Κυριακή 14 Φεβρουαρίου 2010

Καρναβάλι στην Πάτρα!

Η συνεχής βροχή δεν «άγγιξε» το Πατρινό Καρναβάλι. Οι χιλιάδες καρναβαλιστές και επισκέπτες της Πάτρας αγνόησαν τα καιρικά φαινόμενα και απόλαυσαν την φιέστα. Εντυπωσιακή η μεσημεριανή παρέλαση, με τα υπέροχης αισθητικής άρματα, τα οποία έκλεψαν την παράσταση, με τους χιλιάδες μεταμφιεσμένους να μετατρέπουν σε απέραντη πίστα τους κεντρικούς δρόμους της πόλης.

Πέντε ώρες κράτησε η παρέλαση, και όταν έφθασαν στο τέλος τράβηξαν κατευθείαν για τον μόλο της Αγίου Νικολάου, περιμένοντας την τελετή λήξης, η οποία ξεκίνησε στις 21:30. Το θέαμα ήταν και εκεί φαντασμαγορικό και ο δήμαρχος Πατρέων, Ανδρέας Φούρας, κήρυξε την έναρξη του Πατρινού Καρναβαλιού για το 2011!

Ακολούθησε καταιγισμός πυροτεχνημάτων και άρχισε το καθιερωμένο υπαίθριο πάρτι των καρναβαλιστών μέχρι τις πρωινές ώρες. Άλλωστε, σε κάθε γωνιά της πόλης ο χορός κρατάει ακόμα... Η τελευταία πράξη του Πατρινού Καρναβαλιού 2010 θα παιχτεί το απόγευμα της Καθαράς Δευτέρας, στις 19:00, στην αίθουσα «Αίγλη» της Veso Mare, με την τελετή απονομής των Βραβείων του Πατρινού Καρναβαλιού 2010.

Πηγή: thebest.gr

Παρότι ο καιρός ήταν βροχερός, ήταν ένα μικρό «θαύμα» η παύση της βροχής όταν ξεκίνησαν τα πυροτεχνήματα. Ακολουθεί ένα σύντομο ερασιτεχνικό βίντεο από τα χθεσινά φαντασμαγορικά πυροτεχνήματα για όσους δεν στάθηκαν τυχεροί να τα απολαύσουν από κοντά...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου