Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου 2009

Η ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΤΟΥ ΛΑ.Ο.Σ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ

ΕΡΩΤΗΣΗ ΠΟΥ ΕΘΕΣΕ Η ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΤΟΥ ΛΑ.Ο.Σ κα ΝΙΚΗ ΤΖΑΒΕΛΑ ΣΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ κο ΕΓΚΕΜΕΝ ΜΠΑΓΚΙΣ

Κατά την σημερινή συνεδρίαση της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων του Ευρωκοινοβουλίου, ο Υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Τουρκίας, κος Εγκεμέν Μπαγκίς, παρουσίασε την πρόοδο της ενταξιακής πορείας της Τουρκίας.

Από την Ευρωβουλευτή του ΛΑ.Ο.Σ. κυρία Νίκη Τζαβέλα, ετέθη το ερώτημα της διατήρησης του casus belli από την Τουρκία, εναντίον της Ελλάδος. «Είναι παράδοξο» τόνισε η κυρία Τζαβέλα.

«Από τη μία πλευρά η Τουρκία εργάζεται για να ανταποκριθεί στα κριτήρια της ένταξής της στην Ευρωπαϊκής Ένωσης και ταυτόχρονα, επίσημα διατηρεί το δικαίωμα πολεμικής επίθεσης στα νότια σύνορα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που είναι η Ελλάδα.
Νομοτελειακά, μετά τη συνθήκη της Λισαβόνας, κάποια στιγμή η Ελλάδα θα είναι επίσημα τα Νότια σύνορα της Ευρώπης. Καθαρά πράγματα κ. Μπαγκίς. Πριν από μερικά χρόνια φτάσαμε στα όρια πολεμικής σύρραξης και συνεχίζετε προκλητική παρουσία στο Αιγαίο.
Αυτή συγκεκριμένα η εχθρική πολιτική της Τουρκίας έναντι στην Ελλάδα, έχει καταστήσει την Ελλάδα τρίτη χώρα σε όλο τον κόσμο σε δαπάνες αμυντικού εξοπλισμού εδώ και δεκαετίες, στερώντας τα χρήματα αυτά από τον Ελληνικό λαό. Αν λοιπόν η Τουρκία θέλει να μας πείσει ότι ακολουθεί την πολιτική μηδενικών προβλημάτων με τους γείτονες της, ας καταργήσει το casus belli προς τα νότια σύνορα της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

Η απάντηση του Τούρκου υπουργού επιβεβαιώνει την Τουρκική αδιαλλαξία.

«Είναι κάτι που μπορούμε να διαπραγματευτούμε; ας συμφωνήσουμε να πάμε σε διαπραγμάτευση», θέτοντας την άρση απειλής πολέμου με την Ελλάδα σε διαπραγμάτευση!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου