Τετάρτη 20 Ιανουαρίου 2010

ΟΜΙΛΙΑ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΛΑ.Ο.Σ, κ. Γ. ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗ ΣΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΚΟΠΗΣ ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑΣ ΤΟΥ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟΥ ΕΘΝΙΚΩΝ & ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΜΕΛΕΤΩΝ "ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ"

Είμαι εξαιρετικά συγκινημένος γιατί θυμάμαι ήταν 20 Ιανουαρίου του 2001, είχα φύγει πάλι απ΄ τη Βουλή, ήμουνα μ΄ ένα συνεργάτη και κάρφωνα αυτά εκεί τα ράφια μ΄ ένα σφυρί. Και μου λέει: «τι κάνουμε τώρα εμείς, που πάμε μόνοι μας»; Και του ΄λεγα «σκάσε, στις 14 έχουμε εγκαίνια». Και πράγματι σε 20 μέρες από γιαπί που ήταν αυτός ο χώρος τον κάναμε γραφείο. Κάναμε τα εγκαίνια και κάτω από μηδενικές θερμοκρασίες βλέπω 300 «τρελούς» να είναι από κάτω και να φωνάζουνε. Τότε λέω «κερδίσαμε». Και πράγματι κερδίσαμε. Και σήμερα είμαστε η 4η πολιτική δύναμη στο κοινοβούλιο όπως και στο ευρωκοινοβούλιο. Είμαστε η ισχυρότερη κοινοβουλευτική ομάδα μέσα στη Βουλή. Το ομολογούν όλοι. Πριν 5 λεπτά μου΄ λεγε βουλευτής της ΝΔ ότι «κάνετε τόσα πράγματα που δεν μπορούμε να σας προλάβουμε. Είστε τόσο καλοί;». Του απάντησα «όχι εσείς είστε τόσο κακοί».

Αυτό που θα πω τώρα θέλω να ακουστεί καλά γιατί είναι επίκαιρο. Είμαστε το μόνο ινστιτούτο που δεν παίρνει λεφτά και δεν «κλέβει» το Ελληνικό Δημόσιο. Σε μια τέτοια δυσχερή οικονομική κατάσταση είναι αδιανόητο να παίρνουν τα άλλα ινστιτούτα, όπως του Α. Παπανδρέου, του Γ. Παπανδρέου, του Σημίτη, του Μητσοτάκη 700.000 ευρώ. Το μόνο Ινστιτούτο που λειτουργεί στα πλαίσια ενός κόμματος είναι το δικό μας. Και όταν ετέθη θέμα να πάρουμε χρήματα, τους είπα το εξής: «σε μια υπερχρεωμένη πατρίδα, εμείς δεν θα βάλουμε άλλο ένα χρέος». Και είμαι υπερήφανος για την ευχέρεια που λειτουργεί σήμερα το δικό μας ινστιτούτο, μόνο με τα χρήματα που καταβάλει το κόμμα και όχι με χρήματα που καταβάλλει η πατρίδα.

Τώρα βέβαια αφού ο Τύπος έθιξε το θέμα, ήρθε η κυβέρνηση και λέει «θα κάνω έκπτωση 10% στην επιχορήγηση των ιδρυμάτων». Όμως το 90% θα το πάρουνε. Εμείς όχι μόνο δεν παίρνουμε. Δώσαμε και 1 εκατ. ευρώ στο ταμείο της φτώχιας. Δώσαμε 30.000 στο Βασιλικό Ευβοίας για τους πλημμυροπαθείς. Δώσαμε στους τυφλούς. Δώσαμε τώρα τα Χριστούγεννα σε 100 και πλέον άπορους συμπατριώτες μας πολλά χρήματα. Γιατί αποστολή του κόμματος είναι να είμαστε κοινωνικοί, στοργικοί και πάνω απ΄ όλα ανθρώπινοι. Κάποιοι άλλοι το ΄χουν δει εισπρακτικά και αυτή είναι η μεγάλη μας διαφορά.

Η άλλη μεγάλη μας διαφορά είναι ότι εμείς είμαστε οι Έλληνες πατριώτες. Οι άλλοι έχουν άλλο ρόλο. Και γι΄ αυτό εμείς αυξάνουμε και πολλαπλασιαζόμαστε διαρκώς. Και χθες στη δημοσκόπηση η ΝΔ έχει χάσει 5 μονάδες απ΄ τον Οκτώβριο, 4 μονάδες το ΠΑΣΟΚ και από 1 μονάδα τ΄ άλλα κόμματα. Το μόνο κόμμα που μένει σταθερό -και με την αναλογία που μου ΄λεγε ο Μ. Βορίδης είμαστε και μια μονάδα πάνω- είναι ο ΛΑ.Ο.Σ. Σε πείσμα κάποιων «Κασσάνδρων» που έλεγαν διάφορα, εμείς ξέρουμε πολύ καλά τη ζωή. Και ξέρουμε και πορευόμαστε όπως πρέπει, γι΄ αυτό η πορεία μας είναι πάντα ανοδική.

Όμως ο χρόνος τρέχει και έχουμε μία ονομαστική ψηφοφορία που τους την θέσαμε σήμερα για τις γονικές παροχές και τρέχουν και δεν φθάνουν εφόσον τώρα στη Βουλή θα ΄μαστε 300, ενώ το πρωί ήταν μόνο 6. Τους αναγκάζουμε σε νυκτερινά γυμνάσια για έναν λόγο. Γιατί δεν πρέπει να περάσει το άδικο. Δεν πρέπει να επιβαρύνεται ο Έλληνας για τους κόπους μιας ζωής και να έρχεται το ΠΑΣΟΚ, το κράτος να σου παίρνει το 10%, επειδή δεν μπορούν να κάνουν άλλη πολιτική.

Ήταν μια πολύ ωραία κοινοβουλευτική ημέρα. Ήταν η κυβέρνηση και ο ΛΑ.Ο.Σ όπως συμβαίνει εξάλλου και στα υπόλοιπα νομοσχέδια. Και θέλω να συγχαρώ επί τη ευκαιρία το σύνολο της κοινοβουλευτικής ομάδας για την ποιότητα, την πολύ καλή δουλειά και το τελικό αποτέλεσμα που πετυχαίνει. Η κοινοβουλευτική ομάδα του ΛΑ.Ο.Σ είναι «μασίφ», είναι ένα σίδερο. Αυτό δεν αλλάζει, όσο και αν κάποιοι μεθοδεύουν για το αντίθετο.Με όλα αυτά να σας ευχαριστήσω. Αισθάνομαι εξαιρετικά ικανοποιημένος από τη πολύ καλή δουλειά κ. πρόεδρε. Να συγχαρώ και το Συμβούλιο και τον Γενικό διευθυντή και να ξέρετε ότι το Κόμμα θα παραμείνει αρωγός σε οποιαδήποτε πρωτοβουλία ή νέα πρόταση για κάποια εκδήλωση.

Στις 22 Φεβρουαρίου στο «Ledra Marriott» έχουμε μια εκδήλωση και είστε όλοι προσκεκλημένοι, για τα 20 χρόνια του ΤΗΛΕ-ΑΣΤΥ και του ΡΑΔΙΟ-ΑΣΤΥ, τα 10 ακριβώς χρόνια της εφημερίδας Α1, τον ένα χρόνο του Web TV και τα 9 χρόνια απ΄ τα εγκαίνια του κόμματος. Θα είναι μια ανοιχτή εκδήλωση σε όλους τους φίλους, μέλη του κόμματος και του ιδρύματός μας. Σας ευχαριστώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου