Δευτέρα 22 Ιουνίου 2009

H νεολαία στράφηκε στον ΛΑ.Ο.Σ

Σε άλλη μια εκλογική αναμέτρηση,καταδείχθηκε με τον πλέον εμφανή τρόπο ότι η μεγάλη δύναμη του ΛΑΟΣ και του Γ. Καρατζαφέρη είναι η νεολαία.Τα μεγαλύτερα ποσοστά του κόμματος καταγράφονται στις ηλικίες 25-34(11%),35-44(10%) και 18-24(6,5%).Οι ψηφοφόροι δηλαδή εκείνοι,που ποτέ δεν είχαν καμία εξάρτηση απο τα κόμματα εξουσίας, και έχουν βαρεθεί τα πολιτικά "τζάκια" που κηδεμονεύουν τον τόπο εδώ και δεκαετίες.
Επίσης ένα δεύτερο στοιχείο που πρέπει να σημειωθεί,είναι η αναντιστοιχία των ποσοστών των φοιτητικών εκλογών,με τα ποσοστά τόσο των ευρωεκλογών όσο και των εθνικών εκλογών....Παρατηρούμε λοιπόν στις ηλικίες 18-24,ο ΛΑΟΣ να καταγράφει ποσοστό της τάξεως του 6,5%.
Πράγμα που δείχνει αν μη τι άλλο,ότι στα Πανεπιστήμια υπάρχει μια εικονική πραγματικότητα που την προσπερνά χωρίς να της δίνει καμία σημασία το σύνολο της κοινωνίας.Μια εικονική πραγματικότητα που έχει τις ρίζες της στην βία,στην αντιδημοκρατικότητα,στις πελατειακές σχέσεις και στην συναλλαγή...Μια εικονική πραγματικότητα που αφήνει κάποιες μειοψηφικές ομάδες να νομίζουν ότι είναι το "κέντρο του κόσμου" ενω στην πραγματικότητα δεν είναι τίποτα άλλο παρά το περιθώριο.Περιθώριο στριμωγμένο στην "αριστερή" άκρη της κοινωνίας και του πολιτικού συστύματος...
Εν τέλει, όλα τα παραπάνω,η ψήφος των νέων δηλαδή,καταδεικνύει αυτό που είπε σε πρόσφατη συνέντευξη Τύπου ο Καρατζαφέρης:"ο ΛΑΟΣ ήρθε για να μείνει και θα μείνει..."
Ρένος Αρβανίτης
πηγή - "Ελεύθερος Κόσμος"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου