Σάββατο, 12 Δεκεμβρίου 2009

Ομιλία του Προέδρου του ΛΑ.Ο.Σ., κ. Γ. Καρατζαφέρη

Ομιλία του Προέδρου του ΛΑ.Ο.Σ., κ. Γ. Καρατζαφέρη, κατά τη σημερινή (11/12/09) συζήτηση στη Βουλή της επίκαιρης ερώτησης που κατέθεσε προς τον Πρωθυπουργό -και στην οποία απάντησε η υπουργός Παιδείας- με θέμα το Πανεπιστημιακό άσυλο

Γ. Καρατζαφέρης: «Κυρία Υπουργέ, η συζήτηση που έγινε πριν από δύο λεπτά εδώ, ανάμεσα στον αξιότιμο Υπουργό Προστασίας του Πολίτη και του συναδέλφου, θα μπορούσε να γίνει σε ένα αμφιθέατρο; Άρα, λοιπόν, έχουμε μέσα στα Πανεπιστήμια απαγόρευση του οτιδήποτε ενοχλεί τους αντεξουσιαστές. Έχει σταματήσει η ελεύθερη διακίνηση ιδεών. Εκεί επιτρέπεται μόνο η διακίνηση των ιδεών που τους εξυπηρετεί, τους βολεύει και τους υποθάλπει.

Αυτό, λοιπόν, νομίζω ότι αντιλαμβάνεστε πως δεν είναι Δημοκρατία. Πρέπει κάτι να κάνουμε.Έχω εδώ δικά σας κείμενα και δικές σας θέσεις. Λέτε, λοιπόν, σε μία από τις δικές σας τοποθετήσεις, ότι "αυτή τη στιγμή στο Πανεπιστήμιο δεν υπάρχει ελεύθερη διακίνηση ιδεών, διότι υπάρχουν μειοψηφίες -και εξωπανεπιστημιακές πολλές φορές- οι οποίες επιλέγουν και επιτρέπουν ή όχι σε κάποιον να μιλήσει". Δεύτερον, λέτε στα «ΝΕΑ»: “Εργαστήρια καταστρέφονται, βιβλιοθήκες καίγονται, πανεπιστημιακοί χώροι ευτελίζονται και η ελεύθερη διακίνηση ιδεών παρεμποδίζεται”. Τρίτον, έχω εδώ την πρότασή σας για να υπάρξει μία υπηρεσία του Πανεπιστήμιου να ελέγχει ποιος μπαίνει και ποιος βγαίνει.
Αυτό το έχουμε μελετήσει κι εμείς. Μάλιστα, ήταν στο πρόγραμμά μας το 2003. Δείτε όμως κυρία Υπουργέ τι έγινε στο Αριστοτέλειο όταν ο θυρωρός κάποια στιγμή προσπάθησε να εμποδίσει το βανδαλισμό. Τα ξέρετε. Κατέληξε στο νοσοκομείο! Ποια ομάδα περιφρούρησης θα μπει; Οι δέκα, είκοσι, τριάντα, σαράντα που θα επιλέξει το Πανεπιστήμιο, όταν έρχονται οι ορδές των βαρβάρων και καταστρέφουν;Πείτε μου, πού αλλού υπάρχει άσυλο; Πού; Πήγε ο εξαιρετικός Εισαγγελέας κ. Φλωρίδης -αδελφός δικού σας Βουλευτή- σε ένα συνέδριο στο Λονδίνο κι έθεσε θέμα σε συναδέλφους από όλο τον κόσμο πώς αντιμετωπίζουν το πολιτικό άσυλο. Και τον κοίταζαν σαν εξωγήινο! Δεν καταλάβαιναν τι τους έλεγε, γιατί πουθενά δεν υπάρχει αυτό το πράγμα.

Ο κ. Πανούσης, που έφερε το νόμο, υποψήφιος Υπερνομάρχης του ΣΥ.ΡΙΖ.Α στις τελευταίες εκλογές, όταν άρχισε να διατυπώνει νέες απόψεις, ότι αυτό το πράγμα δεν προχωράει, τον “σάπισαν στο ξύλο” μέσα στο αμφιθέατρο. Τον άλλο τον Πρύτανη, στη Θράκη, τον έχτισαν, στο γραφείο του με τσιμεντόλιθους. Ο αριθμός των Πρυτάνεων που έχουν πράγματι χτυπηθεί βάναυσα, φτάνει σε αριθμό να κάνουν σύλλογο κακοποιηθέντων πρυτάνεων. Και το συζητάμε;

Από ποιον κινδυνεύει η ελεύθερη διακίνηση ιδεών;

Θα πάει, δηλαδή, ο αστυφύλακας του κ. Χρυσοχοΐδη ή ο αστυφύλακας κάποιου άλλου αύριο να παρεμποδίσει ένα μάθημα;Προστατεύστε τους φοιτητές από τους αντεξουσιαστές. Είναι κράτος εν κράτει. Είναι η χειρότερη μορφή φασισμού!

Τα είδατε! Χάσαμε θέσεις εργασίας είπε ο Υπουργός Εργασίας. Ξέρετε πόσους τουρίστες χάσαμε αυτήν την περίοδο βλέποντας αυτήν την Αθήνα; Τι κερδίζει η Ελλάδα; Τι κερδίζει η δημοκρατία με το να τους αφήνετε ανεξέλεγκτους; Και όχι μόνο να τους αφήνετε ανεξέλεγκτους, αλλά και να τους επιτρέπετε να έχουν ορμητήρια -και δεν μιλάω για εσάς, μιλάω για την Πολιτεία- τα Πανεπιστήμια. Δεν ξέρουμε ότι στα υπόγεια του Πολυτεχνείου βρίσκονται και εργαστήρια εκρηκτικών μηχανισμών; Το ξέρει η υπηρεσία σας. Γιατί αυτή η ανοχή; Ποιος βλάπτεται; Τι θα πάθει η δημοκρατία αν δεν έχουμε αυτό το περίφημο άσυλο που δεν υπάρχει αλλού; Ποιός θα ενοχλήσει τη διακίνηση των ιδεών; Ποιός; Επιτρέψτε, λοιπόν, στη δημοκρατία να λειτουργήσει. Η δημοκρατία θα λειτουργήσει εάν πάρετε τη δυναμική, σωστή και αποφασιστική θέση να σταματήσει να υπάρχει αυτό το άσυλο που αλλοιώνει, μαυρίζει και προσβάλλει τη δημοκρατία».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου