Σάββατο, 12 Δεκεμβρίου 2009

Δελτιο Τυπου ΝΕΟΣ για γεγονότα 6-12-09

«Η δημοκρατία μας αυτοκαταστρέφεται, διότι κατεχράσθη το δικαίωμα της ελευθερίας και της ισότητος. Διότι έμαθε τους πολίτες να θεωρούν: την αυθάδεια σαν δικαίωμα, την παρανόμια ως Ελευθερία, την αναίδεια του λόγου ως ισότητα και την αναρχία ως Ευδαιμονία...»

Τα λόγια αυτά του Ισοκράτη είναι πιο επίκαιρα από ποτέ. Σε ποια ευνομούμενη κοινωνία ο πρύτανης πάει στην εντατική από δολοφονικά χτυπήματα; Σε ποια ευνομούμενη κοινωνία είναι άβατο το πανεπιστήμιο σε άτομα που τελούν κακουργηματικές πράξεις; Σε ποια ευνομούμενη κοινωνία μια χούφτα ατόμων με ολοκληρωτικές αντιλήψεις δημιουργεί πολεμικές συνθήκες στο κέντρο της πόλης;

Τέτοιες σκηνές αντικρίσαμε όλοι μας στο κέντρο των Αθηνών. Οι γνωστοί «αντιεξουσιαστές» πιστοί πάντα στην υπέρτατη εξουσία της βίας δε δίστασαν να μας θυμίσουν εποχές που θέλουμε να ξεχάσουμε. Για ακόμη μια φορά είδαμε ότι αυτά τα άτομα προέρχονται από οικογένειες υπεράνω πάσης υποψίας. Μένει να δούμε αν ο νόμος ισχύει το ίδιο για αυτούς.

Ευτυχώς αυτή τη φορά η Αστυνομία είχε εντολές να τιμήσει τη στολή που φοράει και να συνταχθεί με το καθήκον που καλείται να υπηρετεί, αυτό της Προστασίας του Πολίτη.


Εκ του Γραφείου Τύπου ΝΕ.Ο.Σ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου