Τρίτη 11 Μαΐου 2010

ΚΥΡΙΑ ΣΗΜΕΙΑ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΛΑ.Ο.Σ., κ. Γ. ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗ, ΣΤΟΝ Ρ/Σ «ΘΕΜΑ»

Στο χθεσινό Συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών καταθέσαμε πρόταση με την οποία ζητούμε να κληθούν οι πρώην Πρωθυπουργοί -Καραμανλής, Σημίτης & Μητσοτάκης- και ενώπιον μιας ad hoc επιτροπής με μέλη τους αρχηγούς των κομμάτων και πρώην Προέδρους της Βουλής να εξηγήσουν πως φθάσαμε σ’ αυτό το έλλειμμα.
Αυτό τόνισε ο Πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ., κ. Γ. Καρατζαφέρης, μιλώντας σήμερα στον Ρ/Σ «ΘΕΜΑ» και στους δημοσιογράφους Δ. Βερύκιο & Γ. Δημητρομανωλάκη, όπου μεταξύ άλλων ανέφερε:

ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ
Πρέπει να υπάρξει μια αυστηροποίηση του πόθεν έσχες. Σ’ αυτό πρέπει να συμβάλλουν όλοι και να μην παραδειγματίζονται απ’ το Κ.Κ.Ε. που πεισματικά αρνείται τον έλεγχο. Έτσι θα μπορούσαμε να προχωρήσουμε σε έλεγχο μέσω ορκωτών λογιστών σε όλα τα επίπεδα.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΔΟΣΗ ΕΥΘΥΝΩΝ
Προτείναμε επέκταση του νόμου περί ευθύνης Υπουργών στα 20 χρόνια, ώστε να είναι όσο και για τον απλό πολίτη. Πρέπει ωστόσο να αποφύγουμε «πογκρόμ» και φαινόμενα τύπου «Μαρίας Αντουανέτας».

ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΙΩΣΗ ΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ
Το να μειώσουμε τους Βουλευτές κατά το1/3 δεν θα έχει κάποιο πρακτικό όφελος. Αντίθετα θα δημιουργήσει προβλήματα γιατί θα στερήσει κάποιες περιφέρειες από κοινοβουλευτική εκπροσώπηση. Η προτεινόμενη οικονομία που θα γινόταν με τη μείωση του αριθμού τους μπορεί να γίνει εξίσου καλά με το να μειώσουμε τους μισθούς των Βουλευτών κρατώντας ωστόσο τον αριθμό τους ίδιο.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΡΙΣΤΕΡΑ
Η Αριστερά αρνήθηκε δύο φορές να προσέλθει στο Συμβούλιο υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Αυτό συνιστά ασέβεια προς τους θεσμούς και μια λάθος αντίληψη των πραγμάτων. Όλοι έχουμε δικαίωμα άποψης αλλά κανείς δεν έχει δικαίωμα να μειώνει τους θεσμούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου