Πέμπτη 13 Μαΐου 2010

ΚΥΡΙΑ ΣΗΜΕΙΑ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΛΑ.Ο.Σ., κ. Γ. ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗ, ΣΤΗΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΤΟΥ ΑΝΤ1

Εάν δεν ψήφιζα «ναι» στη Βουλή, θα ήταν σαν να ψήφιζα υπέρ της χρεωκοπίας της χώρας. Η «σανίδα σωτηρίας» που δώσαμε ήταν στην Ελλάδα και όχι στην Κυβέρνηση. Άλλωστε, πως ενώ όλοι στην Ευρώπη ψήφιζαν υπέρ της οικονομικής ενίσχυσης της Ελλάδας εμείς θα ψηφίζαμε κατά; Τώρα είναι στο χέρι μας πια να προωθήσουμε την ανάπτυξη. Γιατί χωρίς ανάπτυξη θα μείνουμε στο ίδιο σημείο. Ο μηχανισμός χορήγησης αδειών για νέες επενδύσεις πρέπει να απλοποιηθεί και η χορήγηση τους να επισπευσθεί ώστε να προσελκύσουμε νέες επενδύσεις στη χώρα.Αυτό τόνισε ο Πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ., κ. Γ. Καρατζαφέρης, μιλώντας σήμερα στην τηλεόραση του ΑΝΤ1 και στους δημοσιογράφους Γ. Παπαδάκη & Μ. Πυργιώτη, όπου μεταξύ άλλων ανέφερε:

ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΑΡΧΗΓΩΝ
Η σύγκληση του Συμβουλίου των Πολιτικών Αρχηγών δεν ήταν μόνο για το «θεαθήναι». Σηματοδότησε ένα μικρό, αλλά σταθερό βήμα προς τα εμπρός. Μια ελπίδα για συνεννόηση. Η «κάμερα» και η δημοσιότητα αλλάζουν τους ρόλους. Ήταν πολύ θετικό επίσης το γεγονός ότι υπήρξε μία ενεργή συμμετοχή του Προέδρου της Δημοκρατίας.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΗΣ
Εμείς πιστεύουμε ότι οι περιστάσεις είναι ιδανικές για τη δημιουργία οικουμενικής κυβέρνησης. Πιστεύουμε ότι παρά την «φρέσκια εντολή», όπως τη χαρακτήρισε ο κ. Σαμαράς, υπάρχουν και «φρέσκα γεγονότα» τα οποία και παραπέμπουν σε μια τέτοια λύση.

ΓΙΑ ΤΟ «ΝΑΙ» ΚΑΙ ΤΑ «ΟΧΙ» ΤΟΥ ΛΑ.Ο.Σ.
Η θετική μας ψήφος περιορίσθηκε μόνο στο κομμάτι που αφορούσε στο να πάρουμε τα χρήματα. Εκεί δεν είχαμε εναλλακτική λύση. Δεν μπορώ όμως να έχω εμπιστοσύνη στην Κυβέρνηση για όλους της τους χειρισμούς. Άλλωστε αυτός ήταν και ένας λόγος που μας οδήγησε στο να ζητήσουμε Οικουμενική Κυβέρνηση. Τουλάχιστον με αυτόν τον Πρωθυπουργό, υπάρχει μια ευκαιρία για διάλογο και όχι παντελής αποκλεισμός των προτάσεών μας, τις οποίες, κάποιες φορές, αυτή η Κυβέρνηση έχει αποδεχθεί.

ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΡΟΜΗΘΕΙΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ
Όταν ένας υπουργός παίρνει μια μίζα, το ποσό με το οποίο η εταιρεία υπερκοστολογεί το προϊόν είναι πολλαπλάσιο. Εάν υπολογίσουμε όλες αυτές τις υπερκοστολογήσεις με ορίζοντα τουλάχιστον μιας 10ετίας, το συνολικό χρέος της χώρας προκύπτει σημαντικά χαμηλότερο. Προτείνουμε λοιπόν να αναλάβει ένας διεθνής οργανισμός την αξιολόγηση και επανακοστολόγηση όλων των μεγάλων προμηθειών του Δημοσίου ώστε να μπορέσει υπάρξει η πραγματική αποτίμηση. Οι διαφορές που θα προκύψουν θα είναι σημαντικές.

ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ
Συμφωνήσαμε στο να υπάρξει σοβαρός έλεγχος «πόθεν έσχες» καθώς και αλλαγές στο Νόμο περί ευθύνης υπουργών. Όπως επίσης και στο να μην εξελιχθεί η διερεύνηση για αναζήτηση ευθυνών πολιτικών προσώπων σε «πογκρόμ». Ας μην ξεχνάμε άλλωστε ότι στη Δημοκρατία η Δικαιοσύνη είναι αυτή που πρέπει να αποφασίζει.

ΓΙΑ ΤΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ
Εκτός από τις επιμέρους διαφορές, υπάρχει μία μεγάλη διαφορά. Εμείς θέλουμε έναν ενιαίο φορέα ασφάλισης και όχι τρεις. Για να αποφευχθεί η εισφοροδιαφυγή πιστεύουμε ότι πρέπει το ποσό που αντιστοιχεί στον εργοδότη αλλά και αυτό του εργαζομένου να ενσωματωθεί στο βασικό μισθό και να αποδίδεται στο ασφαλιστικό Ταμείο κάθε μήνα από τον εργαζόμενο. Εάν έστω και για ένα μήνα δεν αποδοθεί, να μην υπάρχει η δυνατότητα καταβολής μισθού.


ΓΙΑ ΤΗ ΣΧΕΣΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΩΝ-ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ
Μερικοί επιχειρηματίες πιστεύουν ότι θα τα κατάφερναν καλύτερα από τους πολιτικούς, εάν βρίσκονταν στη θέση τους. Αντίθετα, κάποιοι πολιτικοί δεν θα ήταν τόσο καλοί επιχειρηματίες. Όμως δεν είναι πάντα έτσι τα πράγματα. Δεν πληρούν όλοι οι επιχειρηματίες τις αξίες που επιβάλλουν οι περιστάσεις και αντιστρόφως.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΩΝ
Πιστεύω ότι δεν έχουμε την πολυτέλεια της μη αξιοποίησης των προσωπικοτήτων που διαθέτουμε ως χώρα. Έχω πολλές φορές προτείνει την αξιοποίηση διαφόρων προσωπικοτήτων σε κρίσιμους τομείς, γι’ αυτό και πρέπει να είμαστε ανοιχτοί σε οποιαδήποτε προσωπικότητα που μπορεί να βοηθήσει το Έθνος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου