Παρασκευή 5 Μαρτίου 2010

ΚΥΡΙΑ ΣΗΜΕΙΑ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗΣ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΛΑ.Ο.Σ | 3.3.2010, «Καλημέρα Ελλάδα»

Δελτίο Τύπου
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΤΥΠΟΥ & Μ.Μ.Ε.
Αθήνα, 03/03/2010


ΚΥΡΙΑ ΣΗΜΕΙΑ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗΣ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΛΑ.Ο.Σ ΣΤΗΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΤΟΥ ANTENNA ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ "ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΕΛΛΑΔΑ" ΜΕ ΤΟΝ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟ Γ. ΠΑΠΑΔΑΚΗ 03/03/10

«Ο ΛΑ.Ο.Σ θα προτείνει έκδοση ομολογιακού δανείου πέντε δισεκατομμυρίων με ορίζοντα δεκαετίας, στο οποίο θα πρέπει να συμμετάσχουν εθελοντικά οι διακόσιες πλουσιότερες ελληνικές οικογένειες ώστε μ΄ αυτό τον τρόπο να βοηθήσουν την πατρίδα». Αυτό πρότεινε σήμερα ο Πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ, κ. Γ. Καρατζαφέρης εμφανιζόμενος στην τηλεόραση του AΝΤ1 και στην εκπομπή "Καλημέρα Ελλάδα" με τον δημοσιογράφο Γ. Παπαδάκη, όπου μεταξύ άλλων ανέφερε:

ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΛΗΨΕΩΣ ΜΕΤΡΩΝ

Τα μέτρα έπρεπε να είχαν παρθεί πολύ νωρίτερα. Η κυβέρνηση έπρεπε να είχε επιδείξει τολμηρότητα απέναντι στο πρόβλημα και να μην περιμένει να πάρει τα μέτρα τελευταία στιγμή κάτω απ΄ τον εκβιασμό των καταστάσεων.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ

Το μήνυμα που πρέπει να δώσουμε προς το εξωτερικό είναι πως δεν είμαστε διαιρεμένοι. Γι΄ αυτό και εγώ συμπορεύομαι και στηρίζω την Ελλάδα. Είναι μια περίοδος που παράγονται πολιτικά αποτελέσματα και η σκακιέρα είναι σύνθετη, πράγμα που επιβάλλει αμιγή εθνική ενότητα.

ΓΙΑ ΤΟΝ 14ο ΜΙΣΘΟ
Υπάρχουν πληροφορίες για περικοπή μέρους του 14ου μισθού. Η κυβέρνηση δύσκολα θα μπορέσει ν΄ αποφύγει τη μετακύληση του μέτρου στον ιδιωτικό τομέα. Δεν έπρεπε να φτάσουμε στο σημείο να μας ασκούνται πιέσεις για τον 14ο μισθό, γιατί υπάρχει ένα μεγάλο μέρος μισθωτών που έχουν κάνει τον προγραμματισμό τους βασιζόμενοι σ΄ αυτόν.

ΓΙΑ ΤΟ "ΚΑΛΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ"
Είχαμε μιλήσει ήδη από το 2007 για μείωση της βουλευτικής αποζημίωσης κατά 50%. Πιστεύουμε ότι οι πολιτικοί είναι αυτοί που πρέπει πρώτοι να δίνουν το παράδειγμα. Γι΄ αυτό και χθες προχώρησα στην συμβολική κίνηση να επιστρέψω το βουλευτικό μου αυτοκίνητο, όπως και να καταθέσω το ποσό των 5.000 ευρώ στο Ταμείο Στήριξης της Ελλάδας κάτι στο οποίο με ακολούθησε και ο πρώτος σε σταυρούς βουλευτής μας συνεισφέροντας με το συμβολικό ποσό των 1.000 ευρώ.

ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΛΑ.Ο.Σ

Έχουμε επανειλημμένα προσφέρει γόνιμες ιδέες για να βγούμε απ΄ την κρίση: Προτείναμε όποιος μετανάστης θέλει να στείλει χρήματα στο εξωτερικό να έχει πρώτα φορολογική και ασφαλιστική ενημερότητα. Προτείναμε να παραταθούν οι συμβάσεις των διοδίων για πέντε χρόνια προκειμένου οι κατασκευάστριες εταιρείες να κάνουν έργα τονώνοντας την αγορά και την απασχόληση. Προτείναμε να ενεργοποιηθούν τ΄ ανενεργά κληροδοτήματα. Όλα αυτά τα μέτρα, αν έμπαιναν σε εφαρμογή, θα έφερναν τεράστια εισροή χρημάτων, πράγμα που θα μετρίαζε την αυστηρότητα των μέτρων που λαμβάνει τώρα η κυβέρνηση.

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΕΙΣΡΟΗΣ ΧΡΗΜΑΤΩΝ

Αυξάνοντας το Φ.Π.Α. στεγνώνουμε την αγορά και τον κίνδυνο να «πέσει» μια τράπεζα. Έχουμε προτείνει την παλιννόστηση των κεφαλαίων που βρίσκονται τώρα στο εξωτερικό και είναι ανενεργά προκειμένου να χρησιμοποιηθούν στην ανάπτυξη της χώρας, την νομιμοποίηση αυθαιρέτων και ημιυπαίθριων χώρων, την νομιμοποίηση του τζόγου που τώρα είναι παράνομος και την εξέταση των αδειών των καζίνο.

ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΙΜΕΣ

Πρέπει επιτέλους να σταματήσουμε την κλοπή που γίνεται εις βάρος της χώρας μας. Αν θέλουμε ο Έλληνας να μπορεί να ζει με όσα παίρνει τώρα πρέπει να μειωθούν οι τιμές σε επίπεδα απόλυτα όμοια με τα ευρωπαϊκά, ώστε να πέσει το κόστος διαβίωσης.

ΓΙΑ ΤΗ ΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΗΡΟΥΜΕ ΟΛΟΙ

Αυτή η κρίση πρέπει να λειτουργήσει σαν αφετηρία για νέα πρόοδο. Πρέπει ν΄ αλλάξουν οι νοοτροπίες που ταλανίζουν την Ελλάδα. Δεν μπορεί να θέλουμε να πληρώσουν την κρίση όλοι οι άλλοι εκτός από μας. Πρέπει ν΄ αποκτήσουμε την συνείδηση ότι όλοι αναλογικά θα επωμισθούμε το φορτίο, πρώτα τα "ρετιρέ" και μετά τα "υπόγεια". Αυτό που μετέφερα και στον Πρωθυπουργό - και απόσπασα την υπόσχεσή του - ήταν να σκεφτεί πρώτα την Ελλάδα και μετά το κόμμα, κάτι που κάνουμε και εμείς όλο αυτό το διάστημα και όχι χωρίς πολιτικό κόστος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου