Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου 2010

Κατάθεση στη Βουλή του νομοσχεδίου για την ιθαγένεια των αλλοδαπών – Δικαίωμα ψήφου στις δημοτικές εκλογές σε μετανάστες με άδεια διαμονής

ΤO ΣΧΕΔΙΟ ΕΝ ΔΡΑΣΕΙ

Δηλώσεις έκανε ο υπουργός Εσωτερικών Γ.Ραγκούσης μετά την κατάθεση στη Βουλή του Νομοσχεδίου για την ιθαγένεια των αλλοδαπών. Κύριο επίσης στοιχείο τη συζήτησης που μόλις ξεκίνησε η παροχή σε μετανάστες που έχουν νόμιμη άδεια διαμονής του δικαιώματος του εκλέγειν και εκλέγεσθαι στις δημοτικές εκλογές.

Ο αρμόδιος υπουργός αναφέρει ότι η γενικότερη ρύθμιση αφορά στους μετανάστες που βρίσκονται νόμιμα στην Ελλάδα, δηλαδή αυτούς που νομιμοποιήθηκαν τα τελευταία είκοσι χρόνια, με τελευταίο χρονικό σημείο τη 1.1.2005. Σύμφωνα με τον υπουργό, η ρύθμιση εκτείνεται και αφορά:

Τα παιδιά που γεννιούνται στην Ελλάδα από γονείς που και η μητέρα και ο...πατέρας διαμένουν νόμιμα στην Ελλάδα πέντε τουλάχιστον χρόνια, παίρνουν αυτόματα την ελληνική ιθαγένεια.

Παιδιά νόμιμων μεταναστών που δεν έχουν γεννηθεί στην Ελλάδα, αλλά έχουν παρακολουθήσει με επιτυχία επί έξι χρόνια μαθήματα σε ελληνικό σχολείο, μπορούν και αυτά να πάρουν την ελληνική ιθαγένεια.

Όσον αφορά την απόκτηση ιθαγένειας με πολιτογράφηση, το νομοσχέδιο προβλέπει ότι για να μπορεί ο μετανάστης να υποβάλλει αίτηση για ιθαγένεια θα πρέπει να έχει διαμείνει επί πέντε χρόνια στην Ελλάδα. Θα υπάρχει προθεσμία δύο ετών για την απάντηση της Πολιτείας.

Σύμφωνα με τηλεγράφημα του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων, με το νομοσχέδιο θεσπίζονται ουσιαστικές προϋποθέσεις για την πολιτογράφηση, δηλαδή να γνωρίζει ο μετανάστης επαρκώς την ελληνική γλώσσα, να έχει ενταχθεί ομαλά στην οικονομική και κοινωνική ζωή της χώρας και να έχει εξοικειωθεί πλήρως με τους θεσμούς του πολιτεύματος της Ελληνικής Δημοκρατίας.

Ακόμα, για να πολιτογραφηθεί, χρειάζεται τρεις συστατικές επιστολές Ελλήνων πολιτών, ενώ θα περνά και ειδικά τεστ, γλώσσας, πολιτικής αγωγής και Ιστορίας, από επιτροπή πολιτογράφησης. Δεν έχουν δικαίωμα για την απόκτηση της ιθαγένειας όσοι έχουν τελεσίδικες καταδικαστικές αποφάσεις για σοβαρά εγκλήματα, όπως τρομοκρατία, ληστεία, οργανωμένα εγκλήματα κλπ.

Ταυτόχρονα, το νομοσχέδιο προβλέπει τη χορήγηση δικαιώματος ψήφου στις τοπικές εκλογές πρώτου βαθμού σε ομογενείς και μετανάστες που διαμένουν νόμιμα στη χώρα, εφόσον έχουν οριστικές άδειες διαμονής. Οι μετανάστες θα μπορούν να εκλέγονται έως το αξίωμα του δημοτικού συμβούλου υπό την προϋπόθεση ότι μιλούν επαρκώς την ελληνική γλώσσα.

Πηγή: http://www.skeftomasteellhnika.blogspot.com/

Με αλλαγές-πασαλείματα της τελευταίας στιγμής προσπαθεί ο Ραγκούσης να μας πασάρει το μεταναστευτικό! Κατατέθηκε εν κρυπτώ στις 4μμ στην Βουλή

Προσπάθεια να ρίξει στάχτη στα μάτια των Ελλήνων κάνει ο Ραγκούσης. Προσθέτοντας ένα δυο χρονάκια σε μερικά σημεία νομίζει ότι θα μας πασάρει το αγγούρι πιο εύκολα... μιας και μας θεωρεί ινδιάνους! Κουβέντα για το ότι μετά από μερικά χρονάκια τα παιδιά των λαθρομεταναστών θα μπορούν να πάρουν την υπηκοότητα (έτσι θα το λέμε κι ας του θυμίζει το Βασιλιά...) μόλις γίνουν 18 ετών και αυτόματα οι παράνομοι γονείς τους δεν θα μπορούν να απελαθούν (Νομοθεσία περί επανένωσης οικογενειών)....

Και όχι μόνο αυτό... αλλά πάνε να το κάνουν και χειρότερα! Ενώ μέχρι τώρα έλεγαν ότι παιδιά λαθρομεταναστών θα παίρνουν την υπηκοότητα μετά από 3 χρόνια σχολείου αλλά όταν γίνουν 18 χρονών... τώρα θα το αλλάξουν και θα δίνουν την υπηκοότητα μετά από 6 χρόνια στο σχολείο άσχετα ποια ηλικία έχει το παιδί... έτσι δεν χρειάζεται να περιμένουν οι λαθρομετανάστες εδώ ή στο Πακιστάν μέχρι το παιδί τους να συμπληρώσει τα 18 και μιας και θα είναι ανήλικο όταν θα παίρνει την υπηκοότητα δεν θα μπορούν να απελαθούν (Νομοθεσία περί προστασίας ανηλίκων)!!!

Αντί για 3 χρόνια λοιπόν το κάνουν 6 και ταυτόχρονα ουσιαστικά νομιμοποιούν τους λαθρομετανάστες γονείς!!

Δείτε τις αλλαγές που σχεδιάζουν για να μας κοροϊδέψουν, όπως τις αναφέρει το eglimatikotita.blogspot.com:

Σε σημαντικές αλλαγές προχωράει η κυβέρνηση στο νομοσχέδιο για τη νομιμοποίηση των μεταναστών.

Κι αυτό για να κάμψει τις αντιδράσεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης, που έχουν εκφραστεί από τον ίδιο τον Αντώνη Σαμαρά.

Πληροφορίες αναφέρουν οτι στο νέο σχέδιο που θα κατατεθεί σήμερα στη Βουλή, θα προβλέπει οτι οι ενήλικες μετανάστες που θα δικαιούνται την ελληνική ιθαγένεια θα είναι αυτοί και μόνο αυτοί που έχουν οριστική άδεια παραμονής αποκλείοντας έτσι εκείνους που ζητούν πολιτικό άσυλο.
Επίσης, είναι πολύ πιθανό να αυξηθούν σε περισσότερα από 5 τα χρόνια νόμιμης παραμονής.

Οσον αφορά τα παιδιά των ενηλίκων μεταναστών θα τους χορηγείται η ελληνική ιθαγένεια υπο την προϋποθεση οτι θα έχουν πάει έξι χρόνια σε ελληνικό σχολείο (από 3 που προβλεπόταν), αλλά η ιθαγένεια θα τους δίνεται και πριν από τα 18 τους χρόνια.

Το θέμα συζητήθηκε και στη συνάντηση που είχαν σήμερα ο Πρόεδρος της ΝΔ, Αντώνης Σαμαράς με τον υπουργό Εσωτερικών, Γιάννη Ραγκούση.

Επίσης ανακοίνωση για το θέμα εξέδωσε και η Ιερά Σύνοδος μετά τις αντιδράσεις που είχαν εκφραστεί μεμονωμένα από Μητροπολίτες.

Όπως αναφέρεται, ο νόμος περί ιθαγένειας δεν ταυτίζεται απόλυτα με το μεταναστευτικό πρόβλημα. Γι' αυτό, τονίζεται, «η Ελληνική Πολιτεία πρέπει να μελετήσει επισταμένως τις προϋποθέσεις, βάσει των οποίων θα χορηγείται η ελληνική ιθαγένεια».

«Συγχρόνως όμως», επισημαίνεται, «πρέπει να αντιμετωπίσει με σοβαρότητα το μεταναστευτικό πρόβλημα, βάσει της Ευρωπαϊκής Νομοθεσίας, αλλά και της ευαισθησίας και της ιδιαιτερότητος ορισμένων περιοχών της Πατρίδος μας, και τις ενδεχόμενες κοινωνικές επιπτώσεις στο σύνολο του πληθυσμού».

newsit.gr

Πηγή: http://dhmopshfisma.blogspot.com/2010/02/4_04.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου