Κυριακή 28 Ιουνίου 2009

Η Οικολογική Δράση της ΝΕΟΣ στην εθελοντική εκστρατεία καθαρισμού στο Γαλάτσι




Την Κυριακή 21 Ιουνίου ο τομέας Οικολογική Δράση της ΝΕ.Ο.Σ. παρευρέθηκε στην εθελοντική εκστρατεία καθαρισμού στο «Λόφο του Παιδιού» στο Γαλάτσι.
Στην συγκεκριμένη δράση παρευρέθηκαν ο Πρόεδρος της ΝΕ.Ο.Σ. και μέλη της Οικολογικής Δράσης, ο Δήμαρχος Γαλατσίου, οι αντιδήμαρχοι Γαλατσίου και ο Πρόεδρος ΣΠΑΠ( Σύνδεσμος Προστασίας & Ανάπλασης Πεντελικού).
Η Οικολογική Δράση της ΝΕ.Ο.Σ. βοήθησε στον καθαρισμό του αλσυλλίου, κλαδεύοντας δέντρα, κάνοντας αποψίλωση, μαζεύοντας ξερόχορτα και σκουπίδια και αφήνοντας την περιοχή που ανέλαβε πεντακάθαρη. Ο Καθαρισμός δασών και αλσών είναι βασική προϋπόθεση πυρασφάλειας καθώς τα καθαρισμένα δάση μειώνουν σε μεγάλο ποσοστό τον κίνδυνο πυρκαγιάς .
Τη συγκεκριμένη μέρα παρευρέθηκε μόνον ο Τομέας Οικολογικής Δράσης της ΝΕ.Ο.Σ. . Αίσθηση προκάλεσε η παντελής απουσία των Οικολόγων Πράσινων αλλά και όλων των πολιτικών νεολαιών.
Οι υπεύθυνοι της εκδήλωσης και οι κάτοικοι της περιοχής ευχαρίστησαν τους ΝΕΟΣίτες καθώς η παρουσία τους και η σκληρή δουλειά τους ήταν καταλυτική στην ολοκλήρωση των εργασιών.
Για τη ΝΕ.Ο.Σ. και τον ΛΑ.Ο.Σ οικολογία δεν είναι στα λόγια και για τις διαφημίσεις αλλά συνεχιζόμενη δράση οπουδήποτε υπάρχει ανάγκη στην πολύπαθη Ελλάδα μας. Η ΝΕ.Ο.Σ και η Οικολογική Δράση για τρίτη συνεχόμενη χρονιά θα συμμετέχει σε πυροφυλάκια και δράσεις πυροπροστασίας. Επίσης θα γίνει εκπαίδευση από την πυροσβεστική σε θέματα κατάσβεσης πυρκαγιών. Όποιος θέλει να βοηθήσει την συγκεκριμένη προσπάθεια μπορεί να καλέσει στο 210-7522700.
ΟΙΚΟΛΟΓΙΑ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ ΛΟΙΠΟΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΓΙΑ ΨΗΦΟΘΗΡΙΚΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου