Δευτέρα 19 Οκτωβρίου 2009

ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΛΑ.Ο.Σ., κ. Γ. ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗ, ΤΗΝ 18/10/09

ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΛΑ.Ο.Σ., κ. Γ. ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗ, ΤΗΝ 18/10/09 ΚΑΤΑ ΤΗ ΣΥΝΕΧΙΣΗ ΤΗΣ ΣΥΖΗΤΗΣΕΩΣ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΕΠΙ ΤΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΩΝ ΔΗΛΩΣΕΩΝ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ

«Ομολογώ ότι ήταν πολύ ενδιαφέρουσες οι παραινέσεις που ακούσαμε από τον πρώην Πρόεδρο της Βουλής, αλλά εμένα μου θύμισαν αυτό που λέμε στο χωριό μου, ότι «τα λέει στη νύφη», για τον κ. Καραμανλή, «για να τα ακούσει η πεθερά». Πεθερά δεν είμαι εγώ. Κάποιος άλλος στην Αίθουσα είναι η πεθερά και του λέτε να προσέξει και να μην είναι η αρχή του ενός και συμφωνώ μαζί σας...

Όσον αφορά το στάρι από την ήρα, συμφωνώ και σε αυτό απολύτως. Να δούμε τι θα κάνετε με τη Siemens. Εδώ έχει καταδικαστεί η Ελλάδα-γιατί δεν το ξέρουν οι συνάδελφοι-από δικαστήρια του Μονάχου. Ομιλούμε για καταδίκη-όχι απλά όσα ισχυρίζεται ο Χριστοφοράκος- ότι ο κ. Χριστοφοράκος με δύο εξέχοντα στελέχη του ΠΑ.ΣΟ.Κ. και της Νέας Δημοκρατίας-το στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας έχει αποθάνει-από κοινού έφαγαν τα λεφτά του Ελληνικού Δημοσίου. Σ΄ αυτή την απόφαση δικαστηρίου κανείς δεν έκανε μία ένσταση!

Mας ενοχλεί αυτό; Μας προβληματίζει καθόλου; Εάν συνέβαινε αυτό με πρόσωπο του κόμματός μου, θα είχα ήδη πάει στη Γερμανία. Δεν πρέπει να απαντήσουμε σε μια καταδίκη από γερμανικό δικαστήριο, ότι κάποιοι έφαγαν λεφτά του Ελληνικού Δημοσίου;

Εγώ δεν άκουσα τίποτα από τον αξιότιμο κύριο Πρωθυπουργό για το τι θα γίνει με το θέμα αυτό. Θα πάμε σε Εξεταστική Επιτροπή, κύριε Πρωθυπουργέ; Γιατί, εκτός από τις ποινικές ευθύνες, υπάρχουν και αστικές ευθύνες. Να έρθουν οι Υπουργοί να πληρώσουν. Αυτά δεν διαγράφονται. Θα πάμε να μάθουμε τι έγινε, ποιοι τα πήραν, πόσα πήραν, πότε τα πήραν ή θα σφυρίξουμε για άλλη μια φορά αδιάφορα, πιστοποιώντας για άλλη μια φορά ότι «κόρακας κοράκου μάτι δεν βγάζει»;

Το 1999 έγινε η μεγάλη «κλοπή» στο Χρηματιστήριο. Από τότε πάει και έρχεται η οικονομία. Γιατί; Γιατί έγινε η πιο απαίσια και η πιο απεχθής ανακατανομή πλούτου: Έφυγε το χρήμα από τη μεσαία τάξη και πήγε στο κεφάλαιο. Στις πενήντα «οικογένειες». Εάν δεν γίνει η ανακατανομή, δεν γίνεται βεβαίως τίποτα όσο και αν προσπαθήσετε. Περιμένω, λοιπόν, από εσάς, κύριε Πρωθυπουργέ, μια δέσμευση για το εάν θα ανοίξει η Βουλή τους φακέλους της SIEMENS και του Βατοπεδίου. Μη μου πείτε ότι δεν γίνεται εκ νόμου. Όλα γίνονται, εάν πρόκειται να υπερασπιστούμε την ηθική του πολιτικού κόσμου.

Άκουσα για το μαύρο χρήμα, το πολιτικό χρήμα κ.λπ.. Μην κοροϊδευόμαστε. Ο Βουλευτής δεν τα πιάνει. Και να ήθελε να τα πιάσει, δεν του δίνει κανείς σημασία. Λεφτά δίνονται στην υπογραφή. Όποιος υπογράφει, παίρνει λεφτά. Και βρήκατε άλλοθι τώρα, όπως βρήκατε τότε τον Δαφέρμο για τις ταυτότητες και το θρήσκευμα, ότι θα κάνουμε μονοεδρικές τις περιφέρειες, για να μην λαδώνονται, να μην τα πιάνουν, να μην έχουν ανάγκη οι Βουλευτές. Μα, ουδέποτε πήγε κανείς σε ένα Βουλευτή μιας περιφέρειας. Θα πάει κάποιος στον Βουλευτή των Ιωαννίνων ή της Λευκάδας, να του πει «πάρε τόσα», για να του κάνει τι; Τα χρήματα πάνε στα κόμματα. Και πάνε στα κόμματα εξουσίας.

Να δώσει λεφτά στο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. ή σε εμένα για ποιο λόγο; Τι να του κάνω; Κοροϊδευόμαστε; Πιστεύει κανείς ότι κάνατε εκλογές όλα αυτά τα χρόνια μόνο από τη χρηματοδότηση;

Πρέπει, λοιπόν, να δούμε τι κρύβεται πίσω από τη σκέψη σας, κύριε Πρωθυπουργέ. Γι΄ αυτό που εσείς πάτε να φέρετε στην Ελλάδα, ήδη στην Αγγλία γίνονται εργασίες, μελέτες, αναλύσεις και σεμινάρια για το πώς θα φύγουν από αυτό, τις μονοεδρικές δηλαδή. Δεν εξασφαλίζεται η Δημοκρατία, βλάπτεται η Δημοκρατία, όταν σε πενήντα πέντε νομούς της χώρας δεν θα υπάρχει εκπροσώπηση παρά μόνο των δυο μεγάλων κομμάτων. Δηλαδή, θα ξέρουμε από τώρα ποιος θα είναι Βουλευτής στη Σπάρτη και ποιος θα είναι στο Ηράκλειο; Αυτός που θα ορίσει ο οποιοσδήποτε αρχηγός; Είναι δυνατόν; Αλλοίωση Δημοκρατίας κάνετε, κύριε Πρωθυπουργέ, όπως και αυτό που κάνετε να δίνετε με μεγάλη ευχέρεια στα πέντε χρόνια στο μετανάστη το δικαίωμα να ψηφίζει στις τοπικές εκλογές. Καταλαβαίνετε τι παραμορφώσεις θα γίνουν και τι αποτελέσματα θα έχετε σε κάποιες περιοχές της χώρας; Αντιλαμβάνεστε την ευθύνη;

Ατυχήσατε ατυχίαν μεγάλη χθες και είδα τη φιλότιμη προσπάθεια, πράγματι, εκλεκτών ανδρών του ΠΑ.ΣΟ.Κ. να περισώσουν ορισμένα πράγματα, όπως για παράδειγμα του κ. Παπουτσή. Είπε ο κ. Παπουτσής, με παρουσία την οποία θα ζήλευε και μεγάλος τραγωδός εις την Επίδαυρο, ότι ο κ. Παπανδρέου είπε μέσα στην Τουρκία να φύγει ο στρατός κατοχής από την Κύπρο.

Έχω εδώ τα Πρακτικά της ομιλίας. Λέει, λοιπόν ο κύριος Παπανδρέου: «Θέλουμε μια ευρωπαϊκή λύση για μια ενιαία επανενωμένη Κύπρο». Συμφωνούμε. Και συμπλήρωσε: «Πρέπει να απελευθερώσουμε την Κύπρο από εξαρτήσεις, από τις μητέρες πατρίδες, από στρατεύματα κατοχής». Εγώ ένα στράτευμα κατοχής ξέρω, κύριε Πρωθυπουργέ. Εσείς ξέρετε και άλλα; Είμαστε στρατεύματα κατοχής και εμείς; Είναι στρατεύματα κατοχής οι Άγγλοι; Να τους το πείτε. Αν και εγώ είμαι εύκολος να προσχωρήσω ότι είναι δυο οι στρατοί κατοχής της Κύπρου. Είναι και οι Άγγλοι. Έχουν και οι Άγγλοι στρατό κατοχής και χρησιμοποιούν τις βάσεις της Δεκέλειας από την συνθήκη του 1960, κάτι που δεν έχει τη δική μου υπογραφή, ούτε του κόμματός μου. Από τότε και δημιουργούν, εάν θέλετε, σε ένα νησί το οποίο είναι ανεξάρτητο κράτος, μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, βάσεις επικίνδυνες για ό,τι γίνεται εις τη Μέση Ανατολή.

Εφόσον, λοιπόν, δεν είναι στρατός κατοχής της Αγγλίας, ποιος άλλος είναι; Ποιος είναι ο στρατός κατοχής; Ένας είναι ο στρατός κατοχής, κύριε Παπανδρέου, και αυτός είναι ο τουρκικός στρατός. Και δεν άκουσα να λέτε τίποτα στον κ. Ερντογάν για τους 1.619 εκτελεσθέντες Έλληνες που ήταν στην Κύπρο το 1974. Δεν είπατε ούτε μια κουβέντα. Το προσπερνάτε.

Και αύριο είμαι, πράγματι, πολύ προβληματισμένος για το ταξίδι στη Κύπρο. Σας λέω μόνο να θυμηθείτε, για ό,τι έχετε αποφασίσει, τον παππού σας. Ήταν η μια και μοναδική φορά που Πρωθυπουργός της Ελλάδος το 1964 σήκωσε το ανάστημα σε ένα Πρόεδρο της Αμερικής, τον Τζόνσον. Θέλω να πιστεύω ότι θα έχετε στο μυαλό σας εκείνη την ηρωική πράξη του παππού σας. Γιατί τώρα πολύ φοβούμαι ότι τα πράγματα δημιουργούνται ή δημιουργούν συνθήκες, για να φθάσουμε σε νέα τετελεσμένα γεγονότα.

Ποια είναι η πραγματικότητα; Λεφτά θα βρει ο κ. Παπανδρέου. Θα μας δώσουν λεφτά, αλλά θα μας πάρουν από τα εθνικά.

Παρακολουθώ αυτές τις ημέρες την προσπάθεια του κ. Παπακωνσταντίνου, εκ των ευφυεστέρων της Κυβερνήσεως και του ΠΑ.ΣΟ.Κ., που βλέπει να καλπάζει κάθε μέρα μια ή δυο μονάδες το έλλειμμα. Καλπάζει!. Αυτό τι σημαίνει; Το λέω, για να ξυπνήσουν οι νεοδημοκράτες; Του χρόνου θα πουν: «Κοιτάξτε, ήταν στο 13% και το κατεβάσαμε σε ένα χρόνο στο 8%, για να δείτε πόσο καλοί είμαστε εμείς». Αυτό κάνει. Όμως, τι σημαίνει αυτό; Ότι ο τοκογλύφος που μας δανείζει θα μας δανείσει πολύ ακριβότερα, όταν βγαίνουμε εμείς-η Κυβέρνηση- και λέμε ότι το έλλειμμα είναι στο 12% ή στο 13%. Θα πάρουμε πολύ ακριβότερα τα χρήματα. Και αυτά τα χρήματα που θα δανειστείτε τώρα ακριβότερα, θα έρθει μια άλλη κυβέρνηση να τα ξεπληρώσει μεθαύριο. Αυτή είναι η πραγματικότητα, για να ξέρουμε ακριβώς πώς λειτουργούν τα πράγματα.

Έρχομαι τώρα σε ένα άλλο θέμα που ατύχησε ο κύριος Πρωθυπουργός: Την απαξία ανθρωπιάς -διαβάζω τα Πρακτικά του κυρίου Πρωθυπουργού- με φαινόμενα, όπως τον ξυλοδαρμό μέχρι θανάτου ενός Πακιστανού μετανάστη από την Αστυνομία. Ήρθε και έκανε διορθωτικές κινήσεις ο αρμόδιος Υπουργός, ο σοβαρός κ. Χρυσοχοΐδης. Και ευτυχώς! Έγινε η ιατροδικαστική έρευνα, με εκπρόσωπο της οικογένειας και βρήκε ότι ήταν πνευμονικό οίδημα. Τόσο εύκολα υιοθετείτε το Indymedia ή τον κ. Δημητρά; Γνωρίζω ότι ο κ. Βαλλιανάτος υπήρξε στο παρελθόν στενός συνεργάτης σας εις το Υπουργείο Παιδείας, δεν σημαίνει όμως ότι αυτή την ομάδα του Ελσίνκι και του Βαλλιανάτου και του Δημητρά πρέπει να την έχετε εσείς ως οδηγό και να έρχεστε μέσα στην Βουλή και να λέτε αυτά τα πράγματα. Προφυλάξτε, επιτέλους, τη σοβαρότητα την οποία πρέπει να έχει ο Πρωθυπουργός σας, όταν μιλά εδώ μέσα, εις την Βουλή των Ελλήνων.

Είπατε ότι θα στηρίξετε τον κ. Παπούλια. Άκουσα τον κ. Καραμανλή, το άλλο παιδί της τραμπάλας, να λέει: Και εμείς Παπούλια, έχουμε συνεννοηθεί. Όμως, εγώ δεν άκουσα τον κ. Παπούλια, που εμείς σεβόμαστε και στηρίζουμε ούτως ή άλλως από την πρώτη ημέρα, να λέει ότι θα είναι ξανά υποψήφιος. Και αν δω από τις κινήσεις μέσα στην Αίθουσα εδώ, εάν δω και από τις κινήσεις διορισμού εις την ΕΥΠ του πρέσβη κ. Μπίκα, έχω την αίσθηση ότι ο κ. Παπούλιας «κάπως» σκέπτεται. Γιατί, εάν δεν σκεπτόταν κάπως, ο κ. Παπούλιας δεν θα άφηνε από το περιβάλλον του για πέντε χρόνια να του φύγουν δυο άνθρωποι-κλειδιά εις την Προεδρία. Επομένως, μπορεί να είναι το «αντίδωρο» για το οποίο σας μίλησα χθες. Δεν ξέρω, ο χρόνος θα δείξει. Μακάρι, να είναι πάλι ο κ. Παπούλιας.

Θέλω να δώσω μια απάντηση στον αξιότιμο Πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.. Είναι ΣΥ΄.ΡΙΖ.Α. και όχι ΣΥ.ΡΙ΄Ζ.Α.. Είναι Λ.Α.Ο.΄Σ. και όχι Λ.Α.΄Ο.Σ. Να το μάθετε!

Αν δεν θέλετε, να στείλω μια επιγραφή εις το γραφείο σας, για να τη διαβάζετε κάθε μέρα.

Κύριε Πρόεδρε, μου έχει κάνει εντύπωση ότι συμπίπτουν μερικές φορές οι αποφάσεις σας απολύτως με τον «Αμερικανό». Μου κάνει εντύπωση, γνωρίζοντας πού κινείστε και γνωρίζοντας πώς κινείται εκείνος. Στο σχέδιο Ανάν ήσασταν οι πρώτοι που βγήκατε και είπατε «ζήτω το σχέδιο Ανάν»! Οι πρώτοι! Αυτό που ήθελε να περάσει ο Αμερικανός και πίεσε Πρωθυπουργούς και Αρχηγούς κομμάτων για να περάσει.

Δεύτερον, για τον αγωγό Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολη, ο μόνος που δεν ήθελε να γίνει ήταν ο Αμερικανός. Εσείς ψηφίσατε αρνητικά, δηλαδή αυτό που επιθυμούσε ο Αμερικανός.

Εδώ, εις το λιμάνι του Πειραιά, λέμε να μείνουν οι Κινέζοι, γιατί θα έχουμε και μια πρόσθετη ωφέλεια, εκτός από το «παρά» τον οποίον παίρνουμε, ωφέλεια την οποία φαντάζομαι αντιλαμβάνεστε. Αλλά όχι, εσείς θέλετε να φύγουν οι Κινέζοι από το λιμάνι. Ό,τι θέλει δηλαδή ο «Αμερικανός».

Νομίζω ότι έτσι και αλλιώς ο «Αμερικάνος» στο πρόσωπό σας, παρά τη ρητορική σας, έχει βρει έναν καλό σύμμαχο!».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου