Παρασκευή 3 Απριλίου 2009

Ο Χρήστος Χαρίτος σε ημερίδα στην Αίγινα για την Παιδεία


Την Κυριακή 29 Μαρτίου η Τ.Ε. Αιγίνης της Ν.Δ. πραγματοποίησε μία ημερίδα-συζήτηση για τα θέματα Παιδείας στην Αίγινα, στο Δημοτικό Θέατρο. Προσκεκλημένοι ήταν ο τέως υφυπουργός Παιδείας της Ν.Δ. Γεώργιος Καλός και ο πολιτευτής της Α’ Πειραιώς & Νήσων του ΛΑ.Ο.Σ. Χρήστος Χαρίτος. Είχαν προσκληθεί, αλλά δεν μπόρεσαν να παρευρεθούν, ο τέως βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Μανώλης Μπεντενιώτης και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Θοδωρής Δρίτσας.
Την ημερίδα διεύθυνε ο πρόεδρος της Τ.Ε. της Ν.Δ. και δημοτικός σύμβουλος Φίλιππος Τζίτζης, ο οποίος ανέπτυξε τις θέσεις του για μία σειρά από θέματα που αφορούν την παιδεία του νησιού. Στην ομιλία του ο κ. Καλός καυτηρίασε την απροθυμία πολλών πανεπιστημιακών να αποφύγουν τις αξιολογήσεις, αναφέρθηκε στην κατάλυση του πανεπιστημιακού ασύλου από οργανωμένες μειοψηφίες και ζήτησε συναίνεση στην χάραξη της πολιτικής στην παιδεία. Παράλληλα, αναφέρθηκε στις προσπάθειες που έκανε για να λυθούν πολλά προβλήματα στις εκπαιδευτικές υποδομές της Αίγινας, κάτι το οποίο παραδέχθηκαν και όλοι οι συμμετέχοντες.
Ο πολιτευτής του ΛΑ.Ο.Σ. Χρήστος Χαρίτος ξεκίνησε την ομιλία του ασκώντας σκληρή κριτική στο ιδεολόγημα του πολυπολιτισμού και υπερασπιζόμενος τον εθνοκεντρικό χαρακτήρα που οφείλει να έχει η Ελληνική παιδεία. Κατόπιν, παρουσίασε τα κακώς κείμενα που μαστίζουν την παιδεία, από την αδυναμία του υπουργείου να προχωρήσει με ταχύς ρυθμούς τις αξιολογήσεις των πανεπιστημίων έως την ανυπαρξία της «κοινωνικής λογοδοσίας» των ΑΕΙ για το έργο που παράγουν και τους πόρους που δεσμεύουν. Ο κ. Χαρίτος ζήτησε την κατάργηση του ασύλου, την προστασία των καθηγητών από τις επιθέσεις της Άκρας Αριστεράς, ενώ επεσήμανε ότι «και το 25% του ΑΕΠ να δώσουμε στην παιδεία, με τα σημερινά δεδομένα δεν πρόκειται να καλυτερεύσουν τα πράγματα».
Την ημερίδα χαιρέτησε ο Δήμαρχος της Αίγινας Παναγιώτης Κουκούλης, ενώ ακολούθησαν ο αντιδήμαρχος Αίγινας και πρόεδρος της Δημοτικής Σχολικής Επιτροπής Ιωάννης Πούντος, ο Ιωάννης Βαλωμένος, διευθυντής του ΙΕΚ Αίγινας, ο Αντώνης Ντελής, διευθυντής του Δημοτικού Σχολείου Βαθέος, και ο Νεκτάριος Κουκούλης, διευθυντής του 1ου Δημοτικού Σχολείου Αίγινας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου