Σάββατο 30 Ιανουαρίου 2010

ΣΥΝΕNΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΛΑ.Ο.Σ ΣΤΟ "ΘΕΜΑ" RADIO & ΣΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ "ΟΙ ΑΝΤΙΘΕΤΟΙ" ΣΤΙΣ 28/01/10

Δημοσιογράφος: Καλημέρα κ. Πρόεδρε.
Γ. Καρατζαφέρης: Καλημέρα κ. Σταυρόπουλε, καλημέρα και στον κ. Βερύκιο.

Δημοσιογράφος: Ήταν πάρα πολύ σκληρό το πολιτικό ροκ το οποίο χθες αποφασίσατε να δώσετε μέσα στη Βουλή, με αποτέλεσμα να μην καταλαβαίνουν ούτε από τα δεξιά σας, ούτε από τα αριστερά σας που το πάτε.
Γ. Καρατζαφέρης: Ας μην έβαζαν λοιπόν δυσκολίες στον εαυτό τους για να μπορούν να παρακολουθούν. Kαι είπα πράγματι χθες ότι θα είναι σκληρό το ροκ. Η δική μου η θέση είναι ότι εκεί που είναι η κατάσταση της οικονομίας σήμερα -και δεν είναι ευθύνη δική μου αλλά εκείνων των δύο- είναι αδιανόητο εμείς να ανοίγουμε νέες πληγές. Θα μπορούσε να γίνει μετά από ένα μήνα ή ένα χρόνο. Τώρα μ΄ αυτά που γράφει το «Spiegel», ή οι «Financial Times» και ενώ όλος ο κόσμος είναι εναντίον μας, εμείς ανοίγουμε σελίδες που θα τσακωνόμαστε μεταξύ μας.

Δημοσιογράφος: Μα είναι μικρό πράγμα κ. Καρατζαφέρη να εμφανίζεται επιστολή του πρώην Πρωθυπουργού, του Κώστα του Καραμανλή προς τον Χριστοφοράκο και να το καλύπτουμε;
Γ. Καρατζαφέρης: Δεν είπα αυτό το πράγμα και θα ήμουν ο τελευταίος που θα ήθελα να τον υπερασπιστώ αλλά αυτή η επιστολή είναι λίγο μόνο απ΄ όλο το επιτόκιο. Γιατί βγαίνει ο άλλος και λέει: «Είναι κλέφτες, τα παίρνουν όλοι εκεί μέσα». Αυτό το οποίο εγώ θέλω είναι να σώσω την πατρίδα στο ποσοστό που μπορώ. Ενώ όλοι οι άλλοι, μπροστά στο να κερδίσουν μισή μονάδα θέλουν να τα ισοπεδώσουν όλα. Και αυτή είναι η διαφορά μεταξύ του πατριώτη και του μικροκομματικού. Εγώ είμαι ο μόνος, το μόνο κόμμα που δεν υπάρχει περίπτωση να εμπλέκομαι με οποιονδήποτε τρόπο σε σκάνδαλο γιατί δεν υπήρχε καν το κόμμα μου τότε.

Δημοσιογράφος: Εμείς θέλουμε να μάθουμε γιατί εχθές ο Καρατζαφέρης στήριξε τον Καραμανλή;
Γ. Καρατζαφέρης: Διαπιστώνω ότι ο Παπανδρέου για δικούς του λόγους κάνει τις εξής κινήσεις. Πρώτον επισπεύδει την εκλογή του Προέδρου, κάτι που θα μπορούσε να γίνει στις 7 ή στις 10 Μαρτίου εφόσον έχουμε ομοφωνία. Μ΄ αυτό το τρόπο κλείνει το κεφάλαιο γιατί το Μάρτιο θέλει να κλείσει θέματα ανάλογα με αυτά που ανέφερε ο πανέξυπνος Μίμης Ανδρουλάκης. Ο πιο έξυπνος ίσως της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΠΑ.ΣΟ.Κ. Ότι δηλαδή δεν πάει το πράγμα και θα πάμε σε άλλα σχήματα. Θέλει λοιπόν ο κ. Παπανδρέου να πει εμμέσως στο κ. Σαμαρά: «Για να μπορέσω να κάνω αυτά τα σχήματα κ. Σαμαρά, πρέπει εγώ να «αδειάσω» από την μέση τις δύο οικογένειες που πιθανόν θα φέρουν αντιρρήσεις και θα θέλουν μερίδιο.» Και αρχίσανε λοιπόν τις εξεταστικές επιτροπές από Βατοπέδι και Siemens. Γιατί δεν ξεκίνησαν χρονολογικά από το Χρηματιστήριο πρώτα, τα ομόλογα και να καταλήξουν σε αυτές; Γιατί αυτές οι δύο είναι που αποδομούν καταστάσεις. Ενώ επί ενάμισι χρόνο είχαμε πρωτοσέλιδο το Βατοπέδι, κάναμε εξεταστικές, το χαρτί δεν βγήκε τότε και βγήκε τώρα. Δεν βγήκε απ΄ το Βατοπέδι η συζήτηση του Ευφραίμ, «καλομονταρισμένη» -ελπίζω εν αγνοία του Κώστα του Χαρδαβέλλα, έτσι του το έδωσαν-, που λέει ο Καραμανλής τα διάφορα πράγματα, βγήκε τώρα.

Δημοσιογράφος: Δεν στηρίζουν τον Καραμανλή οι ίδιοι οι Βουλευτές της Ν.Δ. που μίλησαν στην εξεταστική επιτροπή για την Siemens χθες. Από τους 7 μόνο ο Παυλόπουλος τον στήριξε και βγαίνετε και τον στηρίζετε εσείς;
Γ. Καρατζαφέρης: Δεν βλέπουν. Και τους είπα: «Σαν ανοίγω τα μάτια, γίνεται παιχνίδι. Καταλάβετέ το». Αλλά αυτοί είναι βολεμένοι με τη νέα ηγεσία και σου λέει «Θα σκεφτούμε εμείς την παλιά τώρα;». ’ρπαξε την ευκαιρία ο Παυλόπουλος και είπε ότι δεν μπορεί η νέα ηγεσία παρά να συμπαρασταθεί στην ιστορία του κόμματος. Αυτό που ήθελα να πετύχω το πέτυχα. Να τους πω: «Προσέξτε, παίζεται παιχνίδι ερήμην σας και σ΄ αυτά τα παιχνίδια εγώ δεν θα συμμετέχω». Δεν μπήκαν μπροστά η Siemens, το χρηματιστήριο και τα ομόλογα τα οποία είναι κολοσσιαία σε ποσά αλλά μπήκε μπροστά η αποδόμηση για να γίνουν παιχνίδια. Εγώ σε παιχνίδια δεν συμμετέχω.

Δημοσιογράφος: Αποδόμηση και του κ. Καραμανλή;
Γ. Καρατζαφέρης: Του Καραμανλή και της οικογένειας Μητσοτάκη. Οπότε αύριο το πρωί, ο οποιοσδήποτε βουλευτής που πρόσκειται σ΄ αυτούς να μην έχει που ν΄ ακουμπήσει. Θα έχουν ηθικώς ξεπέσει - ας πούμε για παράδειγμα ένα όνομα ενός εξαίρετου βουλευτή του κ. Κιλτίδη ή αντίστοιχα ενός Καραμανλικού. Αυτό κάνουν. Εγώ, λοιπόν τέτοια παιχνίδια δεν παίζω. Είμαι ο τελευταίος που θα ήθελα να στηρίξω τον Κώστα Καραμανλή για διάφορα στοιχεία της πολιτικής του δράσης με τα οποία διαφωνούσα τόσο καιρό, αλλά και ο τελευταίος που θα έστελνε μηχανές εναντίον του.

Δημοσιογράφος; Μήπως λειτουργείτε ως Δούρειος Ίππος μέσα στη συντηρητική παράταξη, στη «γαλάζια πολυκατοικία», για να «ροκανίσετε» και να φέρετε το τέλειο πλήγμα στον Σαμαρά;
Γ. Καρατζαφέρης: Τότε θα συμμετείχα στο παιχνίδι και όπως γνωρίζει πολύ καλά ο Δήμος Βερύκιος, ως ρεπόρτερ και μάλλον καλούτσικος, θα καθόμουν και θα κάλυπτα το ένα πράγμα μετά το άλλο. Αλλά δεν το έκανα αυτό. Ίσα - ίσα τώρα, που πηγαίνω κόντρα στα μικροκομματικά συμφέροντα.

Δημοσιογράφος: Ναι, αλλά μόνο «ρουκέτες» πετάς, Πρόεδρε. Τίποτα άλλο. Χθες για παράδειγμα τους πέταξες την άλλη την «ρουκέτα» και είπες ότι σε κάρφωσαν.
Γ. Καρατζαφέρης: Μα τώρα είναι σοβαρά πράγματα αυτά;

Δημοσιογράφος: Ποιος σε «κάρφωσε» και σε ποιον επιχειρηματία; Αυτό θέλουμε να μας πεις.
Γ. Καρατζαφέρης: Συνεδριάζει το εκτελεστικό γραφείο της Ν.Δ., καρφώνουνε. Συνεδριάζει το ΠΑ.ΣΟ.Κ., καρφώνουνε. Πάμε στο συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών να συζητήσουμε τα άκρως απόρρητα που μας περιβάλλουν και στη συνέχεια τα διαρρέουν έξω. Είναι αδιανόητο αυτό.

Δημοσιογράφος: Τι εννοείτε, κ. Καρατζαφέρη; Δεν καταλαβαίνω τι εννοείτε.
Γ. Καρατζαφέρης: Κατά τη συζήτηση των πολιτικών αρχηγών, παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας, τέθηκαν στο τραπέζι κάποια συγκεκριμένα πρόσωπα τα οποία θα έπρεπε κανονικά να βρίσκονται κάτω από μια διακριτική παρακολούθηση. Δηλαδή περιπτώσεις που ανάλογες έχουμε ζήσει στο παρελθόν.

Δημοσιογράφος: Επιχειρηματίες δηλαδή.
Γ. Καρατζαφέρης: Ναι και εν συνεχεία αυτά «καρφώθηκαν» στους επιχειρηματίες. Ε, δεν είναι δυνατόν.

Δημοσιογράφος: Δηλαδή κάποιος από τους πολιτικούς αρχηγούς....
Γ. Καρατζαφέρης: Τέσσερις πολιτικοί αρχηγοί ήμασταν. Ήταν μέσα και ο πρωθυπουργός.

Δημοσιογράφος: Ένας εκ των τεσσάρων λοιπόν, των τριών...
Γ. Καρατζαφέρης: Δύο.

Δημοσιογράφος: Δύο πήγαν και είπανε στον Βερύκιο, τον επιχειρηματία, ότι αναφέρθηκε το όνομά του;
Γ. Καρατζαφέρης: Λοιπόν, αυτά δεν είναι πολύ σοβαρά πράγματα, όταν μάλιστα ψάχνουμε τη διαφθορά. Δείχνει ότι κάποιοι «ναρκοθετούν» το «παιχνίδι». Είναι σαν αυτή τη στιγμή να λέμε: «Ας τα βάλουμε με τους κακούς, αλλά να προστατέψουμε και τους ημέτερους και μη μιλάς γι΄ αυτούς Καρατζαφέρη, γιατί αυτοί παίζουν μαζί μας». Αυτό το πράγμα σημαίνει ναρκοθέτηση. Υπονόμευση της όλης προσπάθειας να ελέγξουμε και να διευθετήσουμε τη διαφθορά.

Δημοσιογράφος: Μισό λεπτό γιατί με έχουν ενημερώσει καλά οι κοινοβουλευτικοί συντάκτες. Ξέρω τι έγινε μέσα. Γιατί «πετάξατε» το καρφί και απειλήσατε για τον Κοραντή; Ν΄ αποδεσμεύσουν τον Κοραντή και τότε έμειναν όλοι «στήλη άλατος»;
Γ. Καρατζαφέρης: Ο εξαιρετικά προσεκτικός κ. Παπουτσής, που είναι απ΄ τους καλύτερους κοινοβουλευτικούς εκπροσώπους που ΄χουν περάσει απ΄ τη βουλή - είναι επίπεδο Ροντούλη, δηλαδή - αναφέρθηκε στο θέμα και είπε ότι: «αυτά συμβαίνουν και τα ξέρουν καλά στις Μυστικές Υπηρεσίες. Δεν είναι έτσι, κ. Κοραντή;»Παίρνοντας το λόγο εγώ -δεν μπορούσα ν΄ αφήσω να πέσει αυτό κάτω- είπα: «Για καθίστε. Προχθές, στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας, αναφέρθηκε ο αξιότιμος Πρόεδρος, ο κ. Κακλαμάνης λέγοντας ότι είμαστε έτοιμοι να άρουμε το πρωτόκολλο της εφ΄όρου ζωής εχεμύθειας, του κ. Κοραντή. Ας πάρει μια απόφαση όλη η βουλή και ας πει ότι το άρει».

Δημοσιογράφος: Αν αρθεί αυτό τι θα μάθει ο Ελληνικός λαός;
Γ. Καρατζαφέρης: Νομίζω, πολύ περισσότερα απ΄ όσα ξέρει.

Δημοσιογράφος: Σίγουρα. Διοικητής της ΕΥΠ ήταν.
Γ. Καρατζαφέρης: Για ν΄ ακουστούν ορισμένα πράγματα τα οποία δεν μπορεί ο άνθρωπος να τα πει ούτε και σε μένα, γιατί δεν θέλω κι εγώ να τον φέρω σε δύσκολη θέση. Να ξεδιαλύνουμε πολλά πράγματα. Βεβαίως, εάν θέλουμε να πάμε ένα βήμα παρακάτω αυτός ο άνθρωπος, που δια νόμου έχει υπογράψει αυτό το πρωτόκολλο εχεμύθειας, θα πει εάν μιλήσει, μερικές αλήθειες.

Δημοσιογράφος: Πάντως, με το χέρι στην καρδιά, σας λέω ότι δεν μας έχετε πείσει και δεν έχουμε καταλάβει που το πάει ο Γ.Καρατζαφέρης, μέσα στην «γαλάζια πολυκατοικία».
Γ. Καρατζαφέρης: Αφήστε την «γαλάζια πολυκατοικία», γιατί εμείς έχουμε πει εδώ και ενάμιση χρόνο ότι έχουμε μετακομίσει και δεν μπορούμε να κοιμηθούμε κιόλας στη γειτονιά, αφού ακούμε φασαρίες, τεντζερέδες και παντόφλες να πέφτουν...Δεν έχει ησυχία.

Δημοσιογράφος: Α, έχετε πάει δίπλα;
Γ. Καρατζαφέρης: Το έχουμε πει εδώ και πολύ καιρό. Μάλιστα, υπήρχε μια σχετική ηρεμία πριν, τώρα όμως πέφτουν κατσαρόλες. Πρέπει να βρουν ησυχία, αλλιώς να πάνε σε διαζύγιο.

Δημοσιογράφος: Μια λέξη για να «κλείσουμε». Αντώνης Σαμαράς: ποια η «περπατησιά» του;
Γ. Καρατζαφέρης: Θα τη βρει, δεν μπορεί.

Δημοσιογράφος: Δεν την έχει βρει, ακόμα;
Γ. Καρατζαφέρης: Όχι, όχι.

Δημοσιογράφος: Αφού δεν τον αφήνετε, κ. Πρόεδρε.
Γ. Καρατζαφέρης: Μιλούσα χθες μ΄ έναν εκδότη που στηρίζει εξαιρετικά πολύ τον κ. Σαμαρά, ίσως περισσότερο από κάθε άλλο ο οποίος μου είπε: «Πας γρήγορα εσύ το ροκ και εκείνος είναι σαν ζαλισμένο κοτόπουλο. Του λέω: «Όχι, διαγράψτε ...μια λέξη».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου