Κύρια σημεία Συνέντευξης Τύπου του Προέδρου του ΛΑ.Ο.Σ στην Λάρισα.
Ο Πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ., κ. Γ. Καρατζαφέρης, στη Λάρισα, όπου και περιοδεύει, παραχώρησε Συνέντευξη Τύπου στα τοπικά Μ.Μ.Ε. Στην αρχική του τοποθέτηση, πριν την έναρξη των ερωτήσεων, δήλωσε:
ΓΙΑ ΤΟ ΝΤΙΜΠΕΙΤ
«Είμαι πιο κοντά στο να πω όχι παρά στο να πω ναι στο ντιμπέιτ. Ο διπολισμός αισθάνεται τριγμούς. Πρέπει όμως για να κρατήσει την επικυριαρχία του να προσβάλλει λαό και δημοσιογράφους; Θέλει το δεύτερο ντιμπέιτ αμέσως μετά το πρώτο για να σβήσει το αντίκτυπο του; Οι δυο πολιτικοί αρχηγοί δεν έχουν την δυναμική να απαντήσουν εφ΄ όλης της ύλης. Δεν έχουν την δυνατότητα άμεσων αντανακλαστικών. Αν προσπαθήσετε να πείτε το «πάτερ ημών» θα σας πάρει πάνω από 30 δευτερόλεπτα, και αυτοί περιμένουν σε 20 δευτερόλεπτα να διατυπωθεί ερώτηση; Μόνο ατελείς ερωτήσεις μπορούν να διατυπωθούνε τις οποίες θα εκλάβουν οι πολιτικοί αρχηγοί «ως πάσα» για τρίποντο, και ως γνωστόν άλλα θα ρωτάνε οι δημοσιογράφοι και άλλα θα απαντάνε οι πολιτικοί αρχηγοί, και χωρίς μάλιστα δικαίωμα επαναφοράς. Θα είναι παιχνίδι πόκερ ενημέρωσης με σημαδεμένη τράπουλα. Εγώ, πρότεινα κάθε δημοσιογράφος, να θέτει ερωτήσεις χωρίς ατζέντα και με δικαίωμα επαναφοράς. Δεν νοείται να βάζουν στεγανά στην θεματολογία και να υπάρχουν θέματα μόνο της ειδησεογραφίας των ημερών, αποφεύγοντας οποιαδήποτε θεματολογία σκανδάλων. Παιδεύτηκαν οι δημοσιογράφοι να αποκαλύψουν το σκάνδαλο της Siemens και δεν θα μπορούν να ρωτήσουν τίποτα γι΄ αυτό.
Όμοια μεθόδευση υπήρχε και στο όλο θέμα «Siemens», στο να μην μπορεί να ψάξει η Βουλή, το ίδιο και στην παρεμπόδιση της έρευνας από τον κ. Ζαγοριανό. Είχα προβλέψει ότι ο κ. Χριστοφοράκος δεν θα έρθει έως ότου οι δυο μεγάλοι τακτοποιήσουν τα του οίκου τους. Αυτό όμως δεν είναι ούτε πραγματική Δημοκρατία, ούτε πραγματική ενημέρωση».
ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ - ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ: ΔΕΝ ΕΙΠΑΝ ΤΙΠΟΤΑ ΓΙΑ ΤΑ ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
«Στον μέχρι τώρα προεκλογικό αγώνα δεν ακούσαμε τίποτα για τα Εθνικά θέματα. Δεν υπήρξε καμία κουβέντα για τα εθνικά θέματα, για την αποθράσυνση των Σκοπίων, την μεθόδευση μιας άδικης λύσης για το Κυπριακό ή την παρείσφρηση του Τούρκικου προξενείου στην Θράκη.
Οι δυο πολιτικοί αρχηγοί περιορίσθηκαν στο να μιλούν μόνο για την οικονομία, κουβέντα χωρίς αυταπόδεικτη αξία, με τον Καραμανλή να λέει τα εντελώς αντίθετα από ότι χρειάζεται η χώρα, προτείνοντας ουσιαστικά ένα περαιτέρω στέγνωμα της αγοράς με μια πλειάδα ερωτημάτων να παραμένουν αναπάντητα. Από την άλλη πλευρά η δήλωση που είχε κάνει ο κ. Παπανδρέου στο Τορόντο μιλώντας για λίγα λιγότερα μέτρα γης, με κάνει να αναρωτιέμαι, μήπως αυτό είναι που επιδιώκει πραγματικά ο Τούρκος. Πολλοί θεώρησαν το ρεπορτάζ αυτό αστείο, η επιβεβαίωση όμως του ρεπορτάζ με έκανε να πάψω να γελάω.
Όταν ο κ. Καραμανλής έδωσε τα 28 δις στις τράπεζες χωρίς αντάλλαγμα, προτείναμε να δοθούν τα χρήματα με άλλο τρόπο, εξοφλώντας δάνεια και κάρτες μέχρι του ποσού των 1000 ευρώ ώστε να ανασάνει η αγορά».
ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ
«Μια εικόνα του Καραμανλή από το 2004, όταν επέλαυνε, σε σύγκριση με μια εικόνα του σήμερα είναι αρκετή για να φανεί η διαφορά και να αποδείξει πόσο αγχωμένος είναι σήμερα. Από εκεί προέρχεται και η φρασεολογία του «περί άκρων» που περίτρανα διαψεύδει τόσο ο έγκυρος τύπος, όπως το ΒΑΡΟΜΕΤΡΟ της «Καθημερινής», όσο και η ίδια η πραγματικότητα».
Απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων ο κ. Καρατζαφέρης δήλωσε:
«Θα πάω σε διάλογο με οποιοδήποτε αποτέλεσμα της κάλπης. Ήμουν πάντα ενάντια στο στείρο «όχι». Σημασία δεν έχει τι θέλει ο καθένας από μας ή τα κόμματα, αλλά τι θέλει ο Ελληνικός λαός».
«Αρνούμαι να συμμετάσχω σε ένα ντιμπέιτ με δημοσιογράφους «ως γλάστρα». Οι χρόνοι των 20 με 30 δευτερολέπτων είναι αστεία πράγματα. Αυτά που παρατηρούνται είναι σημεία και τέρατα προπαγάνδας και όχι πραγματικής Δημοκρατίας. Έγκριτοι δημοσιογράφοι αρνούνται να πάνε στο ντιμπέιτ και αυτό δείχνει περίτρανα την μεθόδευση που υπάρχει για την φίμωση του Τύπου».
«Οι διευθυντές δελτίων ειδήσεων ξέρουν τι να ρωτήσουν ακριβώς στο ντιμπέιτ, οι πολιτικοί όμως προτιμούν «τα κλισέ» για να είναι προετοιμασμένοι».
«Το πρόβλημα με τα ναρκωτικά είναι ο έμπορος. Αν δεν υπάρχει πελατεία θα εξαφανισθεί. Πρόταση μας είναι, όλα τα μεγάλα νοσοκομεία είναι να μπορούν να περιθάλπτουν τους εξαρτημένους χρήστες μέχρι την απεξάρτηση τους. Οι χρήστες είναι τραυματίες ενός ακήρυχτου πολέμου και η πολιτεία πρέπει να τους αντιμετωπίζει όπως τους τραυματίες κάθε πολέμου. Για τους εμπόρους ναρκωτικών δε, πρέπει να προβλέπεται η αυστηροτάτη των ποινών».
«Ο κ. Κοραντής είναι μια εξαιρετική περίπτωση. Πέρα του ότι υπάρχει προηγούμενο όπου πρώην Διοικητής ΕΥΠ, στέλεχος του Π.Α.Κ - ο κ. Τσίμας, έγινε βουλευτής Καβάλας, είναι και θεσμός παγκοσμίως πολιτικοί να εξελίσσονται από αυτή την θέση.
«Η Ελλάδα έχει Πρόεδρο, που παρά τις πιέσεις δεν έχει αποσυρθεί».
http://www.scribd.com/doc/19963508/19092009LAOSDeltioTupouLarisa
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου