Τετάρτη 3 Μαρτίου 2010

Άδωνις Γεωργιάδης, περι νόμου «ιθαγενοποίησης»!...




Χαρακτηριστικές φράσεις:

- «Φυσικά, δεν έχουμε καμία σχέση ως προς την τοποθέτησή μας με την Νέα Δημοκρατία, έτσι; Η Νέα Δημοκρατία έκανε μια πολύ ωραία τοποθέτηση ο κ. Νάκος, για το πόσο προσπάθησε η Νέα Δημοκρατία να βρει τρόπους να δώσει ιθαγένεια σε αυτούς τους ανθρώπους. Θέλω να υπενθυμίσω ότι αυτούς τους νόμους σας τους καταψηφίσαμε, διότι έχουμε τελείως διαφορετική άποψη. Άρα λοιπόν η οποιαδήποτε ταύτισή μας με την Νέα Δημοκρατία σε αυτό το θέμα είναι ατυχεστάτη ότι το ίδιο θα σας διαβεβαιώσουν και οι συνάδελφοι της Νέας Δημοκρατίας.»

- «Σε αυτή τη χώρα λοιπόν που είμαστε υπό χρεοκοπία, η κυβέρνησή σας, όπως έγραψε ο κ. Γιάννης Πρετεντέρης στα ΝΕΑ πολύ εύστοχα, δεν έχει ακόμα διορίσει Γενικό Γραμματέα Εσόδων. Δεν έχει διοριστεί σήμερα που μιλάμε, Γενικός Γραμματέας Εσόδων, σε μια χώρα που χρεοκοπεί! Αλλά προλάβατε στο ίδιο διάστημα, να βγάλετε σε προδιαβούλευση Α, προδιαβούλευση Β, τώρα σχέδιο νόμου την Ιθαγένεια. Ενώ δεν βιάζεστε - και το φορολογικό νομοσχέδιο πάει τέλος Μαρτίου, σε μια χώρα υπό χρεοκοπία - στο ίδιο χρονικό διάστημα καταφέρνετε να φέρετε νόμο για την ιθαγένεια. Άρα λοιπόν εδώ, πρέπει να απαντήσετε στο βασικό ερώτημα. Τι είναι αυτό που σας βιάζει τόσο πολύ;»

- «Είναι ο Πρόεδρος Μεταναστών Ελλάδας. Σας διαβάζω:
"Εθνικά απαράδεκτη η στάση της κυβέρνησης. Πραγματική ατιμία εις βάρος της Ελλάδος. Υπάρχουν άλλοι τρόποι για να τακτοποιηθούν οι 534.000 νομιμοποιηθέντες. Χρέος των βουλευτών του ΠΑ.ΣΟ.Κ να αντιδράσουν δυναμικά και να ρωτήσουν. α)Τι θα γίνει με όλους τους άλλους. β)Γιατί τα σύνορα δεν κλείνουν. Ο πρόεδρος της ένωσης μεταναστών Ελλάδας, Ζαν Ντανιέλ Κολομπανή, υποστηρίζει ότι στην Ελλάδα έχουμε περισσότερο από 2.500.000 μετανάστες και κλείνει:
Πιστεύουμε ότι οι Έλληνες και οι Ελληνίδες πρέπει να αντιδράσουμε δυναμικά και να υποχρεώσουμε τους ανευθυνοϋπεύθυνους της κυβέρνησης για την τακτοποίηση των νομιμοποιηθέντων. Γιατί οι άλλοι θα πρέπει να φύγουν!"»

- «Θυμάμαι πάρα πολύ καλά το άρθρο που είχε δημοσιευθεί στην εφημερίδα καθημερινή της Κυριακής, με τίτλο "Μηδενική ανοχή στην λαθρομετανάστευση". Ήταν ξέρετε την εποχή μετά τις ευρωεκλογές όταν ο ΛΑϊκός Ορθόδοξος Συναγερμός είχε πάρει 7.15, ήταν η εποχή που είχαμε πάρει στον Αγ. Παντελεήμονα κάτι 17ρια και κάτι 18ρια, ήταν η εποχή που είδαμε ξαφνικά τον κ. Προκόπη Παυλόπουλο ο οποίος μέχρι τότε κοιμόταν τον ύπνο του δικαίου να τρέχει με τα ελικόπτερα και τον κ. Μπαρό για να δει γιατί πήρε ο ΛΑϊκός Ορθόδοξος Συναγερμός 17% στον Αγ. Παντελεήμονα;, την ίδια λοιπόν εποχή ο κ. Παπανδρέου δημοσίευσε στην Καθημερινή, όλως τυχαίως ένα άρθρο κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, με τίτλο "Μηδενική Ανοχή στην λαθρομετανάστευση". Αυτός ήταν ο τίτλος. Σε αυτό τώρα το άρθρο με τα 8 σημεία, που μας ανέγνωσε ο κ. Διαμαντίδης, απ' όλα τα 8 σημεία που μας ανέγνωσε - ότι κλείνουμε τα σύνορα, ότι διώχνουμε τους παράνομους, και τα λοιπά και τα λοιπά, το μόνο το οποίο υλοποιεί η κυβέρνησή σας είναι το 6. Δηλαδή ιθαγένεια. [...]

Ας αφήσουμε τα παραμύθια. Το παραμύθι ήταν το άρθρο, και ο τίτλος του άρθρου που έβαλε ο κ. Παπανδρέου τότε, ήταν να πάρει ψήφους. Ποιες ψήφους; Των πολιτών που ανησυχούν!
»

[Παρένθεση:

]


- «Η Αρχαία Ελλάδα έλεγε, ο οικονομικός μετανάστης δεν παίρνει πολιτικά δικαιώματα ποτέ, μάλιστα, για την ακρίβεια δεν είχε δικαίωμα κατοχής γης, και δεν είχε δικαίωμα να παρίσταται ο ίδιος στα δικαστήρια. [...] ... Κάθε φορά που θα σηκώνεται κάποιος από το ΠΑ.ΣΟ.Κ ή από την Νέα Δημοκρατία κι ο Σαμαράς - πείτε το του επιτέλους -  και θα μιλάει για ημετέρα παιδεία, να ξέρουμε τι λέμε... η ημετέρα παιδεία λέει αυτά! Άμα δεν σας αρέσει, σταματήστε να μιλάτε για Αρχαία Ελλάδα.»

- «Μιλάμε για αυτό που λέει το Σύνταγμα της χώρας. Δημοψήφισμα σε ήδη ψηφισθέν νομοσχέδιο[1]. Εμείς δεν είμαστε η εκκλησία. Εμείς είμαστε Πολιτικό Κόμμα. »

Ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α στην αναθεώρηση του συντάγματος, είχε καταθέσει πρόταση με 100.000 υπογραφές να διενεργείτε υποχρεωτικά δημοψήφισμα. Δηλαδή, για να το καταλάβουμε, αν τότε ο κ. Παυλόπουλος, είχε αποδεχτεί την πρόταση του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. - ο κ. Παυλόπουλος έχει ένα πλεονέκτημα xxx στη Νέα Δημοκρατία. Λέει πάντα όχι στα Δημοψηφίσματα. Άλλη θέση αυτή. Η Νέα Δημοκρατία λέει, θεωρώ τον Ελληνικό λαό ηλίθιο. Δεν μπορεί να αποφασίσει για Δημοψήφισμα. Μάλιστα. Δικαίωμά τους. Αυτή είναι η άποψή τους. - Εσείς όμως πήγατε και είπατε ότι με 100.000 υπογραφές πρέπει να γίνεται υποχρεωτικά Δημοψήφισμα. Και εμείς τώρα έχουμε μαζέψει τετρακόσιες. Τι θα μας πείτε. Αν ίσχυε αυτό που εσείς προτείνατε, σήμερα δεν θα το συζητάγαμε. Θα γινόταν δημοψήφισμα. Καλούμε λοιπόν τον ΣΥ.ΡΙΖ.Α ασχέτως του πολιτικού χάους που μας χωρίζει, εις το συγκεκριμένο θέμα εφόσον εμείς υλοποιήσαμε αυτό που εσείς είχατε σκεφθεί, να πείτε: διαφωνώ εις το νόμο, διαφωνώ εις τη θέση του ΛΑ.Ο.Σ., θέλω να περάσει ο νόμος, αλλά δεν μπορείτε να λέτε όχι στο δημοψήφισμα! Γιατί ακυρώνετε το ίδιο σας το κόμμα! Ακυρώνετε το ίδιο σας το επιχείρημα. »

- «Σας ξεκαθαρίζουμε ότι ο ΛΑϊκός Ορθόδοξος Συναγερμός, όταν και οπότε ο Ελληνικός λαός το κρίνει, δεν θα αναγνωρίσει πολιτικά δικαιώματα σε κανέναν ο οποίος πήρε πολιτικά δικαιώματα δια αυτού του Νόμου».

---------------------
[1]. Σύνταγμα της Ελλάδος, ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΔΕΥΤΕΡΟ: Εξουσίες και ευθύνη από τις πράξεις του Προέδρου, Άρθρο 44, §2 : «Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας προκηρύσσει με διάταγμα δημοψήφισμα για κρίσιμα εθνικά θέματα, ύστερα από απόφαση της απόλυτης πλειοψηφίας του όλου αριθμού των βουλευτών, που λαμβάνεται με πρόταση του Υπουργικού Συμβουλίου. Δημοψήφισμα προκηρύσσεται από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας με διάταγμα και για ψηφισμένα νομοσχέδια που ρυθμίζουν σοβαρό κοινωνικό ζήτημα, εκτός από τα δημοσιονομικά, εφόσον αυτό αποφασιστεί από τα τρία πέμπτα του συνόλου των βουλευτών, ύστερα από πρόταση των δύο πέμπτων του συνόλου και όπως ορίζουν ο Κανονισμός της Βουλής και νόμος για την εφαρμογή της παραγράφου αυτής. Δεν εισάγονται κατά την ίδια περίοδο της Βουλής περισσότερες από δύο προτάσεις δημοψηφίσματος για νομοσχέδιο.».. Επομένως, δημοψήφισμα για το συγκεκριμένο νομοσχέδιο είναι δυνατόν να γίνει, εφόσον το επιθυμούν τα κόμματα, και εφόσον το νομοσχέδιο έχει ψηφισθεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου