Πέμπτη 12 Φεβρουαρίου 2009

Ο Δήμαρχος, η πολυπολιτισμικότητα και οι Συνασπισμένοι


Πως γυρίζει ο τροχός.....Με αφορμή την εκδήλωση που διοργάνωσαν το περιοδικό Patria, ο «Πατριωτικός Κύκλος» και ο Δήμος Κερατέας στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Κερατέας ενός χώρου δηλαδή που δίνει τη δυνατότητα να φιλοξενούνται εκδηλώσεις πολιτισμού και προβληματισμού ο Συνασπισμός εξέδωσε τη παρακάτω ανακοίνωση.ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ, ΤΩΝ ΚΙΝΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΟΙΚΟΛΟΓΙΑΣ
Ν.Ε. Ανατολικής Αττικής
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Θα περιμέναμε απο τον κ. Σταύρο Ιατρού Δήμαρχο Κερατέας ο οποίος αναδείχθηκε μέσα απο το χώρο της αριστεράς και ως πρώην μέλος του κόμματος μας να είχε μια άλλη αντίληψη για την πολυπολιτισμική κοινωνία, αφού με έκπληξη πληροφορηθήκαμε για την ημερίδα με θέμα: «πολυπολιτισμικότητα και κοινωνική συνοχή», που θα πραγματοποιηθεί στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου της Κερατέας την οποία συνδιοργανώνουν, ο Δήμος Κερατέας μαζί με το περιοδικό «PATRIA» και ο «ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΟΣ ΚΥΚΛΟΣ» με κεντρικούς ομιλητές τους, Μάκη Βορίδη, Βουλευτή του ΛΑ.ΟΣ, Δημήτρη Ζαφειρόπουλο εκδότη εφημερίδας «Ελεύθερος Κόσμος», Χρίστο Γούδη πρόεδρο Ιδρύματος «Ιων. Δραγούμης», Σκιπίων Αποστολάκη μέλος Πατριωτικού Κύκλου και…..ο Δήμαρχος, Σταύρος Ιατρού. Είναι γνωστό οτι ο κ. Σταύρος Ιατρού προσπαθεί να αποδείξει στην κοινωνία της Κερατέας, απ’την προεκλογική περιόδο των Δημοτικών εκλογών και μετά, οτι δεν εχει καμία σχέση με το Συνασπισμό, αντίθετα τον χρησιμοποιεί οταν και οπου χρειάζεται αριστερή ταυτότητα.
7/02/09 Γραφείο Τύπου Ν.Ε Αν. ΑττικήςΒέβαια εκείνο που δεν μας είπε ο Συνασπισμός είναι το γιατί ο κύριος Δήμαρχος δεν θέλει να έχει καμιά σχέση πλέον με το κόμμα. Σύμφωνα με πηγές που δεν δεν διαψεύδονται η αιτία ήταν η στάση του Συνασπισμού στο θέμα της χωματερής που είχε αποφασιστεί να γίνει στη περιοχή και συγκεκριμένα πάνω στον αρχαιολογικό χώρο του Οβριοκάστρου Κερατέας(βλέπε φωτογραφία). Η ανταπόκριση του στο θέμα που απασχολεί του κατοίκους ήταν από ανύπαρκτη εώς ελάχιστη. Οι οικολογικές ευαισθησίες πήγαν περίπατο μπροστά στα μεγάλα συμφέροντα και από τη στιγμή που ο μόνος που ασχολήθηκε και στήριξε τους Κερατιώτες ήταν ο νομαρχιακός σύμβουλος και μετέπειτα βουλευτής Μάκης Βορίδης και εν συνεχεία η νεολαία του ΛΑΟΣ ο κ.Ιατρού την έκανε με ελαφρά πηδηματάκια από το κόμμα της ''οικολογικής αριστεράς''. Πλέον ως ανεξάρτητος και χωρίς καμιά κομματική ταυτότητα αναλαμβάνει πρωτοβουλίες όπως η εκδήλωση για τη πολυπολιτισμικότητα και τη κοινωνική συνοχή που δίνουν στη Κερατέα την ευκαιρία να πρωτοπορεί και να γίνεται αντικείμενο συζήτησης. Τελικά υπάρχουν ακόμα Δήμαρχοι που βάζουν το συμφέρον της πόλης τους πάνω από τη κομματική τους ταυτότητα.
Νε.ο.ς. Πατρας :Σας έτσουξε συνασπιστές ε?? περιμένουμε πως και πως εκδήλωση του PATRIA στην πάτρα.......
Πηγή: Έγερσις

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου