορείτε το ΛΑ.Ο.Σ, με αφορμή το μνημόνιο, ως εξαπτέρυγο του ΠΑ.ΣΟ.Κ, όταν εσείς ο ίδιος αποδέχεστε το μνημόνιο λέγοντας μάλιστα πως η στήριξή του είναι πλέον απαραίτητη, και πως δεν υπάρχει άλλη λύση;

Αν για εσάς ο μηχανισμός στήριξης είναι απαραίτητος, και δεν υπάρχει άλλη λύση από το να τον αποδεχτούμε, για ποιο λόγο ψηφίσατε «ΟΧΙ» στα μέτρα, που πρακτικώς σήμαινε απόρριψη εκ μέρους σας της απαραίτητης και μοναδικής λύσης για εκείνη την στιγμή;

Όχι. Δεν χρειάζεται να μας απαντήσετε σε αυτό, γιατί έχετε ήδη απαντήσει - να σας θυμίσω κ. Σαμαρά:

- «Η Κυβέρνηση το στηρίζει το νομοσχέδιο και θα το περάσει. Έχει την κοινοβουλευτική πλειοψηφία. Εμείς οφείλουμε να το απορρίψουμε, για να μπορούμε να χαράξουμε άλλο δρόμο και να πείσουμε γι’ αυτόν το δρόμο.»

- «Τελικά, κάθε πολιτικό κόμμα χαρακτηρίζεται στη συνείδηση του λαού από τα «ναι» τα μεγάλα και τα «όχι» τα μεγάλα, που λέει στις κρίσιμες επιλογές του τόπου, όχι από τα μεγάλα λόγια που εκστομίζουν οι Αρχηγοί στις προεκλογικές συγκεντρώσεις.»»

Ο κάθε νοήμων άνθρωπος κ. Σαμαρά καταλαβαίνει την αλήθεια. Την απαραίτητη και μοναδική λύση κατ' εσάς, την περνούσαν ΠΑ.ΣΟ.Κ και ΛΑ.Ο.Σ στα σίγουρα. Μάλιστα, αν ο ΛΑ.Ο.Σ ψήφιζε «όχι» το ρίσκο για να μην περάσει η μοναδική λύση κατ' εσάς, θα ήταν πολύ μεγάλο, αφού στο ΠΑ.ΣΟ.Κ μπορεί να υπήρχαν περισσότεροι «αντάρτες» που δεν θα ήταν πρόθυμοι να αναλάβουν αυτή την ευθύνη της μοναδικής αυτής λύσης ως μόνο κόμμα. Ίσως και να είχαμε χρεοκοπήσει τώρα - κάτι που για εσάς τότε, αυτό δεν ήταν λύση!

Και αφού η απαραίτητη και μοναδική λύση κατ' εσάς, για εκείνη τη στιγμή, περνούσε χάρη στο ΠΑ.ΣΟ.Κ και το ΛΑ.Ο.Σ, εσείς αποφασίσατε να την καταψηφίσετε επισήμως μόνο στην Ελληνική βουλή, για να μπορέσετε όπως ξεκαθαρίσατε, να χαράξετε άλλο δρόμο και να πείσετε γι' αυτόν, βασιζόμενος σε γνωστές θεωρίες προπαγάνδας κατά του Ελληνικού λαού ως είπατε δείχνοντάς μας πως γνωρίζετε καλά τι κάνατε: «κάθε πολιτικό κόμμα χαρακτηρίζεται στη συνείδηση του λαού από τα «ναι» τα μεγάλα και τα «όχι» τα μεγάλα, που λέει στις κρίσιμες επιλογές του τόπου». ...

Κ. Σαμαρά. Οι πράξεις και τακτικές πολιτικής προπαγάνδας σας, προσβάλλουν κάθε είδος πολιτικής αξιοπρέπειας, και αποτελούν φανερό παράδειγμα της πολιτικής απαξίωσης που εσείς τουλάχιστον προωθείτε στην πολιτική ζωή του τόπου, σε μια άκρως κρίσιμη και επικίνδυνη στιγμή για την Ελλάδα μας. Μπορεί να καταφέρνετε να κοροϊδεύετε τους γηραιότερους επειδή δεν μπορούν να διασταυρώσουν εύκολα τα όσα λέτε, αλλά όχι εμάς τους νέους που η αναζήτηση και αξιοποίηση πληροφοριών μέσω της νέας τεχνολογίας είναι κομμάτι του τρόπου ζωής μας.

Και κάτι ακόμα κ. Σαμαρά. Στην απάντησή σας στην ερώτηση του κ. Ζήση για την νεολαία της χώρας, όσα είπατε αφορούσαν το οικονομικό κομμάτι και την ανάγκη του νέου να ακούει αλήθειες γι' αυτό - έστω και αν είναι σκληρές - και να έχει κάποιον δίπλα του. Φαίνεται όμως πως έχετε ξεχάσει πως οι νέοι έχουν ανάγκη και από Αξίες, από Ιδεολογία, από Αξιοπρέπεια, στην προκειμένη περίπτωση "Πολιτική". Τα χρήματα κ. Σαμαρά, χωρίς Αξίες, Ιδεολογία, Αξιοπρέπεια (και λοιπά ιδανικά - βλ. έθνος, θρησκεία) είναι αν όχι επικίνδυνα για τους νέους, τουλάχιστον χαρτιά στον άνεμο της νιότης - και η νιότη δεν διαρκεί για πάντα...

Είναι ενδιαφέρον  ωστόσο και η απάντησή σας στην ερώτηση:
«αν το ΠΑ.ΣΟ.Κ. έθετε θέμα αυξημένης πλειοψηφίας 180 ψήφων, η Νέα Δημοκρατία τότε θα είχε άλλη, διαφορετική στάση και θα το υπερψήφιζε;»
Τι απαντήσατε:;
«ως προς τις 180 να πω το εξής: Εσείς ξέρετε ότι με το άρθρο 28, παρ. 2 του Συντάγματος, εάν ζητήσει κάποιος για να κάνει μία συμφωνία με ένα διεθνή ξένο οργανισμό, την αυξημένη αυτή πλειοψηφία των 180 στη Βουλή, σημαίνει ότι εκχωρεί επίσημα, κάνει εκχώρηση εθνικής κυριαρχίας.
Αυτό προβλέπει το άρθρο. Με βλέπετε εμένα να έκανα αυτήν την εκχώρηση εθνικής κυριαρχίας ή τη Νέα Δημοκρατία; Θα ήμασταν το τελευταίο κόμμα που θα το δεχόταν.»

Κ. Σαμαρά να σας θυμίσω λιγάκι ποιά ήταν η επίσημη θέση σας, ως προς το θέμα εκχώρησης εθνικής κυριαρχίας, κατά την συζήτηση του νομοσχεδίου του μνημονίου;
Πρακτικά βουλής: ΤΑΣΟΥΛΑΣ (ΝΔ): «Θέλω να διευκρινίσω το εξής, κύριε Πρόεδρε. Σ’ αυτήν τη μυστηριακή ατμόσφαιρα, εάν εμείς, κύριε Πρόεδρε, πιστεύαμε ότι τίθεται θέμα εκχωρήσεως εθνικής κυριαρχίας, αυτήν την πρόταση θα την κάναμε εμείς. Ο λόγος που δεν την κάναμε είναι ότι δεν το θεωρούμε αυτό, γιατί πιστεύουμε ότι είναι ένα νομοσχέδιο πάρα πολύ σοβαρό, αλλά που δεν συνιστά αυτό που υπονοεί η Αριστερά. Από εκεί και πέρα, θέλω να τονίσω ότι έτσι κι αλλιώς η Νέα Δημοκρατία είναι μία παράταξη ευθύνης και το απέδειξε μέχρι τώρα.» (σελ. 6752)

Αφού λοιπόν καταγεγραμμένα και επίσημα εσείς και η Νέα Δημοκρατία πιστεύετε πως το μνημόνιο δεν θέτει θέματα εκχώρησης εθνικής κυριαρχίας, τότε πως μας είπατε χθες ότι αν ήταν στους 181 τότε... θα πιστεύατε πως θέτει τέτοια θέματα;

Νομίζω και ο πιο καλόπιστος πολίτης, αντιλαμβάνεται το πως λειτουργείτε εσείς εκεί στην Νέα Δημοκρατία. Χωρίς αξίες. Χωρίς θέσεις. Με μόνο σκοπό το πως θα εκμεταλλευτείτε τις καταστάσεις προς χάρη του κόμματος. Για όσους πίστεψαν πως θα άλλαζε η Νέα Δημοκρατία με την εκλογή σας ως προέδρου της εγώ θα έλεγα: «Άλλαξε ο Μανωλιός και έβαλε τα ρούχα αλλιώς»...

Ο ΛΑ.Ο.Σ. κ. Σαμαρά ουδέποτε στεγάστηκε στο ΠΑ.ΣΟ.Κ. Ουδέποτε έγινε εξαπτέρυγο του ΠΑ.ΣΟ.Κ.. Στην ουσία ΠΑ.ΣΟ.Κ και Νέα Δημοκρατία είναι τα αμοιβαία εξαπτέρυγα, σε ένα πολιτικό δίπολο απαξίωσης της χώρας. Μόνο ένας στραβός ή ένας συμφεροντολόγος θα μπορούσε να ισχυριστεί πως ο ΛΑ.Ο.Σ. είναι εξαπτέρυγο του ΠΑ.ΣΟ.Κ... Ευτυχώς ο κόσμος καταλαβαίνει περισσότερα απ' όσα φαντάζεστε. Δυστυχώς όμως, με την απαξίωση που έχετε προκαλέσει στην πολιτική και οι δυό σας, ΠΑ.ΣΟ.Κ-ΝΔ, ως αμοιβαία εξαπτέρυγα, ο κόσμος πιστεύει λανθασμένα ότι με την αποχή από εκλογές σας δίνει κάποιου είδους μαθήματος, αλλά στην πράξη σας δίνει ότι ακριβώς θέλετε - καλύτερα και καθαρότερα ποσοστά, ακόμα με λιγότερους ψήφους προς εσάς από τους ασταθείς πλέον μηχανισμούς σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου