Παρασκευή, 15 Ιανουαρίου 2010

ΠΡΟ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΕ ΕΠΙΠΕΔΟ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΑΡΧΗΓΩΝ ΖΗΤΑ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΛΑ.Ο.Σ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΘΑΓΕΝΕΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΨΗΦΟΥ ΣΤΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ

Με επιστολή του προς τον Πρόεδρο της Βουλής, ο Πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ, κ. Γ. Καρατζαφέρης κατέθεσε σήμερα αίτημά του για συζήτηση προ ημερησίας διάταξης σε επίπεδο αρχηγών για το θέμα της ιθαγένειας και της παραχώρησης ψήφου στους μετανάστες. Αναλυτικά το αίτημα έχει ως εξής:

Αθήνα, 14.01.2010

Προς τον αξιότιμο Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων

κ. Φίλιππο Πετσάλνικο

κ. Πρόεδρε,

Η κυβέρνηση έχει εκφράσει την πρόθεσή της, θέτοντας σε δημόσια διαβούλευση σχετικό προσχέδιο νόμου, να παραχωρήσει τη δυνατότητα απόκτησης της ελληνικής ιθαγένειας, καθώς και δικαίωμα εκλέγειν και εκλέγεσθαι στις εκλογές Τοπικής Αυτοδιοίκησης σε αλλοδαπούς, φυσικά μέσα από προϋποθέσεις που αναφέρονται στο ως άνω προσχέδιο. Δεδομένων των πολλών και σοβαρών εθνικών, πολιτικών και κοινωνικών προεκτάσεων της συγκεκριμένης πρωτοβουλίας, θα ήθελα με την παρούσα να ζητήσω, βάσει της διάταξης του άρθρου 143 παράγραφος 2 του κανονισμού της Βουλής, τη διεξαγωγή προ ημερήσιας διάταξης συζήτηση σε επίπεδο αρχηγών κομμάτων με θέμα την παραχώρηση δυνατότητας απόκτησης ελληνικής ιθαγένειας καθώς και δικαιώματος εκλέγειν και εκλέγεσθαι σε αλλοδαπούς, αλλά και, εν γένει, τη μεταναστευτική πολιτική της χώρας.

Ο Πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ.

Γ. Καρατζαφέρης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου