Σάββατο 14 Νοεμβρίου 2009

Τοποθέτηση του Προέδρου ΛΑ.Ο.Σ., κ. Γ. Καρατζαφέρη στις 13/11/09

Τοποθέτηση του Προέδρου ΛΑ.Ο.Σ., κ. Γ. Καρατζαφέρη, κατά τη συζήτηση (13/11/09) στη Βουλή της επίκαιρης ερώτησης που κατέθεσε προς τον Πρωθυπουργό με θέμα τις αμοιβές των διοικητικών στελεχών οργανισμών και εταιρειών του ευρύτερου δημόσιου τομέα

Γ. ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ:

«Κύριε Πρωθυπουργέ, σας άκουσα με ιδιαίτερη προσοχή και πράγματι θα είναι μεγάλη επιτυχία αν αυτά που προτίθεστε να κάνετε, τα κάνετε πράξη.

Θα ήταν μια πρώτης τάξεως ευκαιρία τη διαφάνεια την οποία ευαγγελίζεστε και διαρκώς ακούω, να τη δούμε άμεσα. Αύριο το πρωί δώστε εντολή να καταγραφούν στο διαδίκτυο οι αμοιβές κάποιων φορέων του ευρύτερου δημοσίου τομέα, δηλαδή να δούμε πόσα ενθυλακώνει ο κ. Αράπογλου, ο διοικητής της Εθνικής. Αύριο το πρωί να το μάθει ο ελληνικός λαός. Μιλάμε για ένα εκατομμύριο το χρόνο! Ένα εκατομμύριο το χρόνο, δηλαδή όσο παίρνουν διακόσια παιδιά των stage! Όσα παίρνουν διακόσια παιδιά παίρνει ένας άνθρωπος! Δηλαδή όσα παίρνει ένα ολόκληρο χωριό παίρνει ένας άνθρωπος! Ένα εκατομμύριο! Να μάθει ο ελληνικός λαός τι συμβαίνει, ποιοι τα παίρνουν. Πέντε στελέχη της «Εθνικής Ασφαλιστικής» παίρνουν πάνω από ένα εκατομμύριο! Πέντε στελέχη!

Αυτά λοιπόν πρέπει να τα μάθει ο ελληνικός λαός και πρέπει να καταργήσουμε αυτό το εξωφρενικό που συμβαίνει και το οποίο, εν πάση περιπτώσει, σ' έναν βαθμό οδήγησε σ' αυτή την οικονομική καχεξία που έκοψε το χαμόγελο του πάντα χαμογελαστού Υπουργού Οικονομικών. Του το έκοψε ο Αλμούνια. Και δεν έκοψε μόνο το χαμόγελο του κυρίου Υπουργού. Έκοψε όλης της Ελλάδος το χαμόγελο. Γιατί πτωχεύουμε! Αυτή είναι η αλήθεια. Η Ελλάδα πτωχεύει και, την ίδια ώρα, έχουμε μία σειρά ανθρώπων που παίρνουν ένα εκατομμύριο το χρόνο. Το επέτρεψε η άλλη Κυβέρνηση. Ένα εκατομμύριο! Τεράστια ποσά!

Είναι δυνατόν σήμερα, που βρισκόμαστε σ' αυτή την τραγική οικονομική κατάσταση, να υπάρχει επεισόδιο στην κρατική τηλεόραση του "πολύ" τέως προέδρου, κ. Παναγόπουλου, που να κοστίζει 65.000 ευρώ; Και μακάρι να βρείτε το θάρρος να κάνουμε μία Εξεταστική των Πραγμάτων Επιτροπή για την ΕΡΤ, για να αισθανθείτε τη "δυσωδία" που αναδύεται. Εξήντα πέντε χιλιάδες ευρώ, όσο κοστίζει μία εργατική κατοικία, 65.000 ευρώ κοστίζει το επεισόδιο του "Εις Υγείαν" (!!) που κάνει ένας συμπαθής ηθοποιός. Εξήντα πέντε χιλιάδες! Και η ΕΡΤ, η κρατική ΕΡΤ, η οποία παίρνει εκατομμύρια ευρώ από κάθε σπίτι που ηλεκτροδοτείται -αυτό το "χαράτσι" που πληρώνουμε στην ΕΡΤ- δεν μπορεί να κάνει μόνη της μία παραγωγή, μία εκπομπή μουσική, να μαζέψει πέντε καλλιτέχνες, που πάνε και δωρεάν για την προσωπική τους προβολή. Εξήντα πέντε χιλιάδες! Είκοσι χιλιάδες ευρώ για την παρουσίαση μόνο για την παρουσίαση! Είκοσι χιλιάδες! Ο Βουλευτής παίρνει 270 ευρώ για να έρθει στην Επιτροπή, για τις τρεις ώρες που κάθεται, και κάποιος για να παρουσιάσει μία εκπομπή παίρνει 20.000 ευρώ. Είκοσι χιλιάδες! Αυτά όλα τα "golden boys" λοιπόν πρέπει να τα καταργήσουμε. Αυτή η πρόκληση δεν πρέπει να επιτρέψουμε να συνεχιστεί.

ΟΠΑΠ: Ο επίσης "πολύς" κ. Χατζηεμμανουήλ: 700.000 ευρώ! Η γραμματέας του κ. Χατζηεμμανουήλ: 5.000 ευρώ! Τι προσόντα έχει για να παίρνει 5.000 ευρώ; Πέντε χιλιάδες ευρώ; Είναι δυνατόν; Δεν είναι πρόκληση, όταν έρχονται και παρακαλάνε στα πολιτικά γραφεία κορίτσια με μεταπτυχιακά να τους βρουν μια δουλειά για 700 ευρώ σε μια επιχείρηση; Πέντε χιλιάδες ευρώ! Πρόκληση!

Ο κ. Βουρλούμης, ο κ. Αθανασόπουλος: Μιλάμε για ποσά της τάξεως των επτακοσίων και οκτακοσίων χιλιάδων ευρώ!

Κύριε Πρωθυπουργέ, εμείς έχουμε συγκεκριμένη πρόταση από τον ΛΑ.Ο.Σ.. Καμία αμοιβή κανενός που εργάζεται στο δημόσιο τομέα δεν μπορεί να είναι μεγαλύτερη από του Προέδρου της Δημοκρατίας. Καμία αμοιβή! Αυτή είναι η κορυφή. Για δε τα bonus συγκεκριμένα πράγματα, κύριε Πρωθυπουργέ. Μπορεί οι τράπεζες να αυθαιρετούν. Φορολογήστε με 90% τα bonus. Ο μισθός όπως είναι. Bonus: 90% φορολόγηση, κύριε Πρωθυπουργέ. Και χαίρομαι που συμφωνείτε. Επιτέλους σ' αυτόν το τόπο να βάλουμε μία τάξη! Δεν μπορεί λοιπόν από τη μία πλευρά να έχουμε τους πληβείους και από την άλλη μεριά να έχουμε τους πατρικίους. Δεν μπορεί να έχουμε αυτή την ταξική διαφορά, γιατί αυτή η ταξική διαφορά θα φέρει αύριο το πρωί τεράστια δεινά στον τόπο.

Και κλείνω, κύριε Πρωθυπουργέ, με ένα θέμα που θα σας δυσαρεστήσει. Είδα αυτά τα βιογραφικά, χιλιάδες βιογραφικά για τις θέσεις των Γενικών Γραμματέων. Έπρεπε να στείλει η μισή Ελλάδα βιογραφικά για να επιλέξετε τελικώς την κυρία Δραγώνα στο Υπουργείο Παιδείας ή να βάλετε την κυρία Καλτσά; Είναι δυνατόν; Μην εμπαίζετε τον ελληνικό λαό, μη δημιουργείτε ψεύτικες ελπίδες. Έστειλαν τριάντα χιλιάδες άνθρωποι βιογραφικά, για να βάλετε αυτούς τους οποίους γνωρίζετε. Τη μία την είχατε βάλει υποψήφια για το ευρωψηφοδέλτιο. Την άλλη την είχατε Βουλευτή Επικρατείας. Για να βρείτε αυτούς τους ανθρώπους χρειάζονταν τριάντα χιλιάδες βιογραφικά;

Και εν πάση περιπτώσει, επειδή μιλάτε για διαφάνεια κι επειδή, κύριε Πρωθυπουργέ, δεν νομίζω ότι πρέπει εσείς να αλλάξετε τους «κουμπάρους» της προηγούμενης Κυβέρνησης με συγγενείς σας άλλου βαθμού, θα σας πω ότι λίγες ημέρες πριν από τις εκλογές -σας το είχα πει και πάλι- η κυρία Καλτσά είχε καλέσει στο σπίτι της στενότατο συγγενικό σας πρόσωπο και συγκεκριμένη εταιρεία που λαμβάνει έργα του Δημοσίου κι είχε αρχίσει η διανομή των "ιματίων".

Προσέξτε, λοιπόν, στην αρχή της δικής σας πορείας. "Καλύτερα γαϊδουρόδενε, παρά γαϊδουρογύρευε".

Τελειώνοντας, θα ήθελα να εκφράσω τα θερμά μου συλλυπητήρια στον πρώην Πρωθυπουργό για την απώλεια της μητρός του. Ευχαριστώ πολύ».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου