Παρασκευή 23 Οκτωβρίου 2009

Γ. ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ ΣΤΟ MEGA, 20-10-09

Δημοσιογράφος: Πώς είδατε το εκλογικό αποτέλεσμα;
Γ. Καρατζαφέρης: Είχαμε βάλει στόχο 15 Βουλευτές και ο στόχος επετεύχθη. Είμαστε 50% παραπάνω απ’ ότι ήμασταν. Άλλωστε εγώ προτιμώ να ανεβαίνω απ’ τα σκαλοπάτια και όχι απ’ το ασανσέρ. Είμαι ιδιαίτερα ευχαριστημένος που έτσι μπορώ να κάνω ονομαστικές ψηφοφορίες μέσα στη Βουλή.

Δημοσιογράφος: Περιμένατε τόσο εύρος διαφοράς;
Γ. Καρατζαφέρης: Ναι, τόσο περίμενα. Δε νομίζω ότι κέρδισε ο κ. Παπανδρέου. Προσέφερε τη νίκη στον κ. Παπανδρέου ο κ. Καραμανλής. Είναι αυτό που του είπα στη Βουλή: η μεταμόρφωση του ασχημόπαπου σε κύκνο με «νεράιδα» τον κ. Καραμανλή.

Δημοσιογράφος: Ήσασταν πολύ σκληρός στην ομιλία σας...
Γ. Καρατζαφέρης: Όλοι θυμάστε την εικόνα του κ. Παπανδρέου. Αυτή η εικόνα άλλαξε και μεταμορφώθηκε σε super star που με το μαγικό του ραβδάκι θα τα άλλαζε όλα... Πιστεύω δε ότι το ρόλο της «νεράιδας» τον έπαιξε ο κ. Καραμανλής. Φάνηκε επίσης απ’ το ότι δεν ήρθε καν στη δευτερολογία ο κ. Καραμανλής. Για πρώτη φορά στην ιστορία της αξιωματικής αντιπολίτευσης συμβαίνει αυτό.

Δημοσιογράφος: Είναι αυτή η συμπεριφορά «πρόστυχη»;
Γ. Καρατζαφέρης: Έχω το δικαίωμα να πιστεύω πως είναι, και να τη χαρακτηρίζω ως τέτοια.

Δημοσιογράφος: Είναι ένας οξύς χαρακτηρισμός...
Γ. Καρατζαφέρης: Έπρεπε να ακούγατε τι έλεγαν οι Βουλευτές και οι Υπουργοί του κ. Καραμανλή... Είδα ανθρώπους να κλαίνε στο περιστύλιο και να φωνάζουν: «Γιατί μας ευνούχισε»; Όλη αυτή διαγωγή πως αλλιώς μπορεί να χαρακτηρισθεί;

Δημοσιογράφος: Εσείς με ποιό δικαίωμα μιλήσατε;
Γ. Καρατζαφέρης: Άκουσα και έκρινα. Αυτός είναι και ο θεσμικός μου ρόλος στη Βουλή.

Δημοσιογράφος: Εσείς λέτε στους ψηφοφόρους της Ν.Δ. ότι πια εσείς θα κάνετε αντιπολίτευση;
Γ. Καρατζαφέρης: Εγώ υπερασπίζομαι έναν ολόκληρο κόσμο και από ‘κει και πέρα ο καθένας βαθμολογεί. Δεν έχω καμία όρεξη να μπω στα εσωτερικά της ΝΔ ειδικά τώρα που περνάει μια κρίσιμη και τραυματική περίοδο. Θα λύσει μόνη της τα προβλήματα της η ΝΔ. Εγώ κάνω αντιπολίτευση. Όπου βρω λάθος περπατησιά θα φωνάζω.

Δημοσιογράφος: Πάντως ενώ δεν έχει δώσει αντικειμενικά δείγματα γραφής η νέα κυβέρνηση, εσείς αρχίσατε την σκληρή αντιπολίτευση.
Γ. Καρατζαφέρης: Δεν μπορεί να πηγαίνει ο κ. Παπακωνσταντίνου πάνω και να ικετεύει για παράταση, μια που αυτό μόνο μπορεί να κάνει, χωρίς ευθύνη του βέβαια, αλλά με ευθύνη των κυβερνήσεων Σημίτη και Καραμανλή, και ο κ. Παπανδρέου να κάνει βόλτα με τον αρχιτέκτονα για φιγούρα, για ανάπλαση του ήδη αναπλασμένου χώρου. Και είπα ότι υπάρχουν άλλα πρωτεύοντα θέματα. Και ας μην ξεχνάμε ότι υπάρχουν πραγματικά στοιχεία που συνοδεύουν τον κ. Παπανδρέου στοιχεία που του είχαν καταλογίσει τα στελέχη του, ο κ. Βενιζέλος, ο κ. Λοβέρδος. Αρκεί να θυμηθείτε το «Παραιτηθείτε κ. Παπανδρέου» του «Βήματος», και άλλων εφημερίδων. Και σήμερα υπάρχουν κάποιες συγκρούσεις, όχι βέβαια αυτού του βαθμού, μέσα στην ΝΔ, αλλά δεν έχουν ακουστεί μειωτικές εκφράσεις για κάποιον από τους 4 υποψήφιους.

Δημοσιογράφος: Έχετε κάνει και εσείς δηλώσεις στο παρελθόν που δεν θα θέλατε να τις θυμάστε.
Γ. Καρατζαφέρης: Πάντα θα θυμάμαι τι έχω πει και είναι δηλώσεις για συγκεκριμένες πράξεις, και όχι πρόσωπα.

Δημοσιογράφος: Το ότι πρέπει μέσα στην παράταξη σας να είναι και οι Απριλιανοί και οι χουντικοί, είναι δήλωση που θα θέλατε να θυμάστε;
Γ. Καρατζαφέρης: Βεβαίως, αλλά δεν το έχω πει ακριβώς έτσι. Πρέπει να δώσουμε φως σε όλο το φάσμα του πολιτικού συστήματος, γιατί αν έχουμε αφήσει σκιερά, αυτά πετάνε πέτρες στην Δημοκρατία. Και αν κάποιος φουκαράς στα 30 του είχε ακολουθήσει τους Απριλιανούς, δεν τον έχω στο ανάθεμα ισοβίως ή αυτόν που κινήθηκε στην εξωκοινοβουλευτική Αριστερά, και πέταξε 5 πέτρες. Γι’ αυτό και πρότεινα τους κουκουλοφόρους να τους καλέσουμε στην Βουλή, στην επιτροπή θεσμών και διαφάνειας, να τους ακούσουμε.

Δημοσιογράφος: Τους θέλετε στην Βουλή για να τους στείλετε σε κανένα ξερονήσι, γιατί δεν φαίνεται από τις δηλώσεις σας ότι θέλετε να τους ακούσετε απλά.
Γ. Καρατζαφέρης: Εγώ θέλω να πλατύνω την Δημοκρατία, θέλω και άλλους μέσα στην Βουλή. Ο κ. Παπανδρέου θέλει να στενέψει την Δημοκρατία με τις μονοεδρικές περιφέρειες

Δημοσιογράφος: Θα σταθείτε απέναντι στον νέο εκλογικό νόμο;
Γ. Καρατζαφέρης: Φανταστείτε ότι με το νέο σύστημα θα υπάρξει στις περισσότερες περιοχές της Ελλάδος εκπροσώπηση μόνο από τα δύο μεγάλα κόμματα. Αυτό δεν είναι μόνο ανίερο, αλλά και προσβλητικό. Άρα, από τώρα ξέρουμε ποιος θα εκλεγεί στους διαφόρους νομούς. Και είναι διαφορετικό να βάλω 10 υποψηφίους και να διαλέξει ο λαός έναν, και άλλο να βάζεις υποψηφίους οι οποίοι δεν πρόκειται να εκλεγούν ποτέ. Καλό θα ήτανε να χωριστεί σε 20 περιφέρειες όλη η Ελλάδα, με 12 βουλευτές η κάθε μία, ανεξαρτήτως πληθυσμού. 240 βουλευτές και οι υπόλοιποι 60 να είναι όπως θέλει και ο κ. Παπανδρέου από μια λίστα Επικρατείας. Αλλά η πρόταση του κ. Παπανδρέου κολλάει στο Σύνταγμα που μιλάει για συγκεκριμένο αριθμό βουλευτών από λίστα.

Δημοσιογράφος: Εσείς δεν αποκαλέσατε μόνο «νεράιδα» τον κ. Καραμανλή αλλά αποδώσατε ιδιοτέλεια και υστεροβουλία και στους δύο. Ότι υπάρχει συμφωνία μεταξύ τους, και κάτι μεγάλο έχει τάξει ο κ. Παπανδρέου στον κ. Καραμανλή.
Γ. Καρατζαφέρης: Αυτό φαίνεται και από την συμπεριφορά του κ. Καραμανλή απέναντι στον κ. Παπανδρέου ότι «Θα σε στηρίξω, είμαστε μαζί σου, προχώρα». Εγώ θυμάμαι Παπανδρέου-Μητσοτάκης που στις προγραμματικές δηλώσεις, έτριζαν τα ταβάνια. Πιστεύω ότι ο χρόνος θα το δείξει. Δεν υπάρχει κανείς από τους βουλευτές της Ν.Δ. που να είπαν «Μπράβο» στον κ. Καραμανλή, ενώ εμένα με χειροκρότησαν πάνω από τους μισούς, και μου είπαν «μεγάλε, ευτυχώς που υπήρχες και εσύ».

Δημοσιογράφος: Με 10 μονάδες διαφορά όμως ήταν αναπόφευκτο να γίνει έτσι.
Γ. Καρατζαφέρης: Τότε όμως είναι που σηκώνεις το κεφάλι για να οδηγήσεις τον κόσμο που σε πιστεύει, δεν σκύβεις περισσότερο. Αλλά ο κ. Καραμανλής αποδρά, έχει κουραστεί. Δεν θα ξαναεμφανιστεί στη Βουλή. Το «πρόστυχο» είναι που δεν είχε ενημερώσει τον κ. Παναγιωτόπουλο και εξετέθη ο άνθρωπος. Και δεν του είχε πει ότι είχε ειδοποιήσει τον Πετσάλνικο ότι δεν θέλει να μιλήσει, και εξέθεσε το νούμερο δύο της Ν.Δ. μέσα στην Βουλή. Και φώναζε ο κ. Παναγιωτόπουλος να δώσει ο κ. Πετσάλνικος τον λόγο στον κ. Καραμανλή.

Δημοσιογράφος : Γιατί φώναζε ο Παναγιωτόπουλος: «Δώστε το λόγο στον Πρόεδρό μας» ;
Γ. Καρατζαφέρης : Φώναζε: «Δώστε το λόγο» και ο άλλος ήταν δίπλα και του έλεγε ότι έχω συμφωνήσει και δεν θα βγω. Και ο κ. Πετσάλνικος από την δική του πλευρά να μην ειδοποιήσει όλους τους πολιτικούς αρχηγούς ότι αλλάζει ο χρόνος; Δεν μπορεί να μιλάμε οι πολιτικοί αρχηγοί και μετά να μιλάει ο καθ΄ ύλην αρμόδιος Υπουργός όπως είναι ο κ. Παπακωνσταντίνου. Να κάνουμε την τοποθέτησή μας επί του κορυφαίου θέματος της Οικονομίας. Δεν μπορεί να προηγούμεθα εμείς.

Δημοσιογράφος : Εγώ δεν σας υποβάλω τι θα λέτε κ. Πρόεδρε αλλά το «πρόστυχος» εξακολουθώ να επιμένω ότι είναι πέραν των ορίων.
Γ. Καρατζαφέρης : Κύριε Οικονομέα, το να μην ξέρει ο κ. Παναγιωτόπουλος ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος, τι έχει ζητήσει ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολιτεύσεως- ο μέχρι εχθές Πρωθυπουργός - από τον Πρόεδρο της Βουλής και να εκτίθεται αυτός και κοντά του όλη η παράταξη είναι πρόστυχη ενέργεια. Και ο οποιοσδήποτε βουλευτής εκτός μικροφώνου και κάμερας αυτό θα σας πει. Δεν μπορεί να φωνάζει και να έχει συμφωνηθεί και να του λέει ο Πετσάλνικος: «Τί φωνάζεις. Έχουμε συμφωνήσει, εκτίθεσαι». Αυτά είναι αδιανόητα πράγματα.

Δημοσιογράφος : Κύριε Πρόεδρε, επειδή είστε θεσμικός πια, ξεκινήσατε με ένα μικρό κόμμα το στεριώσατε, καταφέρατε να μην έχει την τύχη που είχε το κόμμα του Σαμαρά ή του Τσοβόλα το κόμμα και έχετε και μία φιλοδοξία. Θα πρέπει πλέον να πάψετε να πολιτεύεστε με υπονοούμενα.
Γ. Καρατζαφέρης : Κύριε Καμπουράκη και κ. Οικονομέα, δεν είναι υπονοούμενα, είναι τα νοούμενα. Δεν έχει επαναληφθεί αυτό το οποίο έγινε στη Βουλή και επομένως κάπου οδηγούν αυτά τα πράγματα. Ο χρόνος τρέχει και θα δούμε ορισμένα πράγματα τα οποία θα μας εκπλήξουν. Ας περιμένουμε λίγο. Μέχρι εκείνη τη στιγμή βεβαίως εγώ υποχρεούμαι θεσμικά όπως είπατε να κάνω τη δέουσα αντιπολίτευση και αυτό θα κάνω.

Δημοσιογράφος : Δεύτερον, τα βάλατε με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, την ώρα που ο κ. Παπανδρέου και ο κ. Καραμανλής είπαν ότι ψηφίζουμε τον κ. Παπούλια. Λέει ο κ. Καρατζαφέρης: Με συγχωρείτε, εγώ τον κ. Παπούλια δεν τον άκουσα. Να δεχθεί, να μην δεχθεί... Τι παιχνίδι παίζετε πάλι ;
Γ. Καρατζαφέρης : Ποτέ δεν έπαιξα παιχνίδι. Αντίθετα. Νομίζω ότι αυτό είναι μια πολιτική επιτυχία δική μας. Εμείς πιέσαμε τα πράγματα για να ξεκαθαριστούν. Γιατί ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας σοφά πράττοντας, βλέποντας ο ένας να λέει: «Θα σε ψηφίσω μετά τις εκλογές» ή τον κ. Καραμανλή να λέει πριν ένα μήνα στην έκθεση Θεσσαλονίκης: «Εάν ο Παπούλιας θέλει» τρεις φορές, κατάλαβε ότι έπαιζαν κάποια παιχνίδια και περίμενε. Εγώ πίεζα, εκβίαζα καταστάσεις για να ξεκαθαριστούν.

Δημοσιογράφος : Τι παιχνίδια έπαιζαν κ. Καρατζαφέρη ;
Γ. Καρατζαφέρης : Ήταν πολιτικό παιχνίδι να λέει ο κ. Παπανδρέου δεν θα τον ψηφίσω παρά μετά τις εκλογές. Είμαι ο μόνος πολιτικός αρχηγός ο οποίος είπα ναι στον Παπούλια σε ανύποπτο χρόνο. Θεωρώ τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και γενναίο και σοφό. Και χαίρομαι που η παρέμβαση του κ. Παπούλια ότι θα είναι υποψήφιος προσδιορίζει μια εγγύηση για αυτά τα οποία έρχονται.

Δημοσιογράφος : Ναι αλλά το ότι προκαλέσατε εσείς τη δήλωση του κ. Παπούλια το ονομάζετε πολιτική επιτυχία ;
Γ. Καρατζαφέρης : Πολιτικά κάναμε εκείνη την τοποθέτηση μέσα στη Βουλή...

Δημοσιογράφος : Γιατί φοβόσασταν κάτι, ότι θα γινόταν κανένα μπέρδεμα ;
Γ. Καρατζαφέρης : Βεβαίως κ. Οικονομέα. Φοβόμουν ότι θα μπορούσε ο κ. Παπούλιας να τα είχε παρατήσει. Χαίρομαι λοιπόν που ο κ. Παπούλιας δεν κάμφθηκε και είχε την ψυχή και την καρδιά και είπε ότι είναι παρών.

Δημοσιογράφος : Κύριε Πρόεδρε, το γεγονός ότι αυτή τη στιγμή η Ν.Δ. κλυδωνίζεται ενώ εσείς είστε σταθεροποιημένος πιστεύετε ότι οδηγεί το κέντρο βάρους της συντηρητικής παράταξης πιο «δεξιά» ή ποιο «ακροδεξιά» ;
Γ. Καρατζαφέρης : Το «ακροδεξιά» νομίζω ότι είναι εκτός Κοινοβουλίου. Επειδή όμως λέμε αλήθειες για φανταστείτε να μην υπήρχε ο Λαϊκός Ορθόδοξος Συναγερμός! Αυτή τη στιγμή θα είχε φυτρώσει ένα πραγματικό ακροδεξιό κόμμα στην Ελλάδα όπως συμβαίνει και στην Ευρώπη με οτιδήποτε προβλήματα αυτό θα δημιουργούσε. Αυτή τη στιγμή εγώ έχω απορροφήσει όλες αυτές τις κοινωνικές εντάσεις οι οποίες υπάρχουν με ένα θεσμικό Κόμμα, το οποίο είναι μέσα στο κοινοβούλιο, και το έχει αποδείξει μέσα στη Βουλή. Δεύτερον, η Ν.Δ. θα βρει το δρόμο της. Μπορεί να δυσκολευτεί, αλλά θα βρει το δρόμο της. Είναι θέμα μηνών.

Δημοσιογράφος : Πάντως, λένε πολλοί ότι συμπεριφέρεστε σαν να έχετε δει ένα κενό και πάτε να το καλύψετε εσείς.
Γ. Καρατζαφέρης : Αυτό θα φαινόταν εάν φώναζα σε αυτή την περίοδο και προσπαθούσα να επέμβω στα εσωτερικά της Ν.Δ. Δεν υπάρχει καμία δήλωση, καμία τοποθέτηση δική μου ή βουλευτού μου προς αυτή την κατεύθυνση. Δεν μας ενδιαφέρει, δεν είναι δικό μας θέμα. Θα βρει τον δρόμο της η Ν.Δ. Είναι τέσσερις, μπορεί να γίνουν και πέντε οι διεκδικητές. Ανάμεσα σε τόσους, θα βγάλει τον εκλεχτό, όπως εκείνη νομίζει.

Δημοσιογράφος : Θεωρείτε ότι ο κ. Χρυσοχοϊδης ξεκίνησε καλά με τις επιχειρήσεις στα Εξάρχεια ;
Γ. Καρατζαφέρης : Πιστεύω ότι ο κ. Χρυσοχοϊδης είναι από τους σοβαρούς Υπουργούς του κ. Παπανδρέου. Δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχουν και άλλοι σοβαροί στην Κυβέρνηση..

Δημοσιογράφος : Γιορτάζει η Αστυνομία σήμερα, να σας πούμε χρόνια πολλά κ. Καρατζαφέρη ;
Γ. Καρατζαφέρης : Βεβαίως, πρέπει να πούμε χρόνια πολλά στην Αστυνομία γιατί χωρίς Αστυνομία καταλαβαίνετε ότι η κοινωνία θα γίνει ζούγκλα.

Δημοσιογράφος : Όχι, ρώτησα να σας πούμε χρόνια πολλά.
Γ. Καρατζαφέρης : Να μου πείτε χρόνια πολλά τα δέχομαι. Εγώ αγαπώ πολύ την Αστυνομία. Από τότε που ήμουν αστυνομικός ρεπόρτερ πριν καν γεννηθούν κάποιοι από την παρέα.

Δημοσιογράφος : Λοιπόν κ. Πρόεδρε, όπως έχουμε πει οι φιλοδοξίες σας δεν σταματούν στο να μπορείτε να κάνετε ονομαστικές ψηφοφορίες στη Βουλή, έχει κάποια σημασία να μας πείτε πως βλέπετε τους υποψήφιους αρχηγούς της Ν.Δ., δηλαδή με λίγα λόγια έναν χαρακτηρισμό για τον καθένα από τους τέσσερις.
Γ. Καρατζαφέρης : Θα πω κάτι γενικό. Ότι και οι τέσσερις μαζί, συμπληρώνουν τα προσόντα ενός ηγέτη. Ο κ. Αβραμόπουλος έχει καλές δημόσιες σχέσεις, ο κ. Σαμαράς έχει τον πατριωτικό του τόνο, η Ντόρα έχει το καλό management και ο Π. Ψωμιάδης την απήχηση στο λαό. Τώρα ποιον θα επιλέξει η βάση της ΝΔ, θα δούμε.

Δημοσιογράφος : Εσείς ποιον προτιμάτε;
Γ. Καρατζαφέρης : Δεν έχω λόγο, να θέλω κάποιον. Θα βρουν το βηματισμό τους.

Δημοσιογράφος : Ισχύει ότι θα στείλετε την ημέρα της εκλογής, μαζικά τους οπαδούς του ΛΑΟΣ να ψηφίσουν Ντόρα, για να την έχετε ως αντίπαλο.
Γ. Καρατζαφέρης : Δεν νομίζω ότι η κα. Μπακογιάννη χρειάζεται κανενός είδους βοήθεια.

Δημοσιογράφος : Εξακολουθείτε να είστε συγκάτοικος ή έχετε μετακομίσει;
Γ. Καρατζαφέρης : Η ΝΔ πρέπει να φύγει από την εσωστρέφεια, γιατί μας περιμένει μεγάλο αντιπολιτευτικό έργο.

Δημοσιογράφος : Το να εκλεγεί η Ντόρα Μπακογιάννη, τι σημαίνει πολιτικά για εσάς;
Γ. Καρατζαφέρης : Δεν μπορεί να σημαίνει τίποτε περισσότερο ή λιγότερο, απ’ ότι για οποιονδήποτε άλλον. Η Δημοκρατία των τζακιών. Καραμανλής, Παπανδρέου, Ντόρα. Αν αυτό είναι Δημοκρατία...

Δημοσιογράφος : Ο κ. Αβραμόπουλος και ο κ. Σαμαράς, που δεν είναι από τζάκι, έχουν τη συμπάθειά σας, απ’ ότι καταλαβαίνω.
Γ. Καρατζαφέρης : Έχουν τα δικά τους χαρακτηριστικά. Ο κόσμος θα κρίνει.

Δημοσιογράφος : Απ’ ότι βλέπω σε έρευνες, οι ψηφοφόροι σας ενδιαφέρονται για τα εσωκομματικά της ΝΔ
Γ. Καρατζαφέρης : Όταν πριν δυο χρόνια είχαμε τα ίδια θέματα στο ΠΑΣΟΚ, το ενδιαφέρον είχε μεταφερθεί στον ΣΥΡΙΖΑ. Εγώ δεν θα κάνω τα ίδια λάθη που έκαναν στον ΣΥΡΙΖΑ. Δεν με ενδιαφέρει ποιος θα βγει. Όταν θα βγει, θα τοποθετηθούμε κι εμείς.

Δημοσιογράφος : Ναι, αλλά έχετε διαφορές, ας πούμε με την κα Μπακογιάννη.
Γ. Καρατζαφέρης : Θέλω να το διευκρινίσω, και σας ευχαριστώ για την ερώτηση. Εγώ ήμουν εναντίον των ενεργειών της ως Υπουργού Εξωτερικών. Από τη στιγμή που έπαψε να είναι ΥΠ.ΕΞ. δεν με χωρίζει τίποτα.

Δημοσιογράφος : Με τον κ. Καραμανλή βρεθήκατε;
Γ. Καρατζαφέρης : Κατά την ορκωμοσία, πέρασε από το έδρανό μου και μιλήσαμε τυπικά.

Δημοσιογράφος : Πριν τις εκλογές;
Γ. Καρατζαφέρης : Όταν είχαμε βρεθεί, φαινόταν ότι είναι κουρασμένος και ήθελε να φύγει. Δεν ήθελε να κάνει το άλμα προς τα εμπρός. Χθες, είδα σε μια συνέντευξή του το 2000, ότι έλεγε ότι ποτέ δεν πρόκειται να γυρίσει στη ΝΔ.

Δημοσιογράφος : Πάντως δεν είδα να κάνετε επίθεση για την κατάσταση που άφησε η ΝΔ στην Οικονομία.
Γ. Καρατζαφέρης : Το έχουμε ξαναδεί το ’90. Η ουσία ποιά είναι; Είχα πει, να βρούμε χώρες συμμάχους, έτσι ώστε να αλλάξουν οι όροι του Συμφώνου Σταθερότητας. Το 3% στο έλλειμμα δεν πιάνεται, ήταν τότε που όλα ήταν καλά. Εάν δεν αλλάξουν οι όροι του Μάαστριχ δεν γίνεται τίποτα. Η Ελλάδα δεν πρόκειται να πιάσει το 3% τα προσεχή 10 χρόνια. Εάν η Ευρώπη, που είναι η πρότασή μου στον κ. Παπανδρέου, αναλάβει τους εξοπλισμούς μας για να αντιμετωπίσουμε την Τουρκία, ή αναλάβει την άμυνα της χώρας και τα χρήματα τα οποία δίνουμε στους εξοπλισμούς γίνουν οικονομική δράση, τότε έχουμε κάποια ελπίδα.

Δημοσιογράφος : Και πιστεύετε εσείς σοβαρά τώρα, ότι η Ευρώπη μπορεί να αναλάβει τους εξοπλισμούς της Ελλάδας ; Η Ελλάδα είναι σε ποσοστό του Α.Ε.Π. νούμερο δύο στον κόσμο, μετά τις Η.Π.Α.
Γ. Καρατζαφέρης : Γιατί δεν λες κάτι άλλο κ. Καμπουράκη, ότι έχουμε σε εξοπλισμούς περισσότερα έξοδα απ’ ότι η Μεγάλη Βρετανία, η Γερμανία και άλλες μεγάλες χώρες της Ευρώπης. Είμαστε ο μεγαλύτερος πελάτης σε όπλα της Αμερικής. Αυτό δεν θα το αντέξουμε για πολλά χρόνια.

Δημοσιογράφος : Αφού πάνε να κάνουν κάποια περικοπή και φωνάζετε εσείς ότι αφήνουν την πατρίδα ανυπεράσπιστη.
Γ. Καρατζαφέρης : Το θέμα δεν είναι να σταματήσουμε εμείς τους εξοπλισμούς και να μην είμαστε έτοιμοι. Το θέμα είναι να πείσουμε ότι η Τουρκία βυσσοδομεί και η Τουρκία πρέπει να σταματήσει να βυσσοδομεί. Βάζουμε την Τουρκία στην Ευρώπη χωρίς να άρει το “casus belli” και χωρίς να αποσύρει τα στρατεύματα κατοχής.

Δημοσιογράφος : Ο Παπανδρέου είπε ότι το βέτο είναι ανοιχτό, είναι μέσα στα όπλα μας.
Γ. Καρατζαφέρης : Μιλάμε για τρίτη οδό. Δεν είμαι ήσυχος στα εθνικά θέματα. Έχει βάλει αναπληρωτή του υπουργό τον κ. Δρούτσα, ο οποίος είναι ένας εκ των συντακτών του σχεδίου Ανάν, που σημαίνει μια συγκεκριμένη δόμηση.

Δημοσιογράφος : Πάντως δεν θα υπαγορεύσετε εσείς την πολιτική σε μια κυβέρνηση η οποία εξελέγη.
Γ. Καρατζαφέρης : Ναι, αλλά μπορώ να κάνω κριτική και να πω στον κόσμο που δεν ξέρει: «Κοιτάξτε αυτός είναι ο άνθρωπος κλειδί». Ο άνθρωπος έχει μια συγκεκριμένη νοοτροπία. Δεν ξέρω εάν αλλάξει νοοτροπία αλλά ξέρω αυτά που διάβασα μέσα εις την Βουλή: εφημερίδες Τούρκικες, το σύνολο του τουρκικού Τύπου της 26ης Μαΐου του 2006, που έλεγε: «ο μεγάλος Μπιγλίτης που μαστίγωσε άγρια μέσα στην Ευρωπαϊκή Ένωση την Κύπρο και την ηγεσία της». Υπάρχουν, όπως βλέπετε, τέτοιοι άνθρωποι με τέτοια νοοτροπία. Πρέπει λοιπόν να είμαστε λίγο επιφυλακτικοί και αυτό κάνω. Δεν κάνω τίποτε άλλο.

Δημοσιογράφος : Δηλαδή τι, προδότης είναι ο κ. Μπιγλίτης ;
Γ. Καρατζαφέρης : Εγώ δεν είπα τέτοια πράγματα, εγώ είπα τι έγραψε ο Τούρκικος Τύπος.

Δημοσιογράφος : Εντάξει δεν είπατε τέτοια πράγματα αλλά συνεχώς θέλετε να συγκρίνετε τον εαυτό σας με άλλους και εσείς είστε περισσότερο πατριώτες και οι άλλοι είναι λιγότερο πατριώτες.
Γ. Καρατζαφέρης : Εσείς το είπατε αυτό κ. Οικονομέα, εγώ σας είπα απλώς τι έγραψε ο Τούρκικος Τύπος. Εάν ο Τούρκικος Τύπος έγγραφε ότι ο κ. Βορίδης, στην Ευρωπαϊκή Ένωση μαστίγωσε αλύπητα την Κυπριακή Ηγεσία, την άλλη μέρα θα ήταν στο πειθαρχικό.

Δημοσιογράφος : Γιατί εσείς στο Πειθαρχικό στέλνετε τους Βουλευτές ανάλογα με το τι γράφουν οι Τουρκικές εφημερίδες ;
Γ. Καρατζαφέρης : Εάν το έγραφαν οι Τούρκικες εφημερίδες, θα του έλεγα πες μου γιατί σε εκβιάζουν με αυτό τον τρόπο και γιατί χτύπησες την Κυπριακή Ηγεσία. Η Κυπριακή Ηγεσία χρειάζεται στοργή.

Δημοσιογράφος : Τώρα που αποφοιτήσατε από την «Σχολή Ευελπίδων», σε τι βαθμό φτάσατε ;
Γ. Καρατζαφέρης : Ένα βαθμό τον πήραμε στις εκλογές. Ένα γαλόνι το πήραμε.

Δημοσιογράφος : Να είστε καλά, ευχαριστούμε.
Γ. Καρατζαφέρης : Να είστε καλά, ευχαριστώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου