Τρίτη 3 Φεβρουαρίου 2009

Εκδήλωση μνήμης για τα Ίμια στην Λευκωσία




Δελτίο Τύπου της Πρώτης Γραμμής

Με απόλυτη επιτυχία στέφθηκε η εκδήλωση της «Πρώτης Γραμμής» την 1η Φεβρουαρίου με την ευκαιρία της επετείου της προδοσίας στα Ίμια πριν από 13 χρόνια. Εκατοντάδες συναγωνιστές δήλωσαν παρόντες στο κάλεσμα του κινήματος και μαζεύτηκαν στις 7 μ.μ. στην πλατεία Φανερωμένης στην Λευκωσία. Από εκεί, ξεκίνησε μία μεγαλειώδης πορεία η οποία κατέληξε στο οδόφραγμα του Λήδρα Πάλας.
Στη διάρκεια της πορείας, τα μέλη της «Πρώτης Γραμμής» βροντοφώναζαν πατριωτικά συνθήματα και απέσπασαν το θερμό χειροκρότημα των θεατών από όπου κι αν πέρασαν, εντυπωσιάζοντας με τον όγκο, τον παλμό και τον άψογο σχηματισμό της πορείας. Παράλληλα, μοιράστηκαν ενημερωτικά φυλλάδια τόσο κατά τη διάρκεια της πορείας όσο και στο οδόφραγμα.
Η πορεία κατέληξε στο Λήδρα Πάλας, ένα από τα πολλά οδοφράγματα της ντροπής, που κρατούν μοιρασμένη την πατρίδα μας για 35 χρόνια. Εκεί, απέναντι από τα φυλάκια του Τούρκου κατακτητή της Κύπρου και δολοφόνου των ηρωικών χειριστών του ελικοπτέρου στα Ίμια, τα μέλη μας τραγούδησαν με θέρμη και συγκίνηση τον εθνικό ύμνο, ολοκληρώνοντας άλλη μια εκδήλωση πρωτοφανή για τα κυπριακά δεδομένα.
Κλείνοντας, η «Πρώτη Γραμμή» επιθυμεί να καλέσει όλους τους Έλληνες Κύπριους να συμπορευτούν μαζί της στο δρόμο που έχει χαράξει ως το μοναδικό αγνό πατριωτικό κίνημα, μακριά από μικροκομματικά συμφέροντα και παρασκηνιακά παιχνίδια εξουσίας. Η αθρόα συμμετοχή του κόσμου για άλλη μια φορά αποδεικνύει ότι ο λαός μας διψά να ακούσει μια φωνή αδούλωτη και στεντόρεια. Η «Πρώτη Γραμμή» είναι εδώ για να γίνει αυτή η φωνή.
πηγή www.e-grammes.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου