Τρίτη 10 Φεβρουαρίου 2009

Εγκληματικότητα λαθρομεταναστών στο λιμάνι της Πάτρας



Ο βουλευτής Αττικής κ. Μάκης Βορίδης στα πλαίσια της κοινοβουλευτικής εκπροσώπησης από πλευράς ΛΑ.Ο.Σ. της Πελοποννήσου, κατέθεσε την παρακάτω ερώτηση σχετικά με τα βίαια επεισόδια που προκάλεσαν λαθρομετανάστες στην λιμενική ζώνη της Πάτρας:
Σύμφωνα με πρόσφατα δημοσιεύματα του ημερήσιου τύπου , επεισόδια σημειώθηκαν στη λιμενική ζώνη της Πάτρας στο σταθμό υποδοχής, όταν λαθρομετανάστες εκτόξευσαν πέτρες και ξύλα εναντίον αστυνομικών και λιμενικών. Αφορμή για τις βιαιοπραγίες, από τις οποίες προκλήθηκαν ζημιές σε αυτοκίνητα, σε υαλοπίνακες του σταθμού αλλά και τραυματισμός ενός εκ των βιαιοπραγούντων αλλοδαπών, δεν υπήρχε.
Σημειώνεται ότι στη Λιμενική Ζώνη της Πάτρας έχει δημιουργηθεί τους τελευταίους μήνες πρόχειρος καταυλισμός επί της παραλιακής οδού Ηρ. Πολυτεχνείου, που «φιλοξενεί» σε άθλιες συνθήκες, 150 λαθρομετανάστες.
Ερωτάται ο κ. Υπουργός:
1. Ποια μέτρα έχει λάβει μέχρι σήμερα η Πολιτεία για τη διαφύλαξη της περιουσίας, της υγείας και της ασφάλειας των μονίμων κατοίκων της περιοχής, των εργαζομένων στη λιμενική ζώνη και των ταξιδιωτών από την παράνομη παρουσία των λαθρομεταναστών;
2. Πώς σκοπεύει να λύσει η Κυβέρνηση το πρόβλημα της αθρόας σώρευσης λαθρομεταναστών σε λιμάνια της χώρας και σε ποιες ακριβώς ενέργειες έχει προβεί ως σήμερα;
Το πρόβλημα στην περιοχή γύρω από το λιμάνι της Πάτρας είναι ιδιαίτερα οξύ, ιδίως για τους μόνιμους κατοίκους της περιοχής όπου ζουν με το φόβο και νέων βιαιοπραγιών. Χαρακτηριστικό είναι ότι για ακόμα μια φορά το κράτος η πολιτεία παραμένουν «παθητικοί θεατές».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου