Τρίτη 10 Φεβρουαρίου 2009

ΠΑΤΡΑ: Η ΠΟΛΗ-ΟΜΗΡΟΣ ΤΗΣ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗΣ



Η ΝΕ.Ο.Σ Αχαϊας ,ακολουθώντας την προγραμματική πολιτική του ΛΑ.Ο.Σ στο μεταναστευτικό, τονίζει σε όλους τους τόνους ότι αντιτίθεται εντελώς στην δημιουργία σύγχρονου καταυλισμού για τους αφροασιάτες λαθρομετανάστες στον νομό Αχαϊας .
Οι πολίτες της Αχαϊας είναι όμηροι μιας διαρκούς κρατικής αναλγησίας στην πλημμυρίδα των λαθρομεταναστών. Εδώ και επί δέκα χρόνια ταλαιπωρούνται μ’ αυτό το θέμα, ιδιαιτέρως οι Πατρινοί, που διαβιούν στις συνοικίες, Πελεκάνου, Τερψιθέας και Έξω Αγυιάς αλλά και γενικότερα όλη η πόλη, στην παραλιακή της περιοχή και στον χώρο του λιμανιού. Οι αρμόδιοι απέδειξαν για άλλη μια φορά ότι είναι αναρμόδιοι και ανίκανοι να διαχειριστούν το πρόβλημα αυτό εις όφελος του τοπικού πληθυσμού. Το μόνο που κάνουν είναι να παρατείνουν το πρόβλημα ,πότε κωλυόμενοι σε διαδικαστικά θέματα και πότε αναζητώντας και προτείνοντας διάφορους χώρους για την δημιουργία καταυλισμού. Οι περιοχές που προτάθηκαν , όπως το Δρέπανο για μόνιμη εγκατάσταση και όπως οι Ιτιές , στην Ακτή Δυμαίων, προσωρινά μέχρι να πάνε στο Δρέπανο, είναι ακατάλληλες διότι συνορεύουν με κατοικημένες περιοχές οι οποίες θα υποβαθμιστούν επειδή η φύλαξη, όπως αποδείχθηκε μ ’άλλους καταυλισμούς, θα είναι ελλιπής με αποτέλεσμα να υπάρξουν προβλήματα ασφάλειας και κοινωνικής ηρεμίας στους πολίτες που μένουν στις παραπάνω περιοχές .
Ας συνειδητοποιήσουν οι τοπικές αρχές αλλά και η κυβέρνηση ότι, οι πολίτες των Πατρών και γενικότερα της Αχαϊας ,είναι σφόδρα αντίθετοι στην ύπαρξη καταυλισμού στην πόλη και στον νομό τους. Πρότυποι καταυλισμοί για λαθρομετανάστες κατασκευάζονται κυρίως στις συνοριακές περιοχές ή στα σημεία εισόδου αυτών στην χώρα. Αυτό που κάνουν είναι και παράνομο διότι η Πάτρα είναι σημείο εξόδου, λόγω του λιμανιού, γι’ αυτούς από την χώρα, και όχι εισόδου.
Επίσης η ΝΕ.Ο.Σ Αχαϊας καταγγέλει εντόνως την ενδοτική και διεθνιστική στάση της Αριστεράς (ΚΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ) με τις παραφυάδες –οργανώσεις της αλλά και ΜΚΟ όπως και τους αναρχοαριστεριστές που εναντιώνονται στο κοινό αίσθημα των πολιτών και βοηθούν στην συντήρηση της λαθρομετανάστευσης κωλύοντας και απειλώντας φορείς και κατοίκους όταν κάνουν ενέργειες προκειμένου να ξηλωθεί ο καταυλισμός από την οδό Ευρώτα και οι λαθρομετανάστες να φύγουν από την Πάτρα. Ο ανθελληνισμός τους και η προσπάθεια που κάνουν για την υπονόμευση της συντεταγμένης πολιτείας και της εθνικής κοινωνίας δεν θα περάσει.
Οι λύσεις που προτείνονται, είναι:
α) Άμεση, πραγματική αστυνόμευση και φύλαξη του λιμανιού αλλά και των προσβάσεων της πόλης, προκειμένου ν’ αποθαρρύνονται οι λαθρομετανάστες, να εισέρχονται σ’ αυτήν, όπως και στο λιμάνι τ’ οποίο θα πρέπει να καταστεί απόρθητο φρούριο με την αύξηση της επάνδρωσης του από λιμενικούς, ιδιωτικές εταιρείες φύλαξης και με σύγχρονα τεχνολογικά μέσα.
β) Πάταξη κάθε παράνομης δραστηριότητας (όπως αντισυγκεντρώσεις κ.α) των αναρχοαριστεριστών που είναι απο τους κύριους υπεύθυνους του προβλήματος.
γ) Παύση κάθε ενέργειας για την δημιουργία καταυλισμού.
δ) Να εφαρμοστεί ο νόμος. Να συλληφούν άμεσα όλοι οι λαθρομετανάστες και αφού ταυτοποιηθούν, ν’ απελαύνονται από την χώρα. Όσοι δεν είναι δυνατόν για διάφορους λόγους ν’ απελαθούν άμεσα , να εγκλείονται στους ήδη υπάρχοντες καταυλισμούς της επικράτειας.
STOP ΣΤΗΝ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ – Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ
Υπεύθυνος ΝΕ.Ο.Σ ΑΧΑΪΑΣ
ΦΙΛΟΠΟΙΜΗΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου