Τρίτη, 9 Μαρτίου 2010

Ο άκρατος διεθνιστικός λαϊκισμός της εκκολαπτόμενης Ντόρας του ΠΑΣΟΚ - Δημοσκόπηση για Παν. Ασυλο

Μαζί με τα ληστρικά μέτρα, η υπουργός παιδείας ανακοίνωσε τα σχέδιά της για το σχολείο της νέας τάξης που θέλει για την Ελλάδα.

Είναι ακριβώς το σχολείο που θα επιβάλλει σταδιακά την αγγλική ως δεύτερη επίσημη γλώσσα, όπως η κα. υπουργός και τα αφεντικά της επιθυμούν. Παράλληλα, πιέζει μέσω του Π.Ι. να περιληφθούν φιλοπαπικές και φιλοτουρκικές απόψεις στο νέο βιβλίο ιστορίας Στ΄ Δημοτικού!!!

Οι πασοκοφυλλάδες όμως που την στηρίζουν ως σαφώς ευκολότερα χειραγωγούμενη από τον Βενιζέλο ή τον Χρυσοχοΐδη, προβάλλουν με πασοκικό λαϊκισμό που θυμίζει '80 πως η κα. "γυναίκα χωρίς άντρα, ψάρι χωρίς ποδήλατο" θα μειώσει την ύλη και θα επιβάλλει ψηφιακά διαγωνίσματα!

Η κα. που υποτίθεται πως είναι υπέρ της αξιολόγησης και της εντατικοποίησης εισηγείται ως άλλος Ανδρέας την λαϊκίστικη μείωση της ύλης! Παράλληλα, μας λέει και αρκετά ευχολόγια για αναβάθμιση των σπουδών στο ελληνικό σχολείο! Πώς θα γίνει αυτό, με τους εξαθλιωμένους μισθολογικά εκπαιδευτικούς, να εξαθλιώνονται συνεχώς περισσότερο; Είναι δυνατόν να εξαγγέλλεται αναβάθμιση με ταυτόχρονη μείωση αποδοχών; Πού το βρήκαν αυτό; Στην αναπτυξιακή λογική Παπακωνσταντίνου-ΓΑΠ;

Τέλος, δεν θα πρέπει να λησμονούν οι πασοκοφυλλάδες πως η κα. Υπουργός είναι συνένοχη του Σημίτη για την σημερινή κατάσταση της χώρας, καθώς διετέλεσε επίτροπος στα χρόνια της μεγάλης απάτης. Άρα ήταν η μόνη ίσως από τους υπουργούς του ΠΑΣΟΚ που δεν μπορεί να ισχυριστεί πως δεν γνώριζε την δημιουργική λογιστική και την εν γένει απάτη περί συμφέρουσας για εμάς εισόδου μας στην ΟΝΕ.

Να την χαίρεστε συνάδελφοι του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΡΙΖΑ την υπουργό σας, που αντί για αύξηση που υποσχόταν προεκλογικά έφερε πρωτοφανή μεταπολεμικά μείωση στις δαπάνες για την Παιδεία. Να την χαίρεστε, και ευχόμαστε ολόψυχα γρήγορα να αρχίσει και τις απολύσεις μπας και τότε ξυπνήσετε!
Πηγή: http://paideia-gr.blogspot.com/2010/03/blog-post_06.html

+ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΝ. ΑΣΥΛΟ:
Παρεμπίπτοντος, δείτε και μια δημοσκόπιση για το ακαδημαϊκό άσυλο που έκανε το παραπάνω blog:
Ολοκληρώθηκε με τη συμμετοχή 786 συνολικά αναγνωστών η δημοσκόπηση του paideia-gr για το πανεπιστημιακό άσυλο. Πρόκειται για την πιο ασφαλή δημοσκόπηση -από όσο γνωρίζουμε- μέχρι σήμερα στην ελληνική blogόσφαιρα, καθώς πραγματοποιήθηκε με υποβολή ηλεκτρονικής διεύθυνσης και με αποστολή μηνύματος, ώστε να διασφαλιστεί τουλάχιστον πως κάθε συμμετέχων ψήφιζε μία μόνο φορά (τουλάχιστον κάθε υπαρκτό e-mail)! Έτσι αποφεύχθηκαν οι δεκάδες ή εκατοντάδες ψήφοι από το ίδιο πρόσωπο....

Τα αποτελέσματα τώρα είναι πραγματικά εντυπωσιακά: σε σύνολο 786 ψηφισάντων, οι 486 ποσοστό 62% πιστεύουν πως το Άσυλο πρέπει να καταργηθεί, καθώς δεν έχει νόημα σε μία δημοκρατική κοινωνία! Το συγκεκριμένο αποτέλεσμα αποτελεί μεγάλη έκπληξη για μας, καθώς δεν περιμέναμε σε καμία περίπτωση τόσο μεγάλο το ποσοστό της συγκεκριμένης άποψης! Είναι προφανώς το αποτέλεσμα της δράσης των κουκουλοφόρων: "Σωκράτης: Οταν μια δημοκρατούμενη πόλη με άσβεστη τη δίψα της ελευθερίας τύχει να ’χει κακούς οινοχόους άρχοντες και μεθύσει, γιατί της παρέχουν την ελευθερία περισσότερο άκρατη απ’ ό,τι πρέπει, τότε τους άρχοντες, αν δεν της παραχωρούν όλο και περισσότερη ελευθερία, τους τιμωρεί κατηγορώντας τους ως ολιγαρχικούς (...) σε μια τέτοια πολιτεία ο δάσκαλος φοβάται τους μαθητές του και τους χαϊδεύει, οι μαθητές δεν λογαριάζουν τους δασκάλους και γενικά οι μεν νέοι θέλουν να φαίνονται το ίδιο με τους γεροντότερους (...) οι δε γέροι προσπαθούν να μιμηθούν τους νέους για να μη φανούν πως είναι αποκρουστικοί και δεσποτικοί (...) Αυτή λοιπόν είναι η αρχή από την οποία κατά τη γνώμη μου ξεφυτρώνει η τυραννία (...) Και πραγματικά η υπερβολή συνήθως φέρνει μετάπτωση στο όλως διόλου αντίθετο· γιατί η αχαλίνωτη ελευθερία φαίνεται πως δεν οδηγεί σε τίποτα άλλο παρά στη δουλεία για το άτομο και για την πόλη". (Μετ. Αδ. Διαμαντόπουλου, Πάπυρος, 1939, σ. 577-581)

Η άποψη της διατηρήσεως του ασύλου ως έχει, έλαβε 102 ψήφους και ποσοστό 13%. Σε αυτό μπορούμε να πούμε πως περιμέναμε περίπου ένα τέτοιο ποσοστό! Υπάρχουν τα οργανωμένα κομματικά-νεολαιίστικα συμφέροντα που επιμένουν σε αναχρονιστικούς θεσμούς! Από κοντά με 10% ακολούθησε η άποψη πρέπει να αλλάξει το νομικό πλαίσιο ώστε να αίρεται το άσυλο με συντομότερες διαδικασίες. Θυμίζουμε απλώς πως κάτι τέτοιο ισχύει περίπου σήμερα, αλλά δεν εφαρμόζεται στην πράξη. Οκτώ τοις εκατό και 59 ψήφους έλαβε η άποψη πως το νομικό πλαίσιο είναι σωστό αλλά δεν εφαρμόζεται, έξι τοις εκατό και 47 ψήφους η άποψη πως ο εισαγγελέας και όχι η Σύγκλητος πρέπει να αποφασίζει την άρση του ασύλου, ενώ τέλος ποσοστό 2% (12 ψήφοι) υποστήριξε τη θέση πως είναι ικανοποιημένο με την παρούσα κατάσταση.

Τα συμπεράσματα που εξάγονται από τη δημοσκόπηση είναι -νομίζουμε- αρκετά σαφή. Το 85% των ψηφισάντων θεωρεί απαράδεκτη τη σημερινή κατάσταση. Συντριπτικό το νούμερο και οι αλλαγές πλέον φαίνονται επιτακτικές. Σχεδόν μάλιστα τα 2/3 των ψηφισάντων πιστεύουν στην πλήρη κατάργηση κάθε μορφής ασύλου μέσα σε ΑΕΙ και ΤΕΙ. Όπως έχουμε ήδη πει, εμείς διαφωνούμε με αυτή τη θέση (δείτε τη δική μας άποψη εδώ). Είναι προφανές όμως ότι αυτή η ισοπέδωση των θεσμών που παρατηρούμε τελευταία μέσα στα Πανεπιστήμια (συνεχείς καταλήψεις, καταστροφές, ξυλοδαρμοί καθηγητών κ.λ.π.) έχει οδηγήσει μια μεγάλη μερίδα του κόσμου στο να υποστηρίζει την ακριβώς αντίθετη άποψη από αυτή των τιμητών του Ασύλου.

Ερωτάται λοιπόν γιατί η παρούσα κυβέρνηση φοβάται αυτό το 15% που νομίζει πως ζει στη δεκαετία του '70; Είναι δυνατόν ένα τόσο μικρό ποσοστό να κρατά πίσω μία ολόκληρη κοινωνία; Αλλά όπως το έχουμε ξαναπεί τα οργανωμένα κομματικοσυνδικαλιστικά συμφέροντα είναι ισχυρά.

Μια υπεύθυνη κυβέρνηση έπρεπε να πάρει την κατάσταση στα χέρια της και να προχωρήσει στις αναγκαίες θεσμικές αλλαγές. Μια τέτοια κίνηση θα έστρεφε τον κόσμο προς την κυβέρνηση που θα την επιχειρούσε. Αν αυτό δε γίνει σύντομα, πολύ φοβόμαστε ότι θα οδηγηθούμε σε ακραίες καταστάσεις συγκρούσεων, πόλωσης και τελικά αποσταθεροποίησης. (Ελπίζουμε και πιστεύουμε ότι δεν είναι αυτό το σχέδιο κάποιων)

Το δίλημμα είναι οργανωμένα κομματόσκυλα ή η συντριπτική πλειοψηφία των ψηφοφόρων; Δημοκρατία ή Ασυδοσία; Οψόμεθα!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου