Παρασκευή, 15 Ιανουαρίου 2010

Δελτίο Τύπου ΝΕ.Ο.Σ σχετικά με τις δηλώσεις Νικου Κουνταρδά περι πληρωμένων αναρχικών


Η συνέντευξη του αναρχικού Νίκου Κουνταρδά, από τις φυλακές Κορυδαλλού, στον Πάνο Παπαδόπουλο, αποδεικνύει με τον πιο περίτρανο τρόπο αυτό που εδώ και αρκετό καιρό υποστηρίζουν πολλές ανεξάρτητες φωνές: δεν υπάρχει τίποτα αγνό και αγωνιστικό στο χώρο της αναρχίας.

Πολλές φορές έχουμε διερωτηθεί πώς είναι δυνατό να μη συλλαμβάνονται αυτοί οι «γνωστοί άγνωστοι», αυτοί που λεηλατούν περιουσίες, που καταστρέφουν το μόχθο των σκληρά εργαζόμενων – φορολογούμενων Ελλήνων πολιτών, αυτοί που τάσσονται αναφανδόν υπέρ οποιουδήποτε που αυτοαποκαλείται «κατατρεγμένος μετανάστης», «βασανισμένος πρόσφυγας», αυτοί που τρομοκρατούν με βόμβες και σφαίρες, αυτοί που εξαπολύουν δολοφονικές επιθέσεις κατά φοιτητών. Η απάντηση για αυτούς που καθοδηγούν τον αντιεξουσιαστικό χώρο είναι απλή, τόσο απλή που συγκλονίζει: «οι περισσότεροι από αυτούς τους ψευτο-επαναστάτες τα παίρνουν από την Τουρκία και το Ισραήλ». Η παραπάνω δήλωση δεν ανήκει απλά σε κάποιον που διαφωνεί και απεχθάνεται την αναρχία αλλά στον Νίκο Κουνταρδά, ένα αναρχικό – ιδεολόγο που πίστεψε στην αναρχία, αγωνίστηκε για την αναρχία και απογοητεύτηκε από αυτή.

Καλό θα ήταν όλοι εκείνοι που πιστεύουν στον αγνό αγώνα για την ελευθερία, να αρχίσουν να βλέπουν κάτω από την επιφάνεια, πίσω από τη βιτρίνα και να μη βαυκαλίζονται με ιδεολογίες κούφιες που εξυπηρετούν τα συμφέροντα των δυναστών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου