Παρασκευή 7 Μαΐου 2010

ΠΕΡΙ ΤΗΣ ΣΤΑΣΕΩΣ ΣΤΗΝ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΔΝΤ

-------
Χθες ζήσαμε την κρισιμότερη συνεδρίασι της Βουλής των Ελλήνων των τελευταίων 40 χρόνων. Ο ΛΑ.Ο.Σ. όπως γνωρίζετε ψήφισε επί της Αρχής ΝΑΙ! Αυτή μας η στάσις, υπαγορευμένη, όχι από πολιτικό υπολογισμό, αλλά με γνώμονα το Εθνικό Συμφέρον, προξένησε πολλές αντιδράσεις. Πολλές θετικές, πολλές περισσότερες αρνητικές. Οφείλω λοιπόν να δώσω σε όλους σας τις αναγκαίες εξηγήσεις και να δεχθώ εδώ, τα σχόλια, τις αντιρρήσεις, τις ενστάσεις ή τις ιδέες σας. Δεσμεύομαι να απαντήσω προσωπικά σε όλα τα σχόλια ένα προς ένα, διότι ιδιατέρως με ενδιαφέρει να σας πείσω, για το ορθόν της πράξεώς μας.

Πρώτον ας αναλύσουμε σε ποιό ακριβώς σημείο βρισκόμαστε σήμερα. Η Ελλάς χρειάζεται στις 19 Μαϊου 11 δις ευρώ, για την αποπληρωμή δανείου και περίπου άλλα 10 δις έως το τέλος του μήνα, για πληρωμές μισθών και συντάξεων. Ο συνήθης χώρος δανεισμού μας, το παγκόσμιο σύστημα των αγορών δηλαδή, είναι πλέον κλειστός για μας. Σήμερα, όταν κατά τις 11.30 υπήρχαν φήμες, ότι η συμφωνία θα μπλοκαριστεί στην Γερμανική Βουλή λόγω διαφόρων κωλυμάτων το spread έφθασε αμέσως στις 1050 μονάδες βάσης, για να υποχωρήση μετά στις 600. Για να καταλάβετε τί θα πη αυτό, το Ντουμπάϊ την ημέρα που κήρυξε στάσι πληρωμών, δανειζόταν με 460 μονάδες βάσης. Κοινώς, από τις αγορές δεν μπορούμε να δανεισθούμε ούτε ένα ευρώ!

Άρα έχουμε μπροστά μας δύο επιλογές ή με κάποιον τρόπο θα βρούμε χρήματα για να πληρώσουμε και να παραμείνουμε αξιόχρεοι ή θα κηρύξουμε παύσι πληρωμών, δηλαδή χρεωκοπία.

Ας δούμε ποιες λύσεις έχουν ακουστεί για να δανεισθούμε πέραν του μηχανισμού Ε.Ε-ΕΚΤ-ΔΝΤ.

Ρωσία: κάποιοι διαδίδουν ότι η Ρωσία μας έδινε χρήματα και εμείς τα αρνηθήκαμε. Πέραν του γενικού, πόσα χρήματα, με τί όρους κλπ το μείζον είναι ότι τελικά αυτό είναι ψέμμα. Ο Ρώσος Πρόεδρος Μεντβέντεφ ενώπιον των καμερών στο σχετικό ταξείδι εκεί του Παπανδρέου, είπε ότι προτρέπει τον Έλληνα Πρωθπουργό να πάη στο ΔΝΤ.

Κίνα: Πλην ενός δημοσιεύματος στην εφημερίδα ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ τον Νοέμβριο, όπου ανέφερε ότι η Κίνα μας έδινε 60 δις (χρειαζόμαστε στην τριετία 130 δις) με αντάλλαγμα όλα τα μεγάλα λιμάνια και αεροδρόμια της χώρας μας, τίποτε άλλο σχετικό δεν έχει γραφτεί. Καμμία δήλωσις Κινέζου αξιωματούχου. Η ιδέα ότι οι Κινέζοι μας τα έδιναν άνευ τόκου, όπως γράφεται σε σχετικά μηνύματα επειδή είμαστε ωραίοι και αυτοί φιλάνθρωποι είναι τόσο αληθινή όσο η Σταχτοπούτα. Εάν ισχύη η πληροφορία για τα λιμάνια και για τα αεροδρόμια, απλώς θα υπενθυμίσω ότι αυτά ακριβώς είχαν ζητήσει και οι Ιταλοί το πρωινό της 28ης Οκτωβρίου του 1940...

ΚΕΔ (Κτηματική Εταιρεία του Δημοσίου): Χθες, μέσα στην γενική του παραζάλη, ο κ. Σαμαράς, αφού προσπαθούσε να εξηγήση, ότι καταψηφίζει μεν, αλλά θα τηρήση δε την συμφωνία κλπ ανέφερε ότι έχουμε 260 δις που κάθονται στην ΚΕΔ. Όμως ο κ. Δούκας, τρεις ημέρες πριν, στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής για το Βατοπαίδι ανέλυσε με στοιχεία ότι η πραγματική αξία της ΚΕΔ δεν είναι παραπάνω από 30 δις και μάλιστα όχι άμεσα αξιοποιήσιμα λόγω γραφειοκρατικών και νομικών προβλημάτων. Θα μου πείτε γιατί να πιστέψουμε τον κ. Δούκα και όχι τον κ. Σαμαρά; Για δύο λόγους. Ο πρώτος είναι ότι αν είχαμε αυτά τα 260 δίς εκεί και είναι εύκολο να τα πάρουμε, γιατί δεν τα αξιοποίησε η Ν.Δ. να κρατούσε και την εξουσία, αλλά προτίμησε να αποχωρήση. Και δεύτερον διότι ο κ. Δούκας ήταν ο πολιτικός προϊστάμενος της ΚΕΔ (ενώ ο κ. Σαμαράς για λίγους μόνον μήνες Υπουργός Πολιτισμού) και ειδικός της αγοράς, άρα κάτι παραπάνω γνωρίζει. Και πάλι όμως και αλήθεια να έλεγε χθες ο κ. Σαμαράς, προφανώς δεν προλαβαίνουμε να πουλήσουμε 20 δίς ακίνητα μέσα στον Μάϊο, οπότε πάλι πρέπει να πάρουμε τα λεφτά και με τις πωλήσεις που πρότεινε ο κ. Σαμαράς να ξεχρεώσουμε γρηγορότερα για να φύγη από την χώρα μας το ΔΝΤ.

Εάν κάποιος από εσάς έχει να προτείνη κάποια άλλη λύσι, έως τις 19 Μαίου, πολύ ευχαρίστως να την ακούσουμε και αν είναι αληθινή, να ζητήσουμε και Συγγνώμη για την ψήφο μας.

Άρα ελλείψει άλλης λύσεως, αυτός ο μηχανισμός ήταν ο μόνος δρόμος. Όμως το κακό είναι ότι τα λεφτά αυτοί μας τα δίνουν με τους συγκεκριμένους οικονομικούς όρους.
Η άλλη λύσι είναι να χρεωκοπήσουμε. Να πούμε δηλαδή, αυτό που προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ, δεν έχω να πληρώσω, ελάτε να επαναδιαπραγματευθούμε το χρέος μου. Αυτό σημαίνει ότι για ένα διάστημα, είσαι εκτός οικονομικού συστήματος. Για πόσο άγνωστο. Εξαρτάται για ένα 6μηνο όμως τουλάχιστον σίγουρα. Τί θα πη πρακτικά όμως η χρεωκοπία;
Την ίδια στιγμή που δεν θα πέρναγε π.χ. το χθεσινό νομοσχέδιο, οι Τράπεζες μας θα έκλειναν. Όλες μας οι καταθέσεις θα δημεύονταν (στο μέλλον όσοι επιζούσαν μπορεί να διεκδικούσαν ένα μέρος από αυτές). Το Κράτος δεν θα είχε να πληρώση ούτε μισθούς, ούτε συντάξεις, ούτε δώρα, ούτε τίποτε. Οι εισαγωγές της χώρας σε βασικά αγαθά θα σταματούσαν. Σε τρεις με τέσσερις ημέρες το πολύ τα τρόφιμα (το 80% των οποίων είναι εισαγόμενα) θα εξαντλούντο. Οι ένοπλές δυνάμεις δεν θα είχαν καύσιμα, ανταλλακτικά κλπ εντός ενός ή δύο εβδομάδων το πολύ.

Οι πόλεις, ελλείψει Κράτους, αφού Αστυνομία, Δικαιοσύνη κλπ άνευ χρημάτων θα είχαν σταματήσει να λειτουργούν κανονικά, θα ήταν στο έλεος ενόπλων συμμοριών που θα έκαναν πλιάτσικο όπου μπορούσαν για να εξασφαλίσουν αγαθά για την μαύρη αγορά. Αυτά που σας περιγράφω δεν είναι φανταστικά σενάρια, αλλά αυτά που έγιναν τις πρώτες ημέρες που μία χώρα χρεωκόπησε. Αντιλαμβάνεστε τα εγκλήματα, το χάος κλπ που θα επακολουθούσε. Όταν μετά από αρκετούς μήνες, μία νεά Τάξις, άγνωστη τώρα θα είχε δημιουργηθεί, θα ξεκινούσαμε από σαφώς χειρότερη θέσι και ακόμη και τα χρήματα που θα παίρνουμε υπό το ΔΝΤ θα φαντάζουν φανταστικά! Δεν περιγράφω άλλο. Π.χ. εάν οι Τούρκοι θα εκμεταλλεύονταν την ευκαιρία του χάους, για να αρπάξουν έδαφος κλπ βάλτε την φαντασία σας να δουλέψη.

Όλα αυτά σήμαινε το ΟΧΙ χθες! Ή παίρνεις τα λεφτά, υπό αυτούς τους επαχθείς όρους και προσπαθείς να κερδίσης χρόνο μήπως την γλιτώσεις ή ζεις αυτά που σας είπα και είναι και λίγα...

Η στάσις της Ν.Δ. που όλα αυτά τα ξέρει, ήταν τόσο γελοία που όταν το ΠΑΣΟΚ άφησε για κανένα δίωρο να αιωρείται στην ατμόσφαιρα η υπόνοια ότι θα πήγαινε στις 180 ψήφους, είχαν όλοι οι νεοδημοκράτες γίνει σαν τα άσπρα πανιά. Τους λυπήθηκε το ΠΑΣΟΚ και πήγε στους 151 και μπόρεσαν να πουν όχι, αλλιώς....

Ερχόμαστε τώρα σε μας. Κάποιοι λένε, ότι έπρεπε να αφήσουμε την Ελλάδα να χρεωκοπήση. Λυπούμαι αλλά όσοι το λένε αυτό, δεν ξέρουν τί λένε ακριβώς. Είναι ή εντελώς βλάκες ή προδότες! Εκτός αν πατριωτισμός είναι να αφήσης τον λαό σου, να υποφέρη έτσι.

Κάποιοι άλλοι, ότι αφού θα πέρναγε ούτως ή άλλως, γιατί να το χρεωθούμε εμείς....πάνω κάτω δηλαδή αυτό που έκανε η Ν.Δ.

Λυπούμαι και πάλι, η Ελλάς είναι εδώ που είναι σήμερα διότι οι πολιτικοί που μας κυβέρνησαν όλα αυτά τα χρόνια ήταν τέτοιοι καραγκιόζηδες. Φοβόντουσαν να πούνε στον κόσμο ποιό είναι το σωστό, υποχωρούσαν σε κάθε αίτημα και δανείζονταν συνεχώς υποθηκεύοντας το μέλλον της χώρας μας. Τέτοιοι πολιτικοί νομίζετε ότι είμαστε;
Όχι! Εμείς δεν θα γίνουμε αυτό που κοροϊδεύαμε. Ξέραμε ότι η θετική μας ψήφος, είναι πράξις εθνικής ευθύνης και μάλιστα με πολιτικό κόστος. Κόστος που εισπράττουμε υπέρ της πατρίδος μας είναι Τιμή για μας! Καθήκον μας, ως ηγεσία, δεν είναι να καθοδηγούμαστε, αλλά να καθοδηγούμε.

Η Αριστερά δικαίως θέλει να χρεωκοπήσουμε και να ζήσουμε όσα σας περιέγραψα. Μά αυτό ονειρεύεται! Την κατάλυσι της Αστικής Δημοκρατίας και την εφαρμογή Κομμουνιστικού Καθεστώτος. Είναι συνεπής η Αριστερά με την ιδεολογία της.
Εμείς όμως; Μπορούμε να επιθυμούμε την Καταστροφή της πατρίδος κατά τον τρόπο που περιγράψαμε.

Πριν από λίγες ώρες, το Φιλελεύθερο κόμμα της Γερμανίας έβγαλε ανακοίνωσι, τονίζοντας ότι ευχαριστεί τα κόμματα ΠΑΣΟΚ και ΛΑ.Ο.Σ. που έσωσαν χθες την Ελλάδα και ίσως και την Ευρώπη. Όπως δε ακούστηκε στην Γερμανική Βουλή, εάν το χθεσινό νομοσχέδιο είχε ψηφιστεί στην Ελλάδα, μόνον από το Κυβερνητικό κόμμα, μπορεί και να μην ενέκριναν το δάνειο προς εμάς οι Γερμανοί.

Φανταστείτε σε τι περιπέτειες θα μας έβαζε, ο πολιτικαντισμός του κ. Σαμαρά…
Η πολιτική πράξις είναι πρωτίστως πράξις ευθύνης. Και η ηγεσία κρίνεται στις δύσκολες και όχι στις εύκολες στιγμές. Ο Καρατζαφέρης και ο ΛΑ.Ο.Σ. χθες έδειξαν ότι είναι φτιαγμένοι για τα δύσκολα, ο κ. Σαμαράς μετέτρεψε την Ν.Δ. από κόμμα εξουσίας σε κόμμα διαμαρτυρίας. Κρίμα!

Είμαι λοιπόν εξαιρετικά υπερήφανος για την χθεσινή μας απόφασι.

Άδωνις Α. Γεωργιάδης
-------
Πηγή: http://www.adonisgeorgiadis.gr/phpbb3/viewtopic.php?f=3&t=533#p2938

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου