Δευτέρα 19 Οκτωβρίου 2009

O Γ. ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ ΣΤΟΝ REAL FM

O Γ. ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ ΣΤΟΝ REAL FM ΜΕ ΤΟΝ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟ κ. Ν. ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ 19/10/09

Δημοσιογράφος: Καλημέρα σας κ. Πρόεδρε

Γ. Καρατζαφέρης: Καλημέρα σας κ. Χατζηνικολάου

Δημοσιογράφος: Καταρχάς, να σας συγχαρώ για το εκλογικό αποτέλεσμα και να σας ρωτήσω πως βλέπετε να εξελίσσονται τα πράγματα στην πολιτική σκηνή. Οι προγραμματικές δηλώσεις σχολιάστηκαν ιδιαίτερα για το πολύ συναινετικό κλίμα που υπήρξε ανάμεσα στον κ. Καραμανλή και τον κ. Παπανδρέου. Πολλοί θυμήθηκαν και ένα σενάριο που είχατε πει προεκλογικά, ότι μετά τις εκλογές θα δούμε Παπανδρέου Πρωθυπουργό, Μπακογιάννη αρχηγό, Καραμανλή Πρόεδρο.

Γ. Καρατζαφέρης: Όταν το πρωτοείπα, αρκετοί το λοιδόρησαν, αλλά απ΄ ότι δείχνουν τα σημάδια, θα υλοποιηθεί το σενάριο. Η κα Μπακογιάννη, θα κάνει περίπου περίπατο, ο κ. Μπίκας, το δεξί χέρι του Προέδρου της Δημοκρατίας πηγαίνει στην ΕΥΠ και εγκαταλείπει τον Πρόεδρο και ο συνεργάτης του Προέδρου κ. Σ. Βαλυράκης έγινε βουλευτής, τώρα το 2009 και όχι το 2007. Απ΄ ότι φαίνεται ο κ. Παπούλιας δεν θα είναι υποψήφιος. Οπότε ανοίγει ο δρόμος για τους δύο, που πιστεύω ότι μεθόδευσαν την κατάσταση προς τα εκεί. Αυτό που έγινε χτες-σας προκαλώ να πάτε σε όλα τα πρακτικά των προγραμματικών δηλώσεων μετεκλογικά-και να δείτε αν υπάρχει Αρχηγός της Αξιωματικής αντιπολίτευσης που δεν δευτερολογεί. Και εντάξει, είχε αποφασίσει να μην απαντήσει, τουλάχιστον ας ειδοποιούσε τον Κοινοβουλευτικό του Εκπρόσωπο να μην διαμαρτύρεται και εκτίθεται. Ντροπής πράγματα... Επί πεντέμισι χρόνια ήταν Πρωθυπουργός με αυτή την παράταξη. Δεν μπορεί τώρα να την απαξιώνει έτσι. Οι βουλευτές της χθες ήταν σε πολύ στενάχωρη θέση. Φοβισμένοι, αγανακτισμένοι. Δεν μπορεί να εγκαταλείπει τώρα 90 ανθρώπους, επειδή έχει κάνει τον Α ή τον Β σχεδιασμό. Και επί της διαδικασίας, δεν έχει ξαναγίνει ποτέ αυτό που έγινε χθες. Την ώρα του κ. Καραμανλή, επειδή δεν ήθελε να απαντήσει, την πήρε ο Αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και ο κ. Παπακωνσταντίνου, και ανέλυαν τη γραμμή της κυβέρνησης. Και εκεί ελέγχεται κι ο κ. Πετσάλνικος, που δεν διαχειρίστηκε σωστά το χρόνο. Δεν μπορεί να μιλάνε οι πολιτικοί αρχηγοί, εάν πρώτα δεν έχουν μιλήσει οι Υπουργοί. Θεσμικά, δεν είναι και τόσο έντιμο.

Δημοσιογράφος: Πήρατε τις απαντήσεις που θέλατε από τον κ. Παπανδρέου σε ότι αφορά την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης, που είναι και το μεγάλο θέμα;

Γ. Καρατζαφέρης: Όχι. Πρώτα-πρώτα, θα «πετάξει» λεφτά λέει για να αξιοποιήσει το Φαληρικό Δέλτα, το οποίο φτιάξαμε μόλις πριν 5 χρόνια. Μετά, δίνει κάποια λεφτά, μπορούσε και περισσότερα. Από πού; Εάν είναι προϊόν δανεισμού, αυτό σημαίνει ότι πάμε σε μια γκιλοτίνα. Και κάτι ακόμα. Όταν ίσως ο εξυπνότερος Υπουργός του Παπανδρέου, ανεβάζει το έλλειμμα με πυραυλική ταχύτητα-το 6-7% πριν τις εκλογές έγινε 13% τώρα-τι κάνει; Μεγεθύνουν το έλλειμμα, ώστε του χρόνου να το μειώσουν στο 8-9% και να πουν «θρίαμβος».

Αλλά κύριε Χατζηνικολάου, ποιός είναι ο κίνδυνος, όταν πηγαίνεις και λες ότι έχω 13% έλλειμμα; Σε δανείζουν με αυστηρότερα επιτόκια. Δηλαδή αυτό το πολιτικό παιχνίδι που κάνει ο κ. Παπακωνσταντίνου θα μας κοστίσει σε χρήμα. Γιατί κάποιος ο οποίος είναι σωστός στις συναλλαγές του, παίρνει 3% από τους «τοκογλύφους». Αυτός όμως ο οποίος είναι «μπαταξής» και δεν έχει τίποτα, πληρώνει 15% στον «τοκογλύφο». Και φοβούμαι ότι οδηγούμεθα σαν πατρίδα, σαν χώρα, σαν έθνος σε τοκογλυφικά επιτόκια.

Δημοσιογράφος: Πάντως κ. Πρόεδρε και ο κ. Προβόπουλος εμφανίζει το έλλειμμα σε πολύ υψηλά ποσοστά.

Γ. Καρατζαφέρης: Ο κ. Προβόπουλος μίλαγε για 6% ή 7% πριν από ένα μήνα. Τώρα εάν ο κ. Προβόπουλος μιλάει για περισσότερο από αυτό το ποσοστό, σημαίνει ότι ο κ. Προβόπουλος δεν έκανε σωστά τη δουλειά του, την προηγούμενη φορά. Εγώ εκτιμώ τον κ. Προβόπουλο αλλά εν πάση περιπτώσει πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεχτικοί ανεξαρτήτως ποιος είναι Κυβέρνηση. Η Τράπεζα της Ελλάδος, δεν πρέπει να πολιτικοποιείται και πολύ περισσότερο να κομματικοποιείται.

Δημοσιογράφος: Κύριε Πρόεδρε, πόσο αισιόδοξος είστε για την εξέλιξη των πραγμάτων; Με ποιόν τρόπο βλέπετε να εξελίσσονται τα πολιτικά πράγματα;

Γ. Καρατζαφέρης: Κύριε Χατζηνικολάου, λεφτά θα βρει ο κ. Παπανδρέου δεν χωράει αμφιβολία.

Δημοσιογράφος: Θα βρει λέτε, δεν θα πάμε σε στάση πληρωμών όπως λένε ορισμένοι.

Γ. Καρατζαφέρης: Λεφτά θα βρει. Μην ξεχνάτε ότι για πρώτη φορά μεταπολιτευτικά υπήρξε τέτοιο ενδιαφέρον για την εκλογή ενός Πρωθυπουργού. Τις ημέρες των εκλογών είχαν έρθει 200 διανοούμενοι, καθηγητές, νομπελίστες, ακαδημαϊκοί, δημοσιογράφοι από την Αμερική εδώ, εις το Hilton. Αυτό σημαίνει ένα πρόσθετο ενδιαφέρον για το ποιος έρχεται στα πράγματα. Λεφτά θα του δώσουν. Πιστεύω όμως ότι θα είναι μια αντιπαροχή σκληρή σαν αυτή την οποία είχαμε μέσα στη Βουλή. Θα μας δώσουν στα οικονομικά, θα μας αφαιρέσουν στα εθνικά. Πολύ φοβούμαι ότι πάμε για άτακτο συμβιβασμό, όσον αναφορά το Κυπριακό. Το σημερινό ταξίδι είναι ιδιαίτερα επικίνδυνο...

Δημοσιογράφος: Εθνικά θέματα και με αυτό να κλείσουμε.

Γ. Καρατζαφέρης: Ο κ. Παπανδρέου ενώ είχε δεσμευτεί ότι θα πάει στην Κύπρο, πήγε πρώτα στην Τουρκία σε μία άτυπη αλλά ιδιαιτέρως ουσιαστική συζήτηση. Ο κ. Ερντογάν, για να πάει η Τουρκία τον Δεκέμβριο στην Ευρώπη θέλει ένα χαρτί. Κάτι σαν προσύμφωνο, σαν συνυποσχετικό, ότι κάτι γίνεται, ότι κάτι κινείται ότι βρισκόμαστε επιτέλους σε μια κουβέντα προς την καλή γραμμή με την Κύπρο, προκειμένου να πάρει το διαβατήριο. Αυτό είναι το ζητούμενο. Εγώ αισθάνομαι μεγάλη πίεση για αυτό το πράγμα. Επισκέφθηκα την Κύπρο την προηγούμενη Παρασκευή και συναντήθηκα εις το γήπεδο με τον κ. Χριστόφια και του λέω: « Αυτό σου έρχεται, κάνε το κουμάντο σου». Είχα την πλήρη διαβεβαίωση από τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας ότι δεν πρόκειται οποιαδήποτε πίεση και αν δεχθεί να δώσει αυτό το χαρτί. Οι Αμερικανοί θέλουν αυτό το χαρτί. Οι Αμερικανοί πιέζουν. Έχω ένα φόβο προς αυτή την κατεύθυνση. Ο δεύτερός μου φόβος είναι ότι η λεγόμενη κόκκινη γραμμή θα μας φέρει σε μία οδυνηρή ήττα στο θέμα της Μακεδονίας μας. Θα μιλάμε λοιπόν για Μακεδονικό Έθνος, για Μακεδονική γλώσσα, για Μακεδονικό Στρατό, με ένα πρόθεμα που θα είναι βόρεια ή κάτι άλλο. Πιστεύω λοιπόν ότι θα μας πουν πάρτε λεφτά σαν Ελλάδα που έχετε ανάγκη για να μην γονατίσετε και πάτε σε στάση πληρωμών, αλλά ταυτοχρόνως κάντε κάποιες οπισθοχωρήσεις σε αυτές τις «αγκυλώσεις» που έχετε για τα εθνικά θέματα. Αυτή είναι η αντιπαροχή, αυτό βλέπω μπροστά μου. Και αυτός είναι ο προβληματισμός ο δικός μου.

Δημοσιογράφος: Κύριε Πρόεδρε, σας ευχαριστώ θερμά, καλή σας ημέρα.

Γ. Καρατζαφέρης: Να είστε καλά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου